אשכול מנות עיקריות לפסח

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
בצלים ממולאים בבשר.

כלים: סיר בינוני וכן סיר ממולאים (סוטאז') רחב ושטוח.
קערת ערבוב. מגש.
רכיבים:
לבצל
4-5 בצלים בינוניים שטופים ומקולפים.
למלית
בשר טחון מופשר
צרור כוסברה/פטרוזליה. מרוסק במעבד מזון או קצוץ דק מאד
בצל בינוני מרוסק במעבד מזון או בפומפיה.
מלח
פלפל
חצי כוס שמן.
לרוטב
1 בצל גדול קצוץ לקוביות
4-5 עגבניות טריות מרוסקות
כפית דבש/ 2 תמרי מג'הול מגולענים/ כף סוכר.
מקל קינמון/ 1/5 כפית קינמון טחון
מלח
פלפל
כפית גדושה פפריקה.

אופן ההכנה:
1. מתחילים עם הבצלים: בעזרת סכין חדה עושים חתך עמוק לאורכו של כל בצל עד למרכזו (נזהרים שלא לחצות אותו לשניים).
2. בסיר קטן מבשלים את הבצלים במים חמים למשך 15 דקות עד לריכוך. מפרידים את הגלדים ומניחים בצד.
3. מערבבים את חומרי המלית היטב ולשים כחצי דקה.
4. ממלאים: לוקחים גלד ומניחים במרכזו בערך כף (תלוי בגודל הבצל) של מילוי וסוגרים בגלגול את הבצל. מניחים במגש כשהפתח כלפי מטה. ממשיכים כך עם כל הבצלים..
מכינים את הרוטב:
5. מכינים רוטב: בסיר הסוטאז' מטגנים את הבצל עד לשקיפות וריכוך ומוסיפים את העגבניות.
6. מאדים במשך כ-10 דקות.
7. מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
8. מניחים בעדינות את הבצלים הממולאים בשכבה אחת ובצפיפות כשהפתח כלפי מטה.
מביאים לרתיחה ואז מנמיכים ומבשלים עם כיסוי לפחות 40 דקות.
מדי פעם מנערים את הסיר למניעת חריכה של הרוטב.
אחסון- מצוין בהקפאה.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
שדרוג בלינצעס' לפסח:
לטחון את בלילת הבלינצ'עס עם צרור עשב תיבול כלשהו (כוסברה/ פטרוזיליה/בזיליקום/שמיר.)
ואז לטגן -מתקבל צבע ירוק ויפה.
לחתוך פילה דג סלמון לאצבעות. לטגן קצרות בכף שמן זית כמו סטייק (עם מלח ופלפל בלבד).
למרוח כל עלה בשכבה דקה של מיונז מתובל ולהניח אצבעות סלמון לרוחבו ולגלגל לרולדה.
לקרר מעט ולחתוך בסכין חדה לפרוסות - בדומה לסושי.
 

ofir770

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אצלנו עושים הרבה עוף במלח!!
טעים מאוד!!!
שמים עוף שלם בתבנית ח"פ עם הרבה מלח גם מסביב לעוף וגם קצת מפוזר מעליו.
אופים עד שנהיה זבוב וקריספי!
טעים במיוחד!
טוב גם למי שלא אוכל כמט כלום בפסח!

אפשר לעשות לא רק עם עוף שלם, אלא גם מפורק..
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אצלנו עושים הרבה עוף במלח!!
טעים מאוד!!!
שמים עוף שלם בתבנית ח"פ עם הרבה מלח גם מסביב לעוף וגם קצת מפוזר מעליו.
אופים עד שנהיה זבוב וקריספי!
טעים במיוחד!
טוב גם למי שלא אוכל כמט כלום בפסח!

אפשר לעשות לא רק עם עוף שלם, אלא גם מפורק..
אכן מתכון מעולה. נקרא גם "עוף אינדיאני".
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  10  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה