עזרה איפה ההייטק הבא

זעירא דחברייא

משתמש פעיל
לפני כמה שנים הציבור שלנו התחילו ללמוד ולעבוד בתכנות וכהיום זה ''המקצוע'' בסמינרים
בייחוד במשכורות המכובדות שם
וכמדומני שיש נהירה יותר מידי למקום אחד האם לא הגיע הזמן לפתוח דברים חדשים בסמינרים עם השגחה טובה ועם משכורת מכובדת ושיהיה עוד מבחר חוץ מהיייטק. [חוץ מזה שיש הרבה הורים שיש להם התנגדות אידאולוגית להייטק].

Hi

משתמש מקצוען
המשתמש נחסם
יש 2 נושאים ש'תופסים' את העולם יותר יותר;

הייטק: כי העולם רק הופך לממוחשב יותר ויותר.
תורת הנפש והמסתעף: כי העולם הופך לממוחשב יותר ויותר.

ברכה וישועה

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
משפטים- עריכת דין, בלי ליטיגציה שאולי פחות מתאימה לנשים.
אם היה כזה מסלול הייתי שמחה להיות בו
בטח שלא יהיה מסלול לעריכת דין זה לא מתאים לאישה חרדית בטח לא ללימודים בבתי ספר

יעל!!!!!!!!!!!!!

משתמש מקצוען
למה א''א להתחיל יותר מוקדם
א"א להגיד לילדה בכיתה י למשל לבחור מקצוע לעתיד
למרות שכיתה י"ב זה כיתה מבוזבזת לא עושים בה כלום!!!!!! ובאמת חבל שלא לומדים כבר משהו לחיים

שמחה 890

משתמש צעיר
בטח שלא יהיה מסלול לעריכת דין זה לא מתאים לאישה חרדית בטח לא ללימודים בבתי ספר
למה לא
בבריטניה הרשיון לעריכת דין מחולק לשתים יש עו''ד שהם ליטיגטורים כלו' טוענים בבית משפט וכדו'
ויש עו''ד של משרד עריכת חוזים צוואות הסכמי מיזוג וכו' וכו' וכו' ואין שום סיבה שבעולם שבת חרדית לא תוכל לעבוד בנישה הזאת של עו''ד
הבעיה שצריך בשביל זה תואר ויקח עוד כמה שנים עד שיכנס התואר לסמינרים של בית יעקב אבל זה דוקא יכול להיות רעיון לא רע בכלל

IMOD

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
למה לא
בבריטניה הרשיון לעריכת דין מחולק לשתים יש עו''ד שהם ליטיגטורים כלו' טוענים בבית משפט וכדו'
ויש עו''ד של משרד עריכת חוזים צוואות הסכמי מיזוג וכו' וכו' וכו' ואין שום סיבה שבעולם שבת חרדית לא תוכל לעבוד בנישה הזאת של עו''ד
הבעיה שצריך בשביל זה תואר ויקח עוד כמה שנים עד שיכנס התואר לסמינרים של בית יעקב אבל זה דוקא יכול להיות רעיון לא רע בכלל
זה עבודה עם גברים, ולנאום מול כולם בבית המשפט... [לא מדבר על ערכאות...], לא נראה לי שמישהו עם ראש על הכתפיים ישלח את הבת שלו לכזה דבר!

IMOD

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים

ר' יהונתן

משתמש פעיל
בהמשך להנ''ל לגבי מקצועות טיפוליים שיש מחסור אדיר בציבור
יש לי רעיון איך יהיה אפשר להנגיש את הלימודים האלו לבנות הסמינרים
שהיום הבעיה שאפשר ללמוד מקצועות אלו רק אחרי שיש תעודת הוראה ומה שקורה שקצת קשה ללמוד מקצועות אלו במכללות אחרי החתונה מכיון שזה לוקח הרבה זמן ואשה צריכה גם לעבוד וגם לנהל בית שזה יוצר עומס מטורף וכן זה עולה הרבה כסף הלימודים (או שצריך לעבוד פחות בגלל הלימודים)
אז הרעיון שלי שיעשו תוכנית לימודים כאלו ברשתות החינוך מיוחד החרדי כמו שתילים וכ''ו לסייעות פעם בשבוע וכמובן שזה יהיה מותאם יותר לאשה חרדית וגם שהחכי''ם ידאגו שחלק נכבד מהלימודים יהיה במימון המדינה וכך זה יקל את הענין הכספי
וזה יפתור כמה בעיות א' שיהיה משתלם להיות סייעת אם היא תדע שיש לה אפשרות לקידום משמעותי בתחום הטיפולי
ב' שלמוסדות החינוך יהיה סייעות קבועות למשך תקופה של שלוש ארבע שנים מכיון שהסייעות ירצו להישאר בלימודים
אשמח לשמוע את דעתכם

נערך לאחרונה ב:

שמחה 890

משתמש צעיר
זה עבודה עם גברים, ולנאום מול כולם בבית המשפט... [לא מדבר על ערכאות...], לא נראה לי שמישהו עם ראש על הכתפיים ישלח את הבת שלו לכזה דבר!
תקרא עוד פעם מה שכתבתי
היא לא תצטרך לדרוך בכלל בבית משפט
זה נטו עבודה משרדית

פיקאסה

פיץ' אוטומציה ובוטים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
כל התחום של פתיחת עסקים ממוחשבים
הוא דבר שצריך לדעתי מסלול נפרד.
חקר שוק, בידול, מחקר האם המוצר שווה שיווק.
יצוא ויבוא.
חוקי המכס.
התנהלות באינטרנט ועבודה עם תוכנות ותוספים...
אבל נו נו.
חלומות באספמיה

IMOD

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
תקרא עוד פעם מה שכתבתי
היא לא תצטרך לדרוך בכלל בבית משפט
זה נטו עבודה משרדית
טוב, אני לא מבין גדול בזה, אבל אם זה עבודה משרדית אז יש הרבה כאלו.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

לוח מודעות

למעלה