אפשרי להעביר חוטי חשמל לשתי שקעי כוח בתעלה אחת?

עוד יהודי פשוט

משתמש צעיר
שאלה למי שיודע בחשמל,

מקום שהיה אמור להיות שתי שקעי כוח (מכונת כביסה וייבוש) החשמלאי עשה רק שקע כוח אחד ואת השקע השני הוציא מתוך השקע הראשון.

האם יש אפשרות לתקן את זה בלי לחצוב עוד תעלה על ידי שיעבירו עוד חוטים באותה תעלה ובסוף זה ייצא לשתי שקעים נפרדים?

זה תקני להעביר התעלה אחת חוטי חשמל לשתי שקעים עם שתי פיוזים נפרדים בארון חשמל?

במידה ועושים את זה צריך להעביר את 6 חוטים או שאפשר לשתף את השלילי וההארקה?

תודה רבה!!

מוטי קורץ

משתמש פעיל
שאלה למי שיודע בחשמל,

מקום שהיה אמור להיות שתי שקעי כוח (מכונת כביסה וייבוש) החשמלאי עשה רק שקע כוח אחד ואת השקע השני הוציא מתוך השקע הראשון.

האם יש אפשרות לתקן את זה בלי לחצוב עוד תעלה על ידי שיעבירו עוד חוטים באותה תעלה ובסוף זה ייצא לשתי שקעים נפרדים?

תודה רבה!!
תעשה טובה.
אין בעיה שתקשיב לכולם.
אל תבצע שום מהלך לפני עצה מאיש מקצוע...

עוד יהודי פשוט

משתמש צעיר
תעשה טובה.
אין בעיה שתקשיב לכולם.
אל תבצע שום מהלך לפני עצה מאיש מקצוע...
אני הולך להביא את החשמלאי שעשה את זה, אני רק רוצה להיות מוכן ולדעת שהוא לא עושה לעצמו הנחות....
לכן אני רוצה לדעת מה מקובל ומה מותר.

2u2

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
עימוד ספרים
התקן מחייב תעלות נפרדות לכל החוטים.
אגב, להעביר 6 חוטים של 2.5 מ"מ בתעלה אחת זה כמעט בלתי אפשרי

מש שט

משתמש פעיל
עריכה תורנית
לדעתי מספיק להשחיל חוט אחד חום, עובי 2.5
ולשתף את השלילי והארקה

עוד יהודי פשוט

משתמש צעיר
מצאתי פה משהו

2u2

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
עימוד ספרים
מצאתי פה משהו
אחר הפלפול, במקום דליתא דרכא אחרינא אפשר בקנה אחד. ונחלקו האחרונים אי סגי באפס אחד - אי דמי לכירה תלת פאזי בעלת אפס אחד או שמא התם חד והכא תרי.
ונראה שכו"ע מודו דסגי בהארקה אחת.

דוי

משתמש מקצוען
לדעתי מספיק להשחיל חוט אחד חום, עובי 2.5
ולשתף את השלילי והארקה
ממש לא אפשרי לשתף את השלילי, את הארקה אולי כן אבל זה נחשב לא תקני, לגבי השאלה האם אפשר להעביר 6 חוטים בשרשור אחד זה תלוי בקוטר השרשור, האם זה 16 או 20.

איש האשכולות

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
אחר הפלפול, במקום דליתא דרכא אחרינא אפשר בקנה אחד. ונחלקו האחרונים אי סגי באפס אחד - אי דמי לכירה תלת פאזי בעלת אפס אחד או שמא התם חד והכא תרי.
יפה מאוד.
תיקון קטן: דכו"ע

עוד יהודי פשוט

משתמש צעיר
חזק..
משום מה מי שכתב שמה ששייך לשתף את ה0 (כנראה שלא בצורה תקנית, אבל לכל הפחות בצורה בטיחותית) סייג את דבריו שזה רק כשזה מגיע משתי פאזות שונות, כמו בכיריים, אבל כשזה באותה פאזה אז זה יכול לעשות בעיות.
אגב, להעביר 6 חוטים של 2.5 מ"מ בתעלה אחת זה כמעט בלתי אפשרי
היה לי נקודת חשמל אחרת של שקע כוח עם תעלה רגילה וחשמלאי הפך לי את זה לתלת פאזי (5 חוטים) ללא בעיות, ככה שהתעלה כנראה בגודל מתאים.

ראש מנוע

משתמש פעיל
שאלה למי שיודע בחשמל,

תודה רבה!!
יכול להיות שאם זה בשני פיוזים שונים עדיף שיהיה גם שלילי נפרד
אבל הארקה חד משמעית לא צריך שניים, ולכך אם נכנס לך 5 גידים בתעלה הכי לחומרא שיש.

מש שט

משתמש פעיל
עריכה תורנית
לי יש שקע כח אחד החלפתי אותו לשלישיה שכולם יושבים רק על חוט אחד ואני מפעיל בו זמנית מכונת כביסה ומזגן ולא קורה כלום
רק עם המכונת כביסה מופעל על תוכנית הרתחה לאני מדליק בו זמנית גם את המייבש וגם את המזגן החשמל נופל אבל בלי להפעיל את המזגן לא קורה כלום ולא נשרף כלום

שריתיש

משתמש סופר מקצוען
לי יש שקע כח אחד החלפתי אותו לשלישיה שכולם יושבים רק על חוט אחד ואני מפעיל בו זמנית מכונת כביסה ומזגן ולא קורה כלום
רק עם המכונת כביסה מופעל על תוכנית הרתחה לאני מדליק בו זמנית גם את המייבש וגם את המזגן החשמל נופל אבל בלי להפעיל את המזגן לא קורה כלום ולא נשרף כלום
זה יכול להיות סכנה מצטברת
שהחוט נשחק עם הזמן עוד ועוד

אלי365

משתמש פעיל
למיטב הבנתי, הסיכום קצת שונה.
הם אמרו שאם רוצים לחבר שתי פאזות, אז ניתן יהיה להשתמש בשלילי אחד ורק להוסיף חוט רביעי של חיובי פאזה אחרת.
ובפאזה אחת הם התווכחו אם תוספת של שני חוטים תקנית בצינור אחד.

שלס

משתמש מקצוען
אם שני התקעים הם מפאזה אחת חייבים אפס והארקה לכל מעגל. אחרת האפס ישרף.
ואם הם משני פאזות אחרות, החוק אוסר להזין בבית פרטי צרכנים חד פאזיים ממעגל תלת פאזי, אז גם צריך מעגל נפרד עם אפס ופאזה נפרד לכל אחד.

לגבי העברת שני מעגלים בצינור אחד, במקרה שאין ברירה אחרת החוק מתיר, בכפוף לנוסחה מסויימת שמתפקידה לוודא שקוטר הצינור מתאים להעברת כמות חוטים בלי שינזקו.
ראו כאן
תקנה 13 (א) (ה) (ו)
(בגדול אפשר לומר שאם יש לך שם צינור 20 לא אמור להיות בעיה להעביר את החוטים, אם צינור 16 צריך לבדוק אם כפיף (מריכף) או שרשורי, אולי כפיף עומד בתקנות).

מש שט

משתמש פעיל
עריכה תורנית
ההודעות של אתמול נמחקו
מישהי התריעה על כך שזה לא נכון להמליץ על דברים לא תקניים זה יכול לגרום לנזקים ולא כולם יודעים להסתדר עם זה
קיבלתי, אני חוזר בי מההמלצה.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  37  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה