חלבי אשמח למכון לעוגה חלבית בלי שמנת להקצפה...

בְּמוֹצָאֵי מְנוּחָה ... תַּרְאֵם נִסֶּיךָ עוֹשֶׂה גְדוֹלוֹת ... לִשְׁמֹעַ אֶל הָרִנָּה וְאֶל הַתְּפִלָּה

מִזְמוֹר לְתוֹדָה הָרִיעוּ לַיי כָּל הָאָרֶץ: עִבְדוּ אֶת יי בְּשִׂמְחָה בֹּאוּ לְפָנָיו בִּרְנָנָה: דְּעוּ כִּי יי הוּא אֱלֹהִים הוּא עָשָׂנוּ (ולא) וְלוֹ אֲנַחְנוּ עַמּוֹ וְצֹאן מַרְעִיתוֹ: בֹּאוּ שְׁעָרָיו בְּתוֹדָה חֲצֵרֹתָיו בִּתְהִלָּה הוֹדוּ לוֹ בָּרְכוּ שְׁמוֹ: כִּי טוֹב יְהוָֹה לְעוֹלָם חַסְדּוֹ וְעַד דֹּר וָדֹר אֱמוּנָתוֹ:

א שיינפלד

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
אני לא משיגה שמנת מתוקה להקצפה בכשרות העד"ח
יש לי בבית חלב, חמאה וריבת חלב בלבד
וכן שוקולדים חלביים לקישוט (כדורים וכד')
בנוסף יש מוצרים פרווה- ריץ', שוקולד מריר, שוקולד צ'יפס, חמאת בוטנים
אם אין ברירה אצא לקנות חומרים נוספים

אני רוצה להכין עוגה חלבית טובה ב3 קומות
ולקשט אותה נחמד
כמובן, היא חייבת להיות טעימה...
ועדיף כזו שלא יותר מידי מסובכת

הגזמתי עם הדרישות? :unsure:

תודה רבה!!
 

א שיינפלד

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים

זמר

משתמש מקצוען
יש עוגה מהממת ש @רוחי בלבוחי העלתה פעם.
עם ריבת חלב ושמנת חמוצה וגבינה.
מחפשת לך אותה רגע.
אני בשכבה של הריבת חלב שמה יותר ריבת חלב.
מצאתי לך...
יוצאת מאד יפה!
@רוחי בלבוחי זה הזמן להודות לך עליה!
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
לא יודעת אם מתאים לך כי צריך גבינה וגבינת שמנת, אבל זה כזה מתכון טוב שכותבת בכ"ז. לציפוי את יכולה לשים ריבת חלב במקום מה שכתוב כאן. אני הכנתי לשבועות בלי ציפוי וגם ככה היה מעולה ועשיר.

עוגת גבינה עשירה ומושחתת:

בסיס:
3/4 כוס עוגיות טחונות (עדיף שוקוצ'יפס. מדידה אחרי הטחינה)
90 גר' אגוזים טחונים (במקור לוז, אני עשיתי עם מלך)
100 גר' חמאה מומסת.

לערבב ולשטוח בתבנית עגולה קטנה וגבוהה (נראה לי 24 ס"מ קוטר)
לאפות 5 דקות בחום 170 מעלות.

להוציא מהתנור, להניח 100 גר' שוקולד חלב בקוביות, ואחרי כמה דקות זה נמס מהחום של הבסיס- למרוח עליו לפיזור אחיד.

מלית:
500 גר' גבינת טוב טעם או גבינה לבנה מסוננת*
200 גר' גבינת שמנת או שמנת חמוצה מסוננת*
3/4 כוס סוכר
1 סוכר וניל
2 ביצים
2 כפות קורנפלור מומסות ב
1 כוס חלב

לערבב היטב, לשפוך על התחתית
לאפות בחום 140 מעלות למשך שעה ורבע, עד שהצדדים יציבים והאמצע קצת רוטט עדיין.
לקרר בתוך התנור.

ציפוי:
200 גר' שוקולד לבן- להמיס
1 כפית נס קפה מומס ב
1/4 כוס מים חמים
1 כפית דבש

לערבב ולשפוך על העוגה.

לקרר ולהגיש

*לסינון גבינות מהיר:
מרפדים חיתול ח"פ ב2 שכבות נייר מגבת, שופכים את הגבינה וסוגרים לשעה.
יוצא מעולה ונקי. הרבה יותר נקי מחיתול תלוי מעל הכיור או מספיגה ע"י מגבת מהכביסה...
 

א שיינפלד

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים

חני גרינשטיין

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
השגתי שמנת מתוקה אחת!
יש משהו?
מומלץ!
 

נחמה למה

משתמש מקצוען
העוגה של @רוחי בלבוחי שהעלו בהתחלה, נדירות! יוצא יותר יפה מהתמונה שהיא העלתה! משורטט ומפנק.
אני לא מקפיאה בין שכבה לשכבה, ככה שלוקח לי 10 דק' הכנה ואפילו בלי מיקסר!
עוגה משובחת, בעלת מרקם עשיר וקלת הכנה. כל הפרמטרים להצלחה:)
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
העוגה של @רוחי בלבוחי שהעלו בהתחלה, נדירות! יוצא יותר יפה מהתמונה שהיא העלתה! משורטט ומפנק.
אני לא מקפיאה בין שכבה לשכבה, ככה שלוקח לי 10 דק' הכנה ואפילו בלי מיקסר!
עוגה משובחת, בעלת מרקם עשיר וקלת הכנה. כל הפרמטרים להצלחה:)
:)
 

saralulu

משתמש מקצוען
מתכון שהכנתי לשבועות האחרון, אני אישית אוהבת מאוד ריבת חלב (של מיה בצנצנת הזכוכית)
ובעוגה הזו בשכבה העליונה יש שכבה מפנקת ממש של ריבת חלב
מזכיר בסגנון את העוגה הידועה של רוחי בלבוחי רק שכאן זה יותר נימוח ופחות מוצק.

עוגת גבינה ריבת חלב קלה ומוצלחת - בלי מיקסר

כוסות ח״פ לשתיה קרה

לבסיס:

250 גר׳ ביסקוויט שוקו (אפשר וניל) (אני אוהבת את של מצות יהודה)
100 גר׳ חמאה

לטחון את הביסקוויטים דק ולהוסיף את החמאה המומסת,
לערבב היטב ולהדק לתבנית בינונית.

למלית:

500 גר׳ גבינה 5%
חצי כוס סוכר
3 ביצים
כף פודינג וניל

לערבב היטב הכל ולשטוח בעדינות מעל הבסיס
לאפות בחום 180 מעלות חצי שעה

לציפוי:

2 שמנת חמוצה
צנצנת שלמה של ריבת חלב – עדיף זכוכית

לערבב היטב ולשפוך מעל העוגה, לשטוח ולאפות עוד 10 דקות.
 

א שיינפלד

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
בסוף הכנתי אתמול עוגה פשוטה שמצאתי פה
טורט עם ריבת חלב
עשיתי ממנה 3 קומות
עם ריץ +חלב על כל העוגה
וקישטנו בכדורי קליק
יצא מושלם!
(הייתי רוצה עוגה יותר טעימה ומושקעת, אבל לא היה לי זמן גם לקנות חומרים וגם להכין...)
 

חני גרינשטיין

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מבחינת מה כמעט? שניהם חלבי,
ובנוסף לזה - איזה עוד כמעט?
מבחינת הטעם -
שמנת מתוקה יותר מעודנת.
מבחינת המרקם -
שמנת מתוקה רכה יותר
מבחינת הבריאות -
שמנת מתוקה מזיקה פחות (למי שאין בעית כולסטרול)
ריצ' הוא מרגרינה.
 

גולה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
סוף הכנתי אתמול עוגה פשוטה שמצאתי פה
טורט עם ריבת חלב
עשיתי ממנה 3 קומות
עם ריץ +חלב על כל העוגה
וקישטנו בכדורי קליק
יצא מושלם!
(הייתי רוצה עוגה יותר טעימה ומושקעת, אבל לא היה לי זמן גם לקנות חומרים וגם להכין...)
איזה מתכון?
מעניין אותי גם:)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


קהילת פרוג מודה לקב"ה יחד עם כלל ישראל על חיסולו של רב המרצחים מלבנון

בְּמוֹצָאֵי מְנוּחָה ... תַּרְאֵם נִסֶּיךָ עוֹשֶׂה גְדוֹלוֹת ... לִשְׁמֹעַ אֶל הָרִנָּה וְאֶל הַתְּפִלָּה

א מִזְמוֹר לְתוֹדָה הָרִיעוּ לַיי כָּל הָאָרֶץ:ב עִבְדוּ אֶת יי בְּשִׂמְחָה בֹּאוּ לְפָנָיו בִּרְנָנָה:ג דְּעוּ כִּי יי הוּא אֱלֹהִים הוּא עָשָׂנוּ (ולא) וְלוֹ אֲנַחְנוּ עַמּוֹ וְצֹאן מַרְעִיתוֹ:ד בֹּאוּ שְׁעָרָיו בְּתוֹדָה חֲצֵרֹתָיו בִּתְהִלָּה הוֹדוּ לוֹ בָּרְכוּ שְׁמוֹ:ה כִּי טוֹב יְהוָֹה לְעוֹלָם חַסְדּוֹ וְעַד דֹּר וָדֹר אֱמוּנָתוֹ:
נקרא  16  פעמים

אתגר AI

תחל שנה וברכותיה • אתגר 117

לוח מודעות

למעלה