דרוש מידע אלופה באפיית חלות?

הנסיך הקטן

משתמש פעיל
אולי יש לך טיפ בשבילי?

אני דיי חדשה בתחום. וכשאני אופה 2 ורבע קילו (80%) - בכל פעם מחדש:
עד שאני מגיעה לאפיית הנגלות האחרונות - הן כבר תופחות יותר מידי ומתפשטות, ויש הבדל ממשי במראה ובטעם בין הנגלות!
החלות בתבניות הראשונות גבוהות ו"אסופות" יותר, והאחרונות מעוכות ובהחלט פחות טעימות :confused:
אודה למייעצות מניסיונן!
 

**Moko**

משתמש מקצוען
עצה טכנית- את יכולה להניח אותן צפופות יחסית , כך שמהלך ההתפחה הראשונית וגם בהמשך האפייה בתנור הן יגעו אחת בשנייה- זה נותן שהן מייצבות אחת את השנייה בצדדים ולא "גולשות" כמו שאת מתארת
המרווח יהיה בערך 7 ס''מ
חוץ מזה אולי תורידי קצת בכמות השמרים (ממש עדין, לדוגמא במקום כף תשימי 5/6 כף, כמעט לא מורגש אבל עוזר)- זה ייתן לך אפשרות יותר לשלוט בבצק ואז ההתפחה העיקרית תיהיה בתנור ולא בהמתנה
וכמובן אפשר לומר ששילוב של "חדשה" עם "2.25 קילו בצק"-קצת פחות הולך ביחד
פעם ראשונה שעשיתי בצק כזה גדול החלות יצאו בצקיות מידי בגלל זמן התפחה מקוצר.. ונתקעתי עם כמות מבחילה בערב פסח שחייבים לסיים :sick:
הייתי ממליצה לך להתחיל בקטן ב 1 קילו ואז להגדיל, כלומר אם את רוצה לאפות לשבת ואתם משפחה קטנה אז תאפי את החלות הגדולות בעצמך ולתיגבור תצרפי כמה לחמניות מוכנות מהמכולת
על כל פנים ככל שתעשי יותר תלמדי יותר מה הולך וגם בני הבית יכוונו אותך למתכון המושלם
בהצלחה (:
 

רותי חנה

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
לגבי מה שכתבת- הפיתרון בכדי שהחלות האחרונות לא יתפחו מדי:
פשוט אל תכיני את כולם ביחד.
אני מראש מחלקת את הבצק ל 2 עובדת עם חצי, ורק כשהחצי הראשון בתנור אני עובדת עם החצי הבצק השני.
וככה הוא לא תופח יותר מדי!
 

אין מתנות חינם

משתמש מקצוען
לגבי מה שכתבת- הפיתרון בכדי שהחלות האחרונות לא יתפחו מדי:
פשוט אל תכיני את כולם ביחד.
אני מראש מחלקת את הבצק ל 2 עובדת עם חצי, ורק כשהחצי הראשון בתנור אני עובדת עם החצי הבצק השני.
וככה הוא לא תופח יותר מדי!
זו התשובה. לא לתת לחלות לתפוח מדי הרבה.

בעבר היה לי תנור דלונגי והיה נכנס לי כמות יותר קטנה בכל תבנית, אז זה מה שהייתי עושה, מחלקת את הבצק קולעת רק אחרי שהתבנית הראשונה נכנסה לתנור.
עכשיו יש לי אלקטרולוקס והתבנית יותר גדולה + אני אופה בטורבו 2 תבניות ביחד, אז אני כן קולעת 2 ק''ג ביחד.
 

msh

משתמש רשום
מנוי פרימיום
עיצוב ואדריכלות פנים
אני עושה את המתכון הזה,
הפחתתי סוכר ל4 כפות, ועושה עם קמח כוסמין 80% יוצא מושלם
 

rity

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אני מכניסה לתנור קר
כל פעם תבנית אחת
מקררת ואז מכניסה את השניה
ב"ה הם שומרות כך על צורה יפה.
 

דבורי דייטש

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב ואדריכלות פנים
כמה חלות יוצא לך מכזו כמות של בצק?
אני אופה מ-2 קילו יוצא לי 6 חלות, שמה 3 חלות בכל תבנית,
ואז רק 2 תבניות, מחכה פחות זמן,
 

הנסיך הקטן

משתמש פעיל
תודה ממש!! תבורכו!
איזה אלופות איך אתן שולפות!!
מאד רוצה להפריש השבוע חלה בלי נדר, פעם אחרונה לפני פסח.

@רותי חנה ו- @אין מתנות חינם
תוכלו יותר לפרט?
אחרי ההפרשה לחלק את הבצק לחצי, ולעבוד כל פעם עם חצי אחד בלבד?
אם כן - בזמן העבודה על החצי הראשון מה עם החצי השני? לשים בקירור? זה טוב לו?
 

רותי חנה

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
אחרי ההפרשה, לחלק את הבצק לשתיים:
על חצי אחד לעבוד, ואת החצי השני אני מחזירה לקערה ועוטפת אותו שוב.(כמו בהתחלה)
כשהחצי הראשון נכנס לתנור- אני מתחילה לעבוד על החצי השני.
בהצלחה.
 

אין מתנות חינם

משתמש מקצוען
אחרי ההפרשה, לחלק את הבצק לשתיים:
על חצי אחד לעבוד, ואת החצי השני אני מחזירה לקערה ועוטפת אותו שוב.(כמו בהתחלה)
כשהחצי הראשון נכנס לתנור- אני מתחילה לעבוד על החצי השני.
בהצלחה.
בדיוק
הבצק פשוט תופח שוב בזמן הזה, זה לא בעיה
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה