עזרה איך מתמודדים עם שסתום ניאגרה שלא חוזר - וזורם בתמידות?

• פותח הנושא rutt
  • פורסם בתאריך

rutt

משתמש מקצוען
יש לי ניאגרה שכאשר לוחצים על הורדת המים, השסתום נשאר פתוח ולא חוזר למקומו, וצריך ללחוץ עוד כמה פעמים על הלחצן בעדינות, עד שיחזור השסתום למקום, והמים יימלאו את הניאגרה. אם לא עושים כן - המים יזרמו לאסלה ללא הפסקה.
מישהו יודע פתרון לזה?
תודה

הגשש

משתמש מקצוען
יש 3 אפשרויות.
1. הגומי של הפעמון גמור. נראה כמו טבעת גדולה ורחבה עם חור בגודל חצי שקל. נמצא במקום יציאת המים, מתחת לפעמון.
2. הגומי של המנוף גמור. נמצא בתוך הבסיס של המנוף. גומי בגודל של חצי שקל. לעיתים הוא מתפורר או מתעגל.
3. לכלוך, אבנית שתוקע את המצוף.
פתרונות אפשריים. לפתוח את הניאגרה ולהבחין בדברים שאמרתי. לנסות לפרק את הפעמון והמצוף ולגשת לטמבורייה אמינה באזור המגורים. את שניהם אפשר להחליף.

rutt

משתמש מקצוען
יש 3 אפשרויות.
1. הגומי של הפעמון גמור. נראה כמו טבעת גדולה ורחבה עם חור בגודל חצי שקל. נמצא במקום יציאת המים, מתחת לפעמון.
2. הגומי של המנוף גמור. נמצא בתוך הבסיס של המנוף. גומי בגודל של חצי שקל. לעיתים הוא מתפורר או מתעגל.
3. לכלוך, אבנית שתוקע את המצוף.
פתרונות אפשריים. לפתוח את הניאגרה ולהבחין בדברים שאמרתי. לנסות לפרק את הפעמון והמצוף ולגשת לטמבורייה אמינה באזור המגורים. את שניהם אפשר להחליף.

תודה.
אינני חושבת שמדובר בגומיות, היות ולאחר שהסתום חוזר למקום - אין כבר זרימה.
הבעיה היא שהמוט המרכזי כאילו נשאר באוויר, וצריך ללחוץ עוד פעם פעמיים בעדינות כדי שהוא "יפול" למטה ויסגור את הפתח של ירידת המים לאסלה.

ד.ב.

משתמש מקצוען
באם זה מנגנון של פלאסון כדאי לנקות אבנית אבל בזהירות מכיוון שלרוב יש שם כבל ברזל שיכול להחליד ייתכן גם שהכבל נקרע/ על סף קריעה ואז אין ברירה אלא להחליף מנגנון [כ200 ש"ח]

rutt

משתמש מקצוען
באם זה מנגנון של פלאסון כדאי לנקות אבנית אבל בזהירות מכיוון שלרוב יש שם כבל ברזל שיכול להחליד ייתכן גם שהכבל נקרע/ על סף קריעה ואז אין ברירה אלא להחליף מנגנון [כ200 ש"ח]

לא ניתן להחליף את הכבל ברזל לבדו?

ד.ב.

משתמש מקצוען

יהלי1983

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
באותו עניין בערך:
אם יש זליגת מים - קלה- לאסלה . אבל כל הזמן. זה אומר שצריך להחליף גומיה?
איפה ואיך מחליפים גומיה?

פילפילון

אתרוגיסטית חדשה
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
יוצרי ai
באותו עניין בערך:
אם יש זליגת מים - קלה- לאסלה . אבל כל הזמן. זה אומר שצריך להחליף גומיה?
איפה ואיך מחליפים גומיה?
הבעיה בגומיה של המצוף
היכן שההתחברות של המים תפרקי ותפתחי יש שם גומיה בגודל חצי שקל
תחליפי ותחברי מחדש

ניגרה.png

rutt

משתמש מקצוען
טוב. מתנצל על ההערה, אצלי זה ליפסקי.
הם לא מוכרים את החלק הזה לבד, כנראה שיש להם סיבה!!!

אני כבר החלפתי בבית פעמיים, אבל אדרבה תשיג לי מנגנון פלאסון למנובלוק בפחות.
ראיתי במחירים יותר זולים
https://www.rpt.co.il/items/402633--מנגנון-פלסאון-אוניברסלי-ערכת-כבל-עד-קדח-22-40-ממ-מונובלוק

https://www.helbitz.co.il/items/1431342-מנגנון-למונובלוק-כבל-AB-S-INEO-מצוף-צידי-פלסאון-33005460

הגשש

משתמש מקצוען
הבעיה בגומיה של המצוף
היכן שההתחברות של המים תפרקי ותפתחי יש שם גומיה בגודל חצי שקל
תחליפי ותחברי מחדש

צפה בקובץ המצורף 442349
יפה אמרת. אבל.
לא תמיד הבעיה שם. פעמים רבות הבעיה נמצאת בגומי של הפעמון שהתבלה ואינו אוטם את המים לגמרי. מדובר בגומי שעולה 8-10 שח וצורתו כשל טבעת רחבה גדולה עם חור גדול בגודל של חצי שקל.

rutt

משתמש מקצוען
יפה אמרת. אבל.
לא תמיד הבעיה שם. פעמים רבות הבעיה נמצאת בגומי של הפעמון שהתבלה ואינו אוטם את המים לגמרי. מדובר בגומי שעולה 8-10 שח וצורתו כשל טבעת רחבה גדולה עם חור גדול בגודל של חצי שקל.

אכן, את שתי הבעיות הללו מוכרות לי,
ההבדל ביניהם שבמקרה שמדובר בגומי העליון - אפשר לראות זאת כשפותחים את הניאגרה ורואים שהמים 'צפים' ומגיעים עד הגובה של המקל המרכזי, ופשוט מתנקזים לתוך הניאגרה.
לעומת זאת כשהגומי התחתון נשחק, המים עומדים בגובה סביר, אך בכל זאת נוזלים דרך הגומי למטה.
בכל אופן בחנויות טמבור מוכרים 'קיט' של כמה גומיות שכדאי להחליף כבר באותה הזדמנות.

יהלי1983

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
תודה רבה על תשובתכם, @פילפילון , @הגשש, @rutt,
אלך לטמבור ואקנה, ואני מקווה שאצליח.
אף פעם לא עשיתי זאת, אבל נמאס לי לשלם לאינסטלטור מאות שקלין כל פעם על דבר שעלותו מסתכמת בשקלים בודדים!
תודה על האיור המפורט.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  2  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה