שמחתי לעזור
משתמש צעיר
היום ראיתי פרסום בעיתון בביתר עילית על ארגון אושר בכבוד ולא הבנתי מה בדיוק הרעיון שלהם אם יש לאחד מחברי הפרום מידע בנושא אשמח אם ישתף אותי
תודה מראש
תודה מראש
אני יצרתי קשר טלפוני במספר שפורסם וזה בהחלט נשמע כךזה מתחרה של הגמ"ח המרכזי??
לפי איך ששמעתי יש להם מעלות רבות הן מהצד ההלכתי והן מהצד המעשי
יש להם כאן נציג בפרוג @שמואל גרינשטיין
זה מתחרה של הגמ"ח המרכזי??
אני יצרתי קשר טלפוני במספר שפורסם וזה בהחלט נשמע כך
כדי האפשרות לבקשם באמצע התקופה
אצלי השיקול הוא כלכלי בעיקר.
אם עניין הגיל לא בעיה אצלך, וכל השיקול שלך הוא כלכלי, אז עם כל הצניעות והענווה אענה, כי בגמ"ח המרכזי עלות האשראי יותר זולה (גם בגמ"ח המרכזי יש מענק בתום התקופה).
מבחינת הריבית הגמ"ח המרכזי יותר זול , אז מה המעלה באושר בכבוד?
יש גם צדדים נוספים שלא עלו בשאלתך. לדוגמא, הגמישות המדהימה בתשלומים, העובדה כי הכספים המופקדים אינם מוחלטים לגמ"ח אלא שייכים בכל רגע למפקיד (עד כדי האפשרות לבקשם באמצע התקופה), השקיפות והנוחות באזור האישי באתר, ועוד.
כדאי גם לציין (בלי להוציא לעז ח"ו על גמ"חים אחרים), כי המודל ההלכתי של הגמ"ח "אושר בכבוד", מייתר למעשה את הצורך בהיתר עיסקא (למרות שחותמים עליו לרווחא דמילתא), וכפי שהורו הרבנים הגאונים שליט"א.
בלי לזלזל אבל כידוע הגמ"ח המרכזי (המכונה ה"בנק המרכזי") הוא עסק כלכלי רווחי מאוד
וכשראיתי את הפרסומים שלכם הרגיש כמו עוד יוזמה של אנשים שרוצים גם לגזור רווחים מהרעיון.
אצלי השיקול הוא כלכלי בעיקר
וכשבדקתי את ההחזרים
יש פער משמעותי לטובת הגמ"ח המרכזי
(מה גם שבמבט מלמעלה נראה שההפקדה החודשית יותר זולה)
היה נחמד אם תפרסמו טבלה מדויקת כמו שנותן הגמ"ח המרכזי
כמה ההפקדה - כמה ההלוואה - וכמה חוזר אחר כך
עדיין נראה שבסופו של דבר עלות האשראי יותר זולה ב"אושר בכבוד", כי בגמ"ח המרכזי המענק מגיע רק לזוג הצעיר שלוקח את ההלוואה (ע"י מחיקת החוב בתשלומים האחרונים), משאין כן ב"אושר בכבוד" שההחזר מגיע אלי (להורה). בנוסף, בגמ"ח המרכזי, את המענק מקבלים רק אלו שזקוקים לו, ויתכן מאוד שבסוף התשלומים ירווח לזוג והם לא יקבלו את המענק כלל. אגב, מתי בדיוק (ב"אושר בכבוד") מגיע ההחזר להורה? בסוף כל התשלומים של ההורה, או כשהזוג מסיים להחזיר את ההלואה?אם עניין הגיל לא בעיה אצלך, וכל השיקול שלך הוא כלכלי, אז עם כל הצניעות והענווה אענה, כי בגמ"ח המרכזי עלות האשראי יותר זולה (גם בגמ"ח המרכזי יש מענק בתום התקופה).
עדיין נראה שבסופו של דבר עלות האשראי יותר זולה ב"אושר בכבוד", כי בגמ"ח המרכזי המענק מגיע רק לזוג הצעיר שלוקח את ההלוואה (ע"י מחיקת החוב בתשלומים האחרונים), משאין כן ב"אושר בכבוד" שההחזר מגיע אלי (להורה). בנוסף, בגמ"ח המרכזי, את המענק מקבלים רק אלו שזקוקים לו, ויתכן מאוד שבסוף התשלומים ירווח לזוג והם לא יקבלו את המענק כלל. אגב, מתי בדיוק (ב"אושר בכבוד") מגיע ההחזר להורה? בסוף כל התשלומים של ההורה, או כשהזוג מסיים להחזיר את ההלואה?
נקודה נוספת. אם אני מקבל חצי חזרה, אני לא יכול לחשב את החצי הזה מכספי מעשר (עדכנו אותי אם אני טועה בזה). דבר ראשון, האם ב"אושר בכבוד" לא צריכים לציין באופן ברור שמה שהרבנים נתנו היתר לשלם זאת מכספי מעשר - זה רק על חצי מהסכום. דבר שני, אם זה לא מכספי מעשר, אם יש לי כבר כסף מיותר להפקיד, אולי כבר עדיף להפקיד אותו בגמ"ח השכונתי - כי עניי עירך קודמין?
הטבלה הזאת קצת מבלבלתהטבלה התפרסמה היום בעיתונים. יש גם הטבת השקה, פריסה רחבה יותר ב-10%, 20% ו-30% (תלוי במסלול).
לתועלת, אני מעלה אותה לכאן, בתוספת הערה.
הגמישות הגדולה של גמ"ח אושר בכבוד, מאפשר להצטרף בכל סכום שהוא, כאשר הסכום המינימלי להפקדה הוא 56 ש"ח (*160 חוד'), והסכום המקסימלי להלוואה הוא: 300,000 שח.
כך, שבהינתן סכום מסוים שתוכל להפקיד מידי חודש, ניתן לחלק אותו באופן מושכל, בין המסלולים, כדי שכולם יוכלו לקבל בבא היום סכום דומה...
הטבלה הזאת קצת מבלבלת
לעניות דעתי
לא כתוב כמה סכום יוצא בסך הכל רק כמה אני מפקיד
הנחמד בטבלה של הגמ"ח המרכזי שכתוב בדיוק כמה משלמים בסך הכולל
וכמה ההחזר הכולל
חודשי | מס' חודשים | סך הכל בתקופה | |
---|---|---|---|
הפקדה | 440 | 160 | 70,400 |
הטבת השקה | 338 | 208 | 70,400 |
החזר | 1980 | 152 | 300,000 |
החזר הפקדה | 35,200 | ||
סה"כ כולל עלות אשראי | 335,200 |
בתוכנית אחת חצי, בתוכנית אחת שני שלישגם בגמ"ח המרכזי מקבלים חצי בחזרה, הלא כן?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכג
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים: