דרוש מתכון אני מחפשת מתכון הכי טוב לפלאפל

גבול ר"ג

משתמש רשום

מתכון פלאפל מנצח​

נכתב בתאריך 12 באפריל 2020 על ידי אבו שוקי המקורי שייך לנושאים: מתכונים // 355 תגובות

להכין פלאפל זה הרבה יותר פשוט ממה שאתם חושבים. במיוחד אם יש לכם מתכון מנצח – שזה בדיוק מה שאנחנו מציעים כאן. קבלו: מתכון הפלאפל הכי מועתק באינטרנט הישראלי.
פרסום ראשון: 23.10.2006
עדכון אחרון: 27.4.2020
בניגוד להכנת חומוס, משימה ממושכת יחסית שגם דורשת מידת מה של מיומנות, להכין פלאפל זה קל וגם מהיר, והוא יצא נהדר. טעים לפחות כמו בפלאפלייה. שלא לדבר על זה כשאתם מכינים את הפלאפל בבית אתם גם יכולים לבחור ו/או להכין בעצמכם את הפיתה, הסלטים והתוספות.
כמובן שכדור פלאפל אחד לא דומה למשנהו – לכל פלאפליה יש את המתכון הסודי שלה, עם תוספות אקזוטיות כאלה ואחרות ועם קציצות בגדלים, צורות וגוונים שונים.
גם לכם, אגב, יכול להיות המתכון הסודי שלכם – אחרי שתעשו את זה כמה פעמים תהפוך הכנת הפלאפל לעניין של מה בכך, ותוכלו לשפר ולאלתר.
פלאפל. קל להכין ושווה כל רגע.

פלאפל. קל להכין ושווה כל רגע.
אל תשכחו להכין מראש ערימת פיתות דשנות, טחינה טובה, סלט ירקות, חמוצים ואת שאר התוספות שאתם אוהבים. יש גם מתכון לחומוס, אם אתם רוצים להשקיע בכל זאת, אבל האמת היא שחומוס הוא לא מרכיב הכרחי במנת פלאפל. ותזכרו שאמרנו: יצא לכם פלאפל טעים כמו שלא אכלתם מעולם – אם לא בפעם הראשונה אז בשלישית.

המצרכים

(ל-25 קציצות בערך)
  • 2 כוסות גרגרי חומוס יבש* מזן קטן או בינוני, מושרים במים לכ-12 שעות
  • פרוסת לחם שרויה, סחוטה ומפוררת
  • 5 שיני שום קצוצות
  • 1 בצל קטן קצוץ
  • 2 כפות קמח
  • 2 כפיות מחוקות סודה לשתייה
  • שליש כוס פטרוזיליה קצוצה
  • חצי כוס כוסברה קצוצה
  • כף גדושה גרגרי שומשום
  • כפית כמון
  • כפית פפריקה
  • מלח (כפית מחוקה), פלפל
  • אופציונלי: זרעי כוסברה
  • שמן לטיגון עמוק
*חומוס יבש = לא מקופסת שימורים, לא קפוא, ולא להתחכם

אופן ההכנה

א. שוטפים ומסננים את גרגרי החומוס המושרים ומכניסים למעבד מזון, עם השום, הלחם, והתבלינים היבשים (אם יש לכם מטחנת בשר אז עדיף להשתמש בה). מעבדים עד לקבלת מרקם משחתי גס ולח. אם צריך מוסיפים קצת מים.
ב. מעבירים לקערה, מוסיפים את הקמח, הבצל הקצוץ, העשבים, ושאר החומרים חוץ מהסודה לשתייה ומערבבים היטב. כדאי לטעום את התערובת – אל תבהלו, הטעם צריך להיות עז יותר מהתוצאה הסופית.
ג. מכסים ומניחים בצד (הכי טוב במקרר) לחצי שעה עד שעה.
ד. מחממים שמן עמוק (צריך להיות חם אבל לא רותח. 140 מעלות אם יש לכם מדחום בישול. 30 ש"ח בחנות לצרכי בישול ואפייה, 7 ש"ח באלי אקספרס).
ה. מוסיפים את הסודה לשתייה לתערובת ומערבבים היטב.
ו. צרים כדורים (מגלגלים בין ידיים לחות) ומטגנים עד להשחמה יפה. בכל מקרה התחילו מטיגון של קציצה אחת – טגנו, טעמו ותקנו את התערובת לפי צורך.
טיפים ו-Troubleshooting:
  • הפלאפל מתפרק לכם בטיגון? בידקו את עצמכם.
  • הפלאפל יוצא רך מבפנים? או שהשמן חם מדי או שהקציצות גדולות מדי. נסו לתקן.
  • גם אם אתם לא אוהבים כוסברה, אל תחסכו – הכוסברה משנה את טעמה בטיגון ואם תתקמצנו יצא לכם פלאפל משעמם.
  • אם הכנתם יותר מדי, קחו את הכדורים ותקפיאו אותם רגע לפני הטיגון.
  • אם אתם אוהבים את הפלאפל שלכם פיקנטי, הוסיפו למעבד המזון פלפל חריף קטן קצוץ דק.
  • הפלאפל מרגיש דחוס מדי? תקצצו ותוסיפו קצת בצל ו/או עשבים.
בתיאבון!
 

נחמי3

משתמש מקצוען
1 ק"ג חומוס [להשרות לילה במקרר ולסנן/
4 פרוסות לחם שטוף וסחוט
ראש שלם שום

מעבד מזון


להוסיף:
4 כוסות מים
4 כפות כמון
4 כפיות מלח גדוש
2 כפיות אבקת אפיה
2 כפיות סודה לשתיה

לטחון
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
המתכון הזה ממש מוצלח, מקבלת עליו מחמאות מכולם.
 

שלום כיתה א

משתמש צעיר
אני מכינה פלאפל
בערך חצי קילו חומוס
מלא שום
מלא פטרוזיליה
פלפל חריף לפי הטעם
כמון- המון
מלח, פלפל
קצת אבקת אפיה- משהו כמו חצי שקית
אני מרסקת במעבד מזון ואז טועמת ומתקנת תיבול
תכלס, יוצא הכי טעים
 

פעמוני שלג

משתמש מקצוען
אני ממליצה על המתכון הזה:
יוצא מדהים
עדיף לשים רק כפית סודה לשתיה
 

הודיה 482

משתמש מקצוען
כותבת לטובת אלה שאין להן כוח לעשות את כל התהיך..
אבקת פלאפל של אוסם (רק אוסם!)
לשים מים בדיוק כמו שכתוב (רותחים)
לחכות 8 דקות (לא יותר ולא פחות)
לשים בשמן עמוק-רותח לא חם ממש רותח
וזה יוצא מצוין לא מתפורר וטעים מאד
אם זה לא מדויק או השמן לא מספיק רותח זה עלול להתפורר או להיפתח.
ארוחה נחמדה ומהירה
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
לא מוצאת.
אולי @ע.מ. תביא לנו קישור.
לינק ותיק ועם כל זאת מכל המתכונים שניסיתי עדיין שומרת לו אמונים
 

חני גרינשטיין

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
לינק ותיק ועם כל זאת מכל המתכונים שניסיתי עדיין שומרת לו אמונים
עכשיו אני מבינה למה לא מצאתי.
חיפשתי הודעות שאני כתבתי בניק העכשווי שלי,
אבל ההודעה הזו כ"כ ישנה, שנכתבה בניק של בעלי....
 

ששל

משתמש מקצוען
עכשיו אני מבינה למה לא מצאתי.
חיפשתי הודעות שאני כתבתי בניק העכשווי שלי,
אבל ההודעה הזו כ"כ ישנה, שנכתבה בניק של בעלי....
היי
הכנתי עכשיו את המתכון שלך והעיסה יצאה לי ממש בלילתית, אין איך לעשות ממנה כדורים.
יש לך עצה בשבילי?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה