אבימי
מנהל קהילת איור
מנהל
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
מרצה בבית פרוג
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
שלום לכולם,
מדי פעם אני נתקל בשאלות מהותיות שנוגעות לעבודה שלנו כמאיירים ובעלי מקצוע חופשיים בכלל.
שאלות של ציור דברים ספציפיים,
שאלות בריבית ובגבייה,
זכויות יוצרים ונינים רוחניים.
יש לי פוסק הלכה שאני שואל אותו על בסיס קבוע,
אבל חשבתי שאולי כדאי לרכז את כל השאלות שיש לכם ולכן, חברי וחברות הקהילה, לגשת למורה צדק בסדר גודל, ולקבל תשובות.
כמובן שזה לא פותר כל אחד לשאול במקרה שצריך, אך יש יתרונות בזה.
כמו למשל צדדים הלכתיים שלא חשבתם עליהם, ומודעות באופן כללי לפרטי הלכה זה תמיד מעולה.
אז קדימה. אתם מוזמנים. מי שיש לו / לה שאלה בהקשר הלכתי בתהליך האיור שלו, מוזמן להעלות את זה לאשכול כאן, וכשיצטברו כמה שאלות, אגש למו'' צ ונקבל תשובות.
בהנ''ו.
השאלות שהצטברו עד כה:
האם מותר למאיירת לצייר נשים לא צנועות? אם באמצע העבודה מסתבר למאיירת שמצופה ממנה לסיים באופן זה את האיור, מה עליה לעשות?
לקוחות שמבקשים לצייר להם את גדולי האומה, האבות הקדושים וכו, מצד הפנים, וללא כיסוי ראש, האם זה מותר?
האם מותר לדחות קבלת תשלום מלקוח, בתמורה לכך שהלקוח ישלם עוד קצת כסף?
האיסורים שכתובים בסימן קס"ח - במה להחמיר ובמה להקל?
מדי פעם אני נתקל בשאלות מהותיות שנוגעות לעבודה שלנו כמאיירים ובעלי מקצוע חופשיים בכלל.
שאלות של ציור דברים ספציפיים,
שאלות בריבית ובגבייה,
זכויות יוצרים ונינים רוחניים.
יש לי פוסק הלכה שאני שואל אותו על בסיס קבוע,
אבל חשבתי שאולי כדאי לרכז את כל השאלות שיש לכם ולכן, חברי וחברות הקהילה, לגשת למורה צדק בסדר גודל, ולקבל תשובות.
כמובן שזה לא פותר כל אחד לשאול במקרה שצריך, אך יש יתרונות בזה.
כמו למשל צדדים הלכתיים שלא חשבתם עליהם, ומודעות באופן כללי לפרטי הלכה זה תמיד מעולה.
אז קדימה. אתם מוזמנים. מי שיש לו / לה שאלה בהקשר הלכתי בתהליך האיור שלו, מוזמן להעלות את זה לאשכול כאן, וכשיצטברו כמה שאלות, אגש למו'' צ ונקבל תשובות.
בהנ''ו.
השאלות שהצטברו עד כה:
האם מותר למאיירת לצייר נשים לא צנועות? אם באמצע העבודה מסתבר למאיירת שמצופה ממנה לסיים באופן זה את האיור, מה עליה לעשות?
לקוחות שמבקשים לצייר להם את גדולי האומה, האבות הקדושים וכו, מצד הפנים, וללא כיסוי ראש, האם זה מותר?
האם מותר לדחות קבלת תשלום מלקוח, בתמורה לכך שהלקוח ישלם עוד קצת כסף?
האיסורים שכתובים בסימן קס"ח - במה להחמיר ובמה להקל?
נערך לאחרונה ב: