אורגן לשמאליים..

מנדי אור

משתמש צעיר
צילום מקצועי
מה לעשות.. אני שמאלי... וכשזה מגיע לנגינה, זה נהיה קשה...
אני לא יודע איך שמאליים אחרים מסתדרים, אבל אני לא מצליח לנגן ביד ימין. רק ביד שמאל. ולכן, אני נאלץ לנגן כשידי מסוכלות. יש פיתרון לכך?

אריאל וו

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
תתאמן עד ששתי הידיים יהיו אותו דבר.

2OR

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
פשוט להתאמן....

גם אני שמאלי, והיום יד ימין שלי מבצעת בצורה מאוד מהירה את הנגינה.. ללא שום הבדל..

מנדי אור

משתמש צעיר
צילום מקצועי
ניסיתי, ולא ממש הצלחתי... כשאני מנגן עכשיו (הפוך) אני מנגן אוטומטית בלי להתרכז בנגינה עצמה ממש ומתרכז יותר באקורדים, אם אני מנגן ביד ימין, אז אני קודם כל יזייף, ובנוסף לכך אני מאבד שליטה על האקורדים... (הערה: לא למדתי לנגן, ואינני קלידן מקצועי...)

אין פתרון טכני (יש דרך להעביר את קריאת הליווי האוטומטי לחלק הימני של המקלדת?)

ASUS

משתמש צעיר
א. אריאל, אם הוא ישמע בקולך יהיה לו בעיה עם הנחת תפילין, ויהיה לו בעיה בכתיבת ספר תורה.
ב. לעשות את האורגן לשמאליים, זה רעיון אדיר שלדעתי אפשר למכור אותו ליצרניות אורגנים.
ג. אתה יכול לשים מראה ליד ולנגן דרך המראה...
ד. תנחש לבד מה רציתי לכתוב (רמז: אני לא יודע מה לכתוב עוד)

דינקיס

משתמש פעיל
D I G I T A L
האורגן לא מול העיניים שלי, אבל ב VA3 של רולנד אני חושב שניתן לשנות צדדים.

אברימי

מנהל פורום סוכרת
מנהל
מנוי פרימיום
וואלה איזה דיון פורה...
חיים קשים יש לכם השמאליים, הא? קודם תתאמנו על פתיחת קופסאות שימורים בפותחן רגיל, גזירה במספריים עם ידית גדולה וקטנה ועוד.
עכשיו ברצינות, זו רק שאלה של אימון. כמו שמי שלא יודע לנגן יכול להתאמן ולרכוש מיומנות גבוהה, כך גם מי שיתאמן לשנות צד בידיים, אבל סבלנות, סבלנות ועוד סבלנות.
ואם כבר מדברים על להפוך, במקום לייצר אורגן הפוך, תהפכו אותו לבד עם הקלידים כלפי הרצפה...http://www.prog.co.il/images/icons/icon7.gifhttp://www.prog.co.il/images/smilies/smile.gif

מנדי אור

משתמש צעיר
צילום מקצועי
לפתוח קופסאות ולגזור אני מסתדר, להקליד אני גם מצליח ביד ימין, אפילו שאני מקליד הרבה יותר מהר ביד שמאל (כמו עכשיו, שיד שמאל מקלידה ויד ימין אחראית על האותיות בקצה כמו ת' ופ' והנקודה והאנטר וה'מחק' והדליט וכו'...), אבל דיוקי עכבר בעריכת סאונד למשל, או נגינה שזה כבר הרבה יותר מדוייק מבחינת היד ואצבע, אני לא מצליח.
אגב באופן כללי ראיתי שבד"כ השמאליים זה כל הגוף ככה, אצלי אמנם האוזן והיד שמאל טוב יותר, אבל העין, עין שמאל עצלה... או שזה קשור לפגיעות שהיא עברה? (רסס וכבס בילדות, סטירה שהפכה את העפעף מי.ש.ק. שנתיים אחרי זה, ולפני שלושת רבעי שנה גז פלפל משוטר (זה כבר אחרי ירידה בראייה שהתחילה במהלך השנה שאחרי המכה...)
נכתב ע"י אברימי;374982:
במקום לייצר אורגן הפוך, תהפכו אותו לבד עם הקלידים כלפי הרצפה...
מישהו דיבר על לייצר אורגן הפוך? לא! היום בעידן הדיגטציה, שהאורגן הוא מקלדת עם תאצ' פלוס מחשב קטן, אין בעייה לגרום לתוכנה לקרוא את האקורדים מהחלק הימני של המקלדת... הכל עניין תוכנתי...

אברימי

מנהל פורום סוכרת
מנהל
מנוי פרימיום
מנחם, הבנתי מאד את הכוונה, הגבתי בהומור.
ועכשיו לאחר כל ההודעה הארוכה שלך, לא נותר לי אלא להחמיא לך שעל אף כל צרות הגלות שהשתרגו עליך ועל בבת עינך אתה עדיין מצליח לצלם ביד ימין, לפתוח קופסאות שימורים, לגזור, להקליד וגם לדייק בעכבר. אגב, את הלחצנים בעכבר ניתן להפוך בהגדרות העכבר בלוח הבקרה, כמדומני.

מנדי אור

משתמש צעיר
צילום מקצועי
היפוך לחיצי העכבר רק מעיק עלי... אני מעדיף את הרגיל..

אם יש כאן כותבי תוכנה בפרוג, אולי מישהו יוכל לכתוב תוכנה ל-1.44 או לUSB שתאפשר להפוך אורגנים עבור שמאליים. בתור התחלה (אם יש מתנדבים שרוצים לעשות על זה כסף מהפטנט והמכירה להמונים... או שאני הולך רחוק מדי...) האורגן שהייתי רוצה שיהפכו את מיקום קריאת האקורדים שלו משמאל לימין, הוא הסולטון K1 - לדעת רבים (ואני שותף לדעה זו) מדובר במקלדת הכי טובה למוסיקה החסידית...

אברימי

מנהל פורום סוכרת
מנהל
מנוי פרימיום
נכתב ע"י מנחם הלוי;375326:
הסולטון K1 - לדעת רבים (ואני שותף לדעה זו) מדובר במקלדת הכי טובה למוסיקה החסידית...
ולדעת רבים, לא.
נראה לי שכבר העלתי את הנושא בעבר, זה כמו לשכנע קנוניסט לצלם בניקון וההפך. כל אחד למה שהוא הורגל בו.
הרולנדיסטים לא יעברו לסולטון או לקטרון, אולי לטיירוס של ימהה, וכן להיפך.

מנדי אור

משתמש צעיר
צילום מקצועי
אני לא מכיר את האורגן לעומקו, אני מכיר את הסאונדים שלו.

שמעתי כבר שני קלידני קורג שמתלוננים שאין להם חסידי במקלדת... ושמעתי רולאנד (G-70) שכל ימהה פשוט (כולל הענתיקה שאצלי בבית) עובר את הסאונדים המעפנים שלו...

אברימי

מנהל פורום סוכרת
מנהל
מנוי פרימיום
נכתב ע"י מנחם הלוי;375373:
אני לא מכיר את האורגן לעומקו, אני מכיר את הסאונדים שלו.

שמעתי כבר שני קלידני קורג שמתלוננים שאין להם חסידי במקלדת... ושמעתי רולאנד (G-70) שכל ימהה פשוט (כולל הענתיקה שאצלי בבית) עובר את הסאונדים המעפנים שלו...
תרגיע. עם כל הכבוד שיש אליך, ולא שאין, אתה לא יכול לבטל במחי אוזן את רובי בנט, יענקי רובין, לייבלה ליפסקר, יוזביץ', ועוד רשימה ארוכה של אלפי! בעלי רולנד בארץ ישראל לבדה. די אם נזכיר שהVA7 הפך להיות הצלחה מטורפת בקנה מידה עולמי, הרבה יותר מרכבי הסובארו בארץ.. מומלץ למתוח ביקורת לאחר הכרת הכלים לעומק, ולא על סמך שמיעה אקראית.
ולא, אני לא נציג של רולנד בישראל.

מנדי אור

משתמש צעיר
צילום מקצועי
יענקי רובין משתמש בימהה, ואני לא מחתבר לסגנון הקצב שהוא נותן, למרות שאני מעריך אותו כקלידן, ליבלה ליפסקר - רולאנד, מה הקשר לחסידי? מקצבים חסידיים אמיתיים וכבדים ומשולבי דאנס - שמעתי רק מסולטון עם מכונת תופים, עם כל הכבוד..

בתור מקלדת שנייה - אני שמעתי ימהה שעושה עבודת סינטי מצויינת (לא זוכר את הדגם) וצלילים (מלבד בראס-חסידי... אתה מן הסתם מבין למה אני מתכוון...) אני מסכים לחלוטין שסולטון נמצאים די למטה...

חד משמעית - אני לא מכיר את הכלים מלבד שמיעה אקראית באולמות השמחה השונים (ולייבלה ששמעתי ביוטיוב...)

צבי קלאר

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י מנחם הלוי;374689:
ניסיתי, ולא ממש הצלחתי... כשאני מנגן עכשיו (הפוך) אני מנגן אוטומטית בלי להתרכז בנגינה עצמה ממש ומתרכז יותר באקורדים, אם אני מנגן ביד ימין, אז אני קודם כל יזייף, ובנוסף לכך אני מאבד שליטה על האקורדים... (הערה: לא למדתי לנגן, ואינני קלידן מקצועי...)

אין פתרון טכני (יש דרך להעביר את קריאת הליווי האוטומטי לחלק הימני של המקלדת?)
אני גם חשבתי פעם על הרעיון הזה (כן, גמאני מניח תפילין בימין..)
אבל מצד שני חשבתי לעצמי אם אתרגל לנגן ככה,
בחיים לא אוכל לנגן על אורגנית רגילה,
מספיק עם הגיטרה שהפכתי את המיתרים ומאז אני מוגבל לגיטרה שלי,
כי הרי לא תוכל כל פעם להחליף צד לאורגנית,
(אם יש בכלל דבר כזה..)
לכן הייתי ממליץ לך לנסות בכל זאת,
בהצלחה.

צבי קלאר

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
ליבלה ליפסקר כבר ממזמן עבר לימאהה,
כי אין כמו הטיירוס,
(ואל תגידו לי שהוא לא שווה כלום כי היום סגרתי איתו על החתונה שלי..:eek:)
והמוזיקה שלו היא לפי בקשת הלקוח,
הוא יכול לנגן ההההההההכל,
החל מיאני ועד אה....
(מי הכי קיצוני ליהפך??)
...אגב לגבי השמאליים,
עידוד קטן,
שמאלי שח"ו נהייה מוגבל בשמאלו,
יותר קל לו להתרגל לימינו מאשר ימני שמוגבל בימינו,
היות ותכלס רוב המוצרים היום מיועדים לימניים,
אם כי היום הופכים הרבה מוצרים לדו צדדיים,
אה...
וזה עוד עידוד קטן..
http://www.yadsmol.co.il/

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  58  פעמים

לוח מודעות

למעלה