איזה כיף השבוע לשטוף לכם את העיניים עם האיורים המדהימים של אחת הניקיות הותיקות כאן בפורום,
מקצוענית ברמה בין לאומית שהיא השראה גדולה בשבילי, הלוא היא רונית גלבך @ronitg
ספרי קצת על עצמך
שלום אני רונית, מאיירת בדיגיטלי בעיקר בשביל לקוחות, ובידני בעיקר בשביל עצמי. בעברי אני גרפיקאית, אבל כמו רבים מאיתנו מצאתי את עצמי עושה את הבלתי נמנע והופכת למאיירת. רואה את הציור כחלק בלתי נפרד מחיי, ומבינה - לפעמים בצער - שלא הייתי יכולה לעסוק בשום דבר אחר חוץ מציור. שואפת להגיע הרבה הרבה יותר רחוק מאיפה שאני היום בציור. אמן.
אמן שהשפיע עליך רבות
אני חושבת שהציירים שגדלתי עליהם בתור ילדה השפיעו עלי הכי הרבה. חלקם, עד היום אין לי מושג איך קוראים להם אפילו.
אבל יצויינו בעיקר רות בייפוס שגדלנו על הציורים המאלפים שלה בזרקור (כמה אוירה היתה שם!), וגם כריסטופר הארט - שהיה לו מדריך לילדים על איך לצייר דמויות קומיות.
בחיי הבוגרים אני לוקחת השראה מהמון ציירים שאני נתקלת בהם, אבל אני חושבת שקורי לופטיס השפיע עלי יותר מאחרים. מאוד אוהבת את הסגנון הזורם והבכוונה-לא-מדוייק שלו, עם העומס בפרטים קטנים שעושים את הציור.
תחום באיור שאתם אוהבים במיוחד
אני אוהבת את הידני - זה המפלט שלי כשאני צריכה אוויר.
בעיקר עיפרון, צבעי מים, וסקיצות מהירות בעט לורד.
אוהבת את פוטושופ עם כל המברשות והחיספוס שלה. ואוהבת לצייר ילדים שמנמנים.
כמה מילים לקהילת פרוג והמקום שלה אצלך
בפרוג, לפני שנים, בעצם הבנתי שיש כזה מקצוע שנקרא "איור", ושאפשר באמת להתפרנס מזה.
בפרוג גם פגשתי לראשונה מאיירים מקצוענים שעשו לי המון חשק להשקיע ולהתקדם.
אני חושבת שאני חייבת לפורום הזה המון מההתקדמות שלי, ובעיקר בגישושים של תחילת הדרך. כאן קיבלתי תשובות לשאלות כמו מה זה סינטיק, או מה זה מנגה, איפה מוצאים לקוחות ואיך מכירים קולגות.
אז תודה גדולה!
עבודה שלך שיש לך חיבור מיוחד אליה
ציור שיצא לי פעם ברגע של השראה. אני אוהבת את העליזות של הילדה הזאת, וכמה שעובר הזמן אני עדיין אוהבת את הציור הזה יותר מאחרים.
שיתוף עבודות נבחרות!
מקצוענית ברמה בין לאומית שהיא השראה גדולה בשבילי, הלוא היא רונית גלבך @ronitg
ספרי קצת על עצמך
שלום אני רונית, מאיירת בדיגיטלי בעיקר בשביל לקוחות, ובידני בעיקר בשביל עצמי. בעברי אני גרפיקאית, אבל כמו רבים מאיתנו מצאתי את עצמי עושה את הבלתי נמנע והופכת למאיירת. רואה את הציור כחלק בלתי נפרד מחיי, ומבינה - לפעמים בצער - שלא הייתי יכולה לעסוק בשום דבר אחר חוץ מציור. שואפת להגיע הרבה הרבה יותר רחוק מאיפה שאני היום בציור. אמן.
אמן שהשפיע עליך רבות
אני חושבת שהציירים שגדלתי עליהם בתור ילדה השפיעו עלי הכי הרבה. חלקם, עד היום אין לי מושג איך קוראים להם אפילו.
אבל יצויינו בעיקר רות בייפוס שגדלנו על הציורים המאלפים שלה בזרקור (כמה אוירה היתה שם!), וגם כריסטופר הארט - שהיה לו מדריך לילדים על איך לצייר דמויות קומיות.
בחיי הבוגרים אני לוקחת השראה מהמון ציירים שאני נתקלת בהם, אבל אני חושבת שקורי לופטיס השפיע עלי יותר מאחרים. מאוד אוהבת את הסגנון הזורם והבכוונה-לא-מדוייק שלו, עם העומס בפרטים קטנים שעושים את הציור.
תחום באיור שאתם אוהבים במיוחד
אני אוהבת את הידני - זה המפלט שלי כשאני צריכה אוויר.
בעיקר עיפרון, צבעי מים, וסקיצות מהירות בעט לורד.
אוהבת את פוטושופ עם כל המברשות והחיספוס שלה. ואוהבת לצייר ילדים שמנמנים.
כמה מילים לקהילת פרוג והמקום שלה אצלך
בפרוג, לפני שנים, בעצם הבנתי שיש כזה מקצוע שנקרא "איור", ושאפשר באמת להתפרנס מזה.
בפרוג גם פגשתי לראשונה מאיירים מקצוענים שעשו לי המון חשק להשקיע ולהתקדם.
אני חושבת שאני חייבת לפורום הזה המון מההתקדמות שלי, ובעיקר בגישושים של תחילת הדרך. כאן קיבלתי תשובות לשאלות כמו מה זה סינטיק, או מה זה מנגה, איפה מוצאים לקוחות ואיך מכירים קולגות.
אז תודה גדולה!
עבודה שלך שיש לך חיבור מיוחד אליה
ציור שיצא לי פעם ברגע של השראה. אני אוהבת את העליזות של הילדה הזאת, וכמה שעובר הזמן אני עדיין אוהבת את הציור הזה יותר מאחרים.
שיתוף עבודות נבחרות!
ציורים לעיתון ילדים של "בינה" באנגלית
דמות שעיצבתי פעם לאיזה פרוייקט ופתאום מצאתי אותה ואהבתי אותה
ציור מהיר כזה
ציור שעשיתי לספר קייטנות הקודם של אירגון בתיה
כמה עבודות אהובות בפוטושופ
כשההשראה נמצאת קרובה וזמינה
פורטרטים שציירתי לדמויות שראיתי בעיני רוחי, ושמחתי כי הם יצאו כמו שדמיינתי. אז זה נחמד
אחד מהציורים הידניים שאני אוהבת
עוד אחד מהציורים היותר עתיקים שציירתי לעיתון. משום מה עד היום הוא מוצא חן בעיני.
ואי אפשר בלי כמה סקיצות מהירות בעט