שלום לכולם!
לאור ההתפחות החשובה בעולם התורה בזמן האחרון,
ובחינת של "איכשר דורא", מתחילים להרגיש יותר ויותר בחינת של "שפכתי את-רוחי על-בית ישראל". עם ישראל צמא לתלמודה הרוחני של ארץ ישראל, לימוד ב"גדלות" ובאיכות.
מי שמביט מתחת לפני השטח, יש יותר ויותר צמא לרוח, לחסידות ולקבלה.
הקדוש ב"ה מכין את עמו לקבלת הנבואה, רואים את זה בכך שעוד ועוד צדיקים מתגלים, העם יותר צמא לקודש ופתוח יותר להארות רוחניות.
בין כך ובין כך - גם הלימוד הולך ומעמיק,
והעם מצליח יותר לקרוא "בין השורות", מצליח לראות ולקרוא את הסוד שבפשט -
והדור מתחיל להבין את תורת האר"י הקדוש וגוריו.
שאלתי הראשונה: האם תחושתי היא תחושה עצמית שלי, או גם אתם עדים לכך ומרגישים שמשהו בדור השתנה?
קומה שניה על האמור לעיל -
אם אכן הדברים נכונים, והתחושות אכן צודקות (אמירה זו היא של צדיקי הדור, השאלה אם פתחנו את עיננו די כדי לחזות בכך).
מה דעתכם, אם היה מוסד שהיה מוציא את התלמוד הבבלי ומלקט בתוכו את כל גדולי החסידות, המוסר והקבלה, היתה העניות לכך?
כוונתי לדוג' - המהרש"א, העין יעקב, האר"י הקדוש, החיד"א, הרמח"ל, הרמ"ק, הבן איש חי, הרב קוק זכר צדיקים לברכה זי"ע ועוד רבים וטובים.
מסכתות שיש עליהם חיבורים מסודרים - החיבורים יכתבו בסוף כמו חיבורים של הרא"ש, הרי"ף המהרש"א וכו', ובנוסף יהיה ליקוט מפרשים ממבואות שונים ומקורות שונים.
מה טוב ומה נעים יהיה לראות איך גדולי ישראל למדו וספגו מתוך הלימוד עומק תורה וחיים.
על כן, שאלתי השניה - האם נראה לכם תהיה הענות להוצאה כעין זו?
אני מעלה את המחשבה, אשמח לדיון בעניין.
מי יודע, אולי החזון יתממש ומישהו עוד ירים את הכפפה ויוציא מפעל חשוב זה.
לאור ההתפחות החשובה בעולם התורה בזמן האחרון,
ובחינת של "איכשר דורא", מתחילים להרגיש יותר ויותר בחינת של "שפכתי את-רוחי על-בית ישראל". עם ישראל צמא לתלמודה הרוחני של ארץ ישראל, לימוד ב"גדלות" ובאיכות.
מי שמביט מתחת לפני השטח, יש יותר ויותר צמא לרוח, לחסידות ולקבלה.
הקדוש ב"ה מכין את עמו לקבלת הנבואה, רואים את זה בכך שעוד ועוד צדיקים מתגלים, העם יותר צמא לקודש ופתוח יותר להארות רוחניות.
בין כך ובין כך - גם הלימוד הולך ומעמיק,
והעם מצליח יותר לקרוא "בין השורות", מצליח לראות ולקרוא את הסוד שבפשט -
והדור מתחיל להבין את תורת האר"י הקדוש וגוריו.
שאלתי הראשונה: האם תחושתי היא תחושה עצמית שלי, או גם אתם עדים לכך ומרגישים שמשהו בדור השתנה?
קומה שניה על האמור לעיל -
אם אכן הדברים נכונים, והתחושות אכן צודקות (אמירה זו היא של צדיקי הדור, השאלה אם פתחנו את עיננו די כדי לחזות בכך).
מה דעתכם, אם היה מוסד שהיה מוציא את התלמוד הבבלי ומלקט בתוכו את כל גדולי החסידות, המוסר והקבלה, היתה העניות לכך?
כוונתי לדוג' - המהרש"א, העין יעקב, האר"י הקדוש, החיד"א, הרמח"ל, הרמ"ק, הבן איש חי, הרב קוק זכר צדיקים לברכה זי"ע ועוד רבים וטובים.
מסכתות שיש עליהם חיבורים מסודרים - החיבורים יכתבו בסוף כמו חיבורים של הרא"ש, הרי"ף המהרש"א וכו', ובנוסף יהיה ליקוט מפרשים ממבואות שונים ומקורות שונים.
מה טוב ומה נעים יהיה לראות איך גדולי ישראל למדו וספגו מתוך הלימוד עומק תורה וחיים.
על כן, שאלתי השניה - האם נראה לכם תהיה הענות להוצאה כעין זו?
אני מעלה את המחשבה, אשמח לדיון בעניין.
מי יודע, אולי החזון יתממש ומישהו עוד ירים את הכפפה ויוציא מפעל חשוב זה.