פרווה אשמח למתכון לכדורי פלאפל מומלצים מנסיון

אפרתEfrat

משתמש צעיר
עוקבת.
חרשתי עכשיו על כל הפורום, זוכרת שהעלו אתמול מתכון ותמונה ולא מוצאת!
 

הלוחשת לתווים

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
הדמיות בתלת מימד
הנה מתכון, לא ניסיתי בעצמי, אבל קיבלתי המלצות חמות מאד מאנשים שכן ניסו....

כדורי פלאפל עסיסיים
מצרכים:

כוס וחצי גרגירי חומוס יבשים (מהזן הקטן) לפני השרייה (את הגרגירים יש להשרות במים לפחות 12 שעות לפני ההכנה)
כוס עלי כוסברה
כוס עלי פטרוזיליה
בצל קטן קלוף חצוי
5 שיני שום קלופות
חצי פלפל ירוק חריף (לא חובה)
כף גדושה שומשום
2 כפות גדושות פירורי לחם או כף גדושה קמח חומוס
3-5 כפות מים (לפי הצורך)
1 כפית אבקת סודה לשתיה
*שמן לטיגון עמוק (1 ליטר לפחות)
תבלינים: כפית מלאה כמון, כפית פפריקה מתוקה, כפית מלאה מלח, רבע כפית פלפל שחור


אופן הכנה:

-מניחים במעבד מזון את גרגירי החומוס, עלי הכוסברה, עלי הפטרוזיליה, בצל קטן חצוי, שיני שום, פלפל ירוק חריף וטוחנים עד לקבלת מרקם גרגירי אחיד. מוסיפים שומשום, פירורי לחם ותבלינים. את המים מוסיפים בהדרגה עד לקבלת מרקם לח ומשחתי, כזה שאפשר ליצור ממנו כדורים יציבים.

-בשלב זה למי שיש זמן – מומלץ להכניס את התערובת למנוחה במקרר במשך חצי שעה-שעה. מי שאין לו זמן- אפשר לוותר על החלק הזה.

-מוסיפים לתערובת כפית אבקת סודה לשתיה ומערבבים היטב (הסודה לשתיה מעניקה אווריריות לפלאפל ומתחילה לפעול מיד לכן מומלץ להוסיף אותה בסוף, לפני הטיגון).

-מחממים סיר קטן עם שמן עמוק (בגובה 3-4 ס”מ). בעזרת ידיים לחות יוצרים כדורים קטנים בקוטר של כ-3 ס”מ ומועכים ממש מעט. כשהשמן חם, מוסיפים את הכדורים לשמן (כדור אחר כדור, לא בבת אחת). מטגנים במשך 2-3 דקות, עד להשחמה יפה ומעבירים לנייר סופג (מומלץ לטגן כל פעם 7-9 כדורים, תלוי בקוטר הסיר).


הערות:

1. אפשר להכין את התערובת מראש ולשמור במקרר. במידה ומכינים מראש לא לשכוח להוסיף את אבקת הסודה לשתיה לפני שמטגנים.

2. אם הכנתם יותר מידי אפשר להקפיא את כדורי הפלאפל לפני הטיגון.

3. לא מומלץ להשתמש בגרגירי חומוס משקית קפואה או מקופסת שימורים, הם לא מתאימים לטיגון.

4. הפלאפל מתפרק לכם בטיגון? זה יכול להיות כתוצאה מאחת הסיבות הבאות:

(א) חוסר נוזלים בתערובת (המרקם גרגירי ולא יציב) – הוסיפו עוד מים בהדרגה ולפי הצורך והכניסו את התערובת למקרר לחצי שעה לפחות.

(ב) עודף נוזלים בתערובת (המרקם רך מידי) – הוסיפו עוד 1-2 כפות פירורי לחם או כף קמח חומוס לפי הצורך והכניסו את התערובת למקרר לחצי שעה לפחות.

(ג) השמן לא מספיק חם ויש צורך להניח לו להתחמם יותר לפני הטיגון.
 

shraga0

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
מצרף כמה קישורים ששמורים אצלי במועדפים ליום פקודה:
 

הלוחשת לתווים

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
הדמיות בתלת מימד
כדורי פלאפל עסיסיים
מצרכים:

כוס וחצי גרגירי חומוס יבשים (מהזן הקטן) לפני השרייה (את הגרגירים יש להשרות במים לפחות 12 שעות לפני ההכנה)
כוס עלי כוסברה
כוס עלי פטרוזיליה
בצל קטן קלוף חצוי
5 שיני שום קלופות
חצי פלפל ירוק חריף (לא חובה)
כף גדושה שומשום
2 כפות גדושות פירורי לחם או כף גדושה קמח חומוס
3-5 כפות מים (לפי הצורך)
1 כפית אבקת סודה לשתיה
*שמן לטיגון עמוק (1 ליטר לפחות)
תבלינים: כפית מלאה כמון, כפית פפריקה מתוקה, כפית מלאה מלח, רבע כפית פלפל שחור


אופן הכנה:

-מניחים במעבד מזון את גרגירי החומוס, עלי הכוסברה, עלי הפטרוזיליה, בצל קטן חצוי, שיני שום, פלפל ירוק חריף וטוחנים עד לקבלת מרקם גרגירי אחיד. מוסיפים שומשום, פירורי לחם ותבלינים. את המים מוסיפים בהדרגה עד לקבלת מרקם לח ומשחתי, כזה שאפשר ליצור ממנו כדורים יציבים.

-בשלב זה למי שיש זמן – מומלץ להכניס את התערובת למנוחה במקרר במשך חצי שעה-שעה. מי שאין לו זמן- אפשר לוותר על החלק הזה.

-מוסיפים לתערובת כפית אבקת סודה לשתיה ומערבבים היטב (הסודה לשתיה מעניקה אווריריות לפלאפל ומתחילה לפעול מיד לכן מומלץ להוסיף אותה בסוף, לפני הטיגון).

-מחממים סיר קטן עם שמן עמוק (בגובה 3-4 ס”מ). בעזרת ידיים לחות יוצרים כדורים קטנים בקוטר של כ-3 ס”מ ומועכים ממש מעט. כשהשמן חם, מוסיפים את הכדורים לשמן (כדור אחר כדור, לא בבת אחת). מטגנים במשך 2-3 דקות, עד להשחמה יפה ומעבירים לנייר סופג (מומלץ לטגן כל פעם 7-9 כדורים, תלוי בקוטר הסיר).


הערות:

1. אפשר להכין את התערובת מראש ולשמור במקרר. במידה ומכינים מראש לא לשכוח להוסיף את אבקת הסודה לשתיה לפני שמטגנים.

2. אם הכנתם יותר מידי אפשר להקפיא את כדורי הפלאפל לפני הטיגון.

3. לא מומלץ להשתמש בגרגירי חומוס משקית קפואה או מקופסת שימורים, הם לא מתאימים לטיגון.

4. הפלאפל מתפרק לכם בטיגון? זה יכול להיות כתוצאה מאחת הסיבות הבאות:

(א) חוסר נוזלים בתערובת (המרקם גרגירי ולא יציב) – הוסיפו עוד מים בהדרגה ולפי הצורך והכניסו את התערובת למקרר לחצי שעה לפחות.

(ב) עודף נוזלים בתערובת (המרקם רך מידי) – הוסיפו עוד 1-2 כפות פירורי לחם או כף קמח חומוס לפי הצורך והכניסו את התערובת למקרר לחצי שעה לפחות.

(ג) השמן לא מספיק חם ויש צורך להניח לו להתחמם יותר לפני הטיגון.
זה מה שאני מכינה https://www.10dakot.co.il/recipe/פלאפל/
בלי פלפל חריף.
זה אותו מתכון 😊....
 

מיוחדת שכזו!

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
פלאפל ביתי/מורן פינטו

500 גר גרגירי חומוס יבש מושרים לילה במים

צרור כוסברה

צרור פיטרוזליה

בצל לבן קטן

חצי פלפל חריף ירוק

4 שיני שום

כפית מלח

1כפית סודה לשתיה

כפית כוסברה יבשה טחונה (תבלין)

כפית שטוחה כמו|

2 כפות מים

שמן עמוק לטיגוון

להגשה:

סלט קצוץ חמוצים,טחינה,חומוס למריחה,
פיתות

אופן ההכנה:

במעבד מזון שמים את הכוסברה
והפיטרוזליה עם הבצל והשום טוחנים
מוסיפים את גרגירי החומוס מסוננים מהמים
וטוחנים היטב

מתבלים וטוחנים שוב

מוסיפים סודה לשתיה

ומים במידת הצורך לקבלת מרקם רך
משאירים למנוחה את הבלילה

מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר

וכשהוא חם (לא מידי) מכניסים קציצות
ומטגנים להזהבה יפה
------------------------------------------------------
תוספות שלי:

צריך להוסיף בטיבול
2 כפיות כמון
2 כפיות מלח
חצי כפית מלח
1 כפית א. אפיה
 
נערך לאחרונה ב:

יהודית פטל

משתמש רשום
המרכיבים ל50 מנות:
  • 1/2 ק"ג גרגרי חומוס מושרים במים ללילה שלם
  • צרור כוסברה
  • חופן פטרוזיליה
  • 1 בצל גדול
  • 7 שיני שום גדולות
  • 1 פלפל חריף ירוק בינוני / גדול
  • 1 כף גדושה שומשום
  • 2 כפיות סודה לשתייה
  • 1 כף כמון
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית גדושה מלח
  • 1 כף פירורי לחם
  • 2 כפות מים
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה