נזכרתי באשכול הישן הזה כשהכנתי את העוגיות לסיום של הבן שלי.
אין כמו קיצורי דרך... לאפות בלי לאפות
צפה בקובץ המצורף 1535216
המרכיבים:
ביסקויט סהר חצי מצופה
טבלאות שוקולד ללוחות (עדיף לא שוקולד פרה- שלא להזכיר את חטא העגל, וגם כי יש שם קוביה ענקית באמצע)
שוקולד מומס להדבקה
רויאל אייסינג ירוק (ערבבתי בשקית אבקת סוכק עם צבע מאכל, טיפה מים וחצי טיפה שמן. הוספתי מים לפי הצורך עד שלא היו גושיים אבל שיהיה סמיך ולא נוזלי)
סוכריות צבעוניות
ממיסים את השוקולד (שורה וחצי של שוקולד מריר הספיק לי ל35 עוגיות בשפע)
כדאי לשמור קוביה אחת לא מומסת, ולקצוץ אותה בסכין. אחרי ששאר השוקולד מומס, מוסיפים את הקוביה הקצוצה ומערבבים להמסה. זה בעצם טמפרור, וגורם לשוקולד להתקשות טוב יותר אח"כ.
כדי שהלוחות יעמדו טוב עד להתקשות השוקולד- אפשר להניח את העוגיות בצפיפות, ואז להשעין כל זוג לוחות על העוגיה הקרובה.
כמובן שאפשר לשחק עם הצבעים- להשתמש בצד השחור של העוגיה, לוחות משוקולד מריר, קישוטים אחרים וכן הלאה.
אני השתמשתי בשוקולד כרמית (לוודא שהקוביות לא בצורת משולשים) - כל טבלה של 100 ג' מספיקה ל12 עוגיות.
אין כמו קיצורי דרך... לאפות בלי לאפות
צפה בקובץ המצורף 1535216
המרכיבים:
ביסקויט סהר חצי מצופה
טבלאות שוקולד ללוחות (עדיף לא שוקולד פרה- שלא להזכיר את חטא העגל, וגם כי יש שם קוביה ענקית באמצע)
שוקולד מומס להדבקה
רויאל אייסינג ירוק (ערבבתי בשקית אבקת סוכק עם צבע מאכל, טיפה מים וחצי טיפה שמן. הוספתי מים לפי הצורך עד שלא היו גושיים אבל שיהיה סמיך ולא נוזלי)
סוכריות צבעוניות
ממיסים את השוקולד (שורה וחצי של שוקולד מריר הספיק לי ל35 עוגיות בשפע)
כדאי לשמור קוביה אחת לא מומסת, ולקצוץ אותה בסכין. אחרי ששאר השוקולד מומס, מוסיפים את הקוביה הקצוצה ומערבבים להמסה. זה בעצם טמפרור, וגורם לשוקולד להתקשות טוב יותר אח"כ.
כדי שהלוחות יעמדו טוב עד להתקשות השוקולד- אפשר להניח את העוגיות בצפיפות, ואז להשעין כל זוג לוחות על העוגיה הקרובה.
כמובן שאפשר לשחק עם הצבעים- להשתמש בצד השחור של העוגיה, לוחות משוקולד מריר, קישוטים אחרים וכן הלאה.
אני השתמשתי בשוקולד כרמית (לוודא שהקוביות לא בצורת משולשים) - כל טבלה של 100 ג' מספיקה ל12 עוגיות.