אפקטים

• פותח הנושא Pg
  • פורסם בתאריך

Pg

משתמש חדש
מי יכול להסביר לי מה זה כל האפקטים שיש בקורג pa600 (אולי גם בכל הדגמים, אני פשוט לא יודע) על כל מקצב, יש אולי 80 ואין מושג מה הם

נתנאל 1

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
יש הרבה סוגים של אפקטים, הם בעצם סוג של פילטר שדרכו הצליל עובר, וככה זה מוגדר באורגן, יש fx 1 ויש 2 וכו' ואז לכל צליל יש אפשרות הגדרה כמה הוא יעבור דרך האפקט הזה
יש הרבה סוגים של ריוורב (הד מתמשך כמו באולם וכדו') (אני בכוונה מתאר ככה, למרות שמסתמא אתה מבין באפקטים, אבל שיהיה..) ויש כמה סוגים של דיליי (הד שחוזר על עצמו כמו בהרים וכדו')
יש גם כל מיני פילטרים שבעצם משנים קצת את הצליל, כמו דיסטורשן, או כאלה שמותאמים לבאס, לגיטרות. יש המון אופציות. אתה יכול לקחת צליל של בוזוקי נגיד, לשים לו phasher (משהו כזה) וזה עושה לו מין משהו מתכתי יפה כזה, מוסיף עוד פילטר ויוצא לך משהו עוצמתי ומגניב מסתם צליל שנשמע משעמם.
בקיצור הכי טוב זה לשבת עם צליל, להגביה אצלו את האפקט ולהיכנס לבחירת אפקטים ולשמוע איך כל פעם זה משתנה ואיך זה משפיע על הצליל

נתנאל 1

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
זה מחולק לאיזה 5 קטגוריות כמדומני, זה רשום בתחילת כל אפקט. מתחיל בריוורב, אחרי איזה עשרים זה עובר לדיליי. אח"כ יש amp שזה בעצם הגברה לצליל עם צורות שונות של הגברה וממילא תוצאות שונות, זה כאילו מחברים את זה למגבר נראה לי.. משם והלאה זה עוד אופציות כאלה, פילטרים שגורמים לצליל להישמע קצת אחרת, או לעוות אותו (לטובה..)
וכו'

netanel10

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
אני גם מתענין בזה
אולי תגיד לנו איזה קטגוריות מהאפקטים שייכים פחות או יותר לאותו כלי
כלומר מה לגיטרות? ומה לפסנתרים? ומה לחצוצרות? ומה לתופים וכו?

נתנאל 1

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
אם יהיה לי זמן אולי אתיישב על זה בלנ"ד.. אבל מומלץ בפשטות - לקחת צליל ולשים עליו אפקט ולעבור אחד אחד ולשמוע איך הוא משפיע על הצליל, כנ"ל לקחת צליל ערוך מאיזה מקצב שיש לכם ולנסות להתחקות אחרי האפקט ששמו לו.

אני לא יודע אם יש בכל האורגנים אבל יש בmenu בmixer tuning (אני מול האורגן לכן אני יודע את השמות ;)) האופציה השניה למטה שם היא insert fx, אפשר ללחוץ על off ולהפוך אותו ל- on - ולהיכנס מתחת ולבחור את האפקט שאתה שם לצליל המסויים הזה, ככה גם אחר כך אתה יכול בלי קשר לשים לו דיליי או ריוורב מהאפקטים הכלליים שיש באורגן דהיינו master fx 1 ו-2 שאתה יכול להגדיר בכל צליל כמה יהיה בו מהאפקט הזה (בתיקיה fx send שנמצאת איפה שאמרנו בהתחלה..)

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ת'

קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

בעלי חיים בראשי תיבות • אתגר 134

לוח מודעות

למעלה