אני מיושנת? יש לי קרמיקות מזעזעות, מה עושים?

ממלמלת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
המשתמש נחסם
יש לי במטבח (ככה קיבלתי אותו) קרמיקות מחרידות, ואני נורא רוצה לעשות משו. השאלה מה.
כי, אני מוגבלת בתקציב, כמובן...
מה האופציות בעצם?
קרמיקות חדשות? כמה יצא לי לקיר אחד סטנדרט (בערך 60/300 סמ)?
אפשר להחליף לבד? זה באותה רמה כמו לצבוע לבד (אם הצבע יצא לנו יפה אז גם פה?) או שצריך בעל מקצוע?
יש אופציות חלופיות זולות יותר?
בכלל היום מחפים בקרמיקות או יש התקדמות מודרנית שאני לא מודעת אליה?
אנא החכימוני, תודה!!

cherry c

משתמש סופר מקצוען
קרמיקה מדביקים עם דבק קרמיקה, עם מרווח ביניהם של 2 מ"מ.(יש פלסטיקים קטנים שקונים והם שומרים על המרווח)
כדי לחתוך אותם את צריכה חותך קרמיקה. (יש גמחים של כלי עבודה מקצועיים לפעמים שיש להם)
מאוד הולך היום לעשות אריחים של 120*60, מה שאומר שלא יהיו לך הרבה אריחים (תלוי אם הגודל שציינת הוא בר' או בח')
אחרי ההדבקה שמים רובה (שזה אבקה שמערבבים עם מים לפי ההוראות ומכניסים בין האריחים)
עדין יתכן שלא תעשו עבודה יפה, אבל מה יש לכם להפסיד?

רב פעלים

משתמש מקצוען
ברור שאין מה להפסיד ואין הרבה סיכוי שלא יצא יפה, אפילו אני הצלחתי, לתשומת ליבך חשוב לבדוק אם כשמוציאים את הישן יוצא איתו גם המלט שמאחוריו, כי אם כן אין דרך למלאות את זה ישר וכו' בלי בעל מקצוע, לעומת זאת אם הקרמיקה יוצאת ומשאירה מתחתיה את הבסיס אין שום בעיה, אני הדבקתי בסיליקון, יש לי חברה שהדביקה בדבק פלסטיק רגיל.
אגב, אם תלכו בשיטה הישנה של אריחים קטנים יתכן שלא תצטרכו חותך קרמיקה, ועוד נקודה למחשבה, אולי לא שייך ללכת על מודרני מידי במטבח מיושן, זה טלאי וזה יכול לכער.

אילה זייברט

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
קרמיקה מדביקים עם דבק קרמיקה, עם מרווח ביניהם של 2 מ"מ.(יש פלסטיקים קטנים שקונים והם שומרים על המרווח)
כדי לחתוך אותם את צריכה חותך קרמיקה. (יש גמחים של כלי עבודה מקצועיים לפעמים שיש להם)
מאוד הולך היום לעשות אריחים של 120*60, מה שאומר שלא יהיו לך הרבה אריחים (תלוי אם הגודל שציינת הוא בר' או בח')
אחרי ההדבקה שמים רובה (שזה אבקה שמערבבים עם מים לפי ההוראות ומכניסים בין האריחים)
עדין יתכן שלא תעשו עבודה יפה, אבל מה יש לכם להפסיד?

את הקרמיקה שעל הקיר לא צריך לרצף עם פוגות(רווחים) כשעושים פוגות זה אקט עיצובי ואז משתמשים בצבע שונה של רובה
לדוגמה אריחים אפור כהה עם רובה לבנה אבל בריצוף חייבים לרצף עם פוגות מפני שהאדמה שלנו נימצאת בתזוזה
ואז החיכוך שבין האריחים גורם לשבירתם כשמרצפים עם פוגות יש מקום לאריח לזוז בלי חיכוך

אילה זייברט

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אריחים גדולים בגודל של 60 *120 אפילו רצף מקצועי מתקשה בריצוף שלהם
עדיף לקחת אריחים בגודל סטנדרטי כמו 20*30 או 30*50 לא יותר מזה אם רוצים לעבוד לבד

רייזי ז.

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
את הקרמיקה שעל הקיר לא צריך לרצף עם פוגות(רווחים) כשעושים פוגות זה אקט עיצובי ואז משתמשים בצבע שונה של רובה
לדוגמה אריחים אפור כהה עם רובה לבנה אבל בריצוף חייבים לרצף עם פוגות מפני שהאדמה שלנו נימצאת בתזוזה
ואז החיכוך שבין האריחים גורם לשבירתם כשמרצפים עם פוגות יש מקום לאריח לזוז בלי חיכוך
הפוגות הם ממש לא רק 'אקט עיצובי', הרובה משמשת לאיטום בין האריחים, ואם לא תשאירו מספיק מרווח בין האריחים וכן בין השיש לאריחים כדי לשים רובה, תווצר לכם רטיבות בקיר ובארונות התחתונים,
דבר נוסף, להדביק את הקרמיקה זה לא הבעיה הגדולה , יותר מסובך זה להתאים אותה לגודל המרווח בן הארונות ולחתוך בה את הפתחים לשקע חשמל וכד', שהפתח יהיה בדיוק במקום ושלא תשברו את הקרמיקה תוך כדי חיתוך... אני לא הייתי מסתבכת לבד..

אילה זייברט

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
הפוגות הם ממש לא רק 'אקט עיצובי', הרובה משמשת לאיטום בין האריחים, ואם לא תשאירו מספיק מרווח בין האריחים וכן בין השיש לאריחים כדי לשים רובה, תווצר לכם רטיבות בקיר ובארונות התחתונים,
דבר נוסף, להדביק את הקרמיקה זה לא הבעיה הגדולה , יותר מסובך זה להתאים אותה לגודל המרווח בן הארונות ולחתוך בה את הפתחים לשקע חשמל וכד', שהפתח יהיה בדיוק במקום ושלא תשברו את הקרמיקה תוך כדי חיתוך... אני לא הייתי מסתבכת לבד..
[/Q

אילה זייברט

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
הקרמיקה היא המבודד הטוב ביותר מרטיבות ומה שתשימו אותה יותר צמוד יותר אחד לשני תהיה פחות רטיבות
גם בסדקים שנישארים אחרי שתצמידו את הקרמיקה יש לשים רובה
ומניסיון אישי שלי (אבא שלי ז"ל היה קבלן ויש לנו במשפחה עוד) אריחים גדולים קשה יותר לרצף ולכוון שיהיו ישרים
מה שמקל מעט על המלאכה זה שיש לרצף פחות אריחים

חנה שטרסר

משתמש מקצוען
לפני הרבה שנים הדבקתי לבד קרמיקות במטבח, עם חומר יעודי (אולי פיקס 25? אני לא בטוחה)
זוהי עבודה שדורשת קצת זמן וסבלנות אך היא מהנה ולא קשה בכלל
מורחים חומר על האריח ומסרקים עם שפכטל 'חומה' ,מצמידים לקיר ומחכים קצת זמן עד שהחומר מתייצב והאריח נדבק
אם משתמשים באריחים קטנים זה ממש קל
את האריחים שדרשו חיתוך פשוט סימנתי עם עיפרון ובעלי לקח למישהו שיחתוך
IMG_0090 (2).JPG

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  53  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה