או ש או ש

משהקן

משתמש צעיר
עימוד ספרים
האם כותבים ש השעבוד אחרי מילת הקישור או?
דוגמא: אתה רוצה ללכת או שאסע במונית לבדי?

אפכא מסתברא

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
במקרה הזה - אכן "שאסע" בש', כי אחרי ה"או" חסר הנושא והנשוא החוזרים: "אתה רוצה ללכת או אתה רוצה שאסע לבדי?"

עדיאל

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
אגב:
לא הבנתי את שני הברירות?
או שהוא הולך ברגל, או שאתה נוסע לבדך?
מזכיר את הסיפור היהודי הידוע: "בהלוך אני אשב ואתה תעמוד, בחזור אתה תעמוד ואני אשב"...

לגופו של ענין, חיסורא מחסרא והכי קתני: "אתה רוצה ללכת ברגל, או אתה רוצה שאסע במונית לבדי"?
הש' מחוברת ל'אתה רוצה' הראשון, שמקבל שימוש כפול גם בקטע השני. למדקדקים - חסד כאן קו מפריד

משהקן

משתמש צעיר
עימוד ספרים
סליחה על הדוגמה הלא מוצלחת.
התכוונתי לשימוש באות ש' אחרי "או" - ולפני "או" - (גם כשאין פסוקית מושא):
או שאתם באים אתי עכשיו או שאני נוסעת לבדי!
האם שימוש זה תקין?

אפכא מסתברא

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
זו לשון דיבור אך אין זו צורה תקינה, שכן במשפט ברירה אין לשים "או" לפני האפשרות הראשונה. (אלה כללי האקדמיה, אך אם זכרוני אינו מטעני, אפשר למצוא במקרא "או" גם לפני האפשרות הראשונה שבברירה.)

משהקן

משתמש צעיר
עימוד ספרים
נכתב ע"י אפכא מסתברא;517218:
זו לשון דיבור אך אין זו צורה תקינה, שכן במשפט ברירה אין לשים "או" לפני האפשרות הראשונה. (אלה כללי האקדמיה, אך אם זכרוני אינו מטעני, אפשר למצוא במקרא "או" גם לפני האפשרות הראשונה שבברירה.)
ומה עם הש' השנייה?
אתם באים אתי או שאני נוסעת לבדי?

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה