בשרי ויין מותר רק ממחרת הבוקר.השנה אני חושבת שמותר לאכול בשרי,
כי אין שבוע שחל בו, וגם הוא צום דחוי.
בורקס לפני צום?בורקס, דג, פשטידה, סלטים, גבינות ועוד...
ברור שרוצה!פיצה מפשירים בדקות!
יש לי מתכון אגדי, רוצה?
זה יוצא פיצה מאוד מאוד אוורירית. הבצק אמנם יהיה דביקי ורטוב ויהיה צריך לעבוד איתו בשמן או קמח. אבל לא להוסיף עליו מעבר למרכיבים! זה כבר לא יהיה זה...ברור שרוצה!
תודה
שאריות בשרי...אני קופצת על השרשור.
מה מכינים לסעודה שלישית בתור סעודה מפסקת?
אצלינו יש עניין לאכול דווקא חלבי,אני קופצת על השרשור.
מה מכינים לסעודה שלישית בתור סעודה מפסקת?
תודה רבה על השיתוף.לחם/מקלות שום
החומרים
1 קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
1 כף משפר אפיה
1/3 כוס סוכר
חצי כוס שמן
500 מ"ל מים חמימים
1 כף מלח
אופן ההכנה:
שמים בקערת המיקסר עם וו לישה קמח, שמרים, משפר סוכר ומתחילים לערבל על המינימום. מוסיפים את המים כוס אחרי כוס, שמן ובסוף את המלח. ממשיכים ללוש עוד 8 דקות במהירות נמוכה.
נותנים מנוחה של חצי שעה כשהקערה מכוסה ולשים עוד 2 דקות.
מכסים את הקערה באשפתון ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
בינתיים מכינים את תערובת השום:
בכלי צר וגבוה
קולפים 3/4 ראש שום,3/4 כוס שמן, כפית מחוקה מלח וחצי חבילת פטרוזיליה שטופה.
טוחנים בבלנדר מקל.
כשהבצק תפח, מחלקים אותו לחצי.
ללחם:
לשמן 2 תבניות אינגלישקייק.
לרדד את הבצק למלבן ארוך ורחב הכי דק שאפשר.
עם מברשת למרוח מהממרח שום בנדיבות.
עם גלגלת של פיצה לחתוך ריבועים(בצורה חופשית)בגודל של בערך 4×4.לא צריך לדייק.
מחזיקים את התבנית בצורה אלכסונית ומתחילים לערום ערימה של ריבועי בצק אחד על השני בצורה שווה בשתי התבניות.
גם אם זה לא מתמלא עד הסוף, לא לדאוג, אחרי התפיחה זה מגיע עד הסוף.
לכסות בניילון ולהתפיח.
מקלות שום:
את החצי השני של הבצק לרדד בגודל של תבנית תנור.
לשים על גבי נייר אפיה ולהעביר לתבנית.
עם גלגלת של פיצה לחתוך למקלות. למרוח בנדיבות מהממרח שום. לכסות ולהתפיח.
לחמם תנור למקסימום עם טורבו.
את המקלות אפיתי על המקסימום ואת הלחם על 210-220°.
לאפות עד להשחמה קלה.
להוציא ולמרוח מיד עוד שכבה מהממרח שום.
בהצלחה
חצ'פורי שקשוקה - מתכון מהאינטרנט
לבצק (6 יחידות גדולות):
למלית השקשוקה:
- 600 מ"ל מים
- 10 גרם שמרים יבשים
- 2 כפות דבש
- ק"ג קמח לחם/פיצה מנופה
- 40 מ"ל שמן זית
- 25 גרם מלח
לטופינג:
- כף שמן זית
- 2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות קטנות
- פלפל ירוק חריף ללא הגרעינים חצוי וחתוך לרצועות דקות
- 4 שיני שום קצוצות קטן
- 4 עגבניות (ללא העוקץ) חתוכות לקוביות קטנות
- כף פלפל צ'ומה מתוקה/ פפריקה מתוקה
- 400 גרם קוביות איטלקיות משומרות של מאסטר שף
- מלח, מעט פלפל
- קוביות בולגרית
- 2 חלמונים לכל מאפה
אופן ההכנה
- מכינים את מלית השקשוקה: מחממים מחבת, מוסיפים כף שמן זית, פלפלים, שום ומטגנים עד להזהבה קלה, מוסיפים פלפל צומה, מערבבים, מוסיפים את העגבניות הטריות ומערבבים, מוסיפים את שימורי העגבניות, מתבלים במלח ומעט פלפל, מבשלים כעשר דקות על להבה נמוכה עד שהשקשוקה מסמיכה
- מכינים את הבצק: בקערת המיקסר עם וו לישה שמים מים, שמרים, דבש, מערבבים עם מטרפה ונותנים לתערובת לנוח כדקה
- מוסיפים לקערה קמח ולשים עד שנוצר בצק (כשתי דקות לערך), אם וו הלישה לא אוסף את הבצק נעזרים במרית גומי
- מוסיפים בהדרגה שמן זית, מלח ולשים 8-10 דקות
- הבצק צריך להיות אחיד ורך למגע
- התפחה ראשונה: מוציאים את הבצק מהקערה, לשים כדקה, מעצבים לצורת כדור, שמים בקערה משומנת מעט ומתפיחים כשעה או עד אשר הבצק מכפיל את נפחו, מכוסה
- שקילה: מחלקים את הבצק ל- 6 יחידות שוות
- כדרור: יוצרים מכל חתיכת בצק כדור אשר פניו מתוחות וחלקות
- מנוחה: מכסים את כדורי הבצק ונותנים להם לנוח כחצי שעה (או יותר) ע"מ שנוכל לפתוח אותם ידנית, ניתן גם להכניס אותם למקרר ככדורים ולהשתמש בבצק עד 12 שעות
- עיצוב ידני: מקמחים מעט נייר אפייה ופותחים את הכדור לצורת אובלית ע"י לחיצה במרכז ע"מ שהבצק יהיה דק יותר, מתיחה לצורה והשארת שוליים רחבים בקצוות, ניתן גם לרדד את הכדור ולגלגל את הקצוות כמו ספר תורה, אך קחו בחשבון שזה מוריד את האוויר בבצק, להחלטתכם
- שמים 2-3 כפות ממלית השקשוקה שהתקררה, מעליה שמים במרווחים 2 חלמונים וקוביות בולגרית
- מברישים את קצוות המאפים בשמן זית
- אפייה: בתנור שחומם מראש לחום של 250 מעלות אופים את החאצ'פורי למשך כ- 5 דקות עד אשר הבצק מזהיב בשוליים והחלמונים בדרגה שאתם אוהבים.
- במידה והתנור שלכם לא חזק מספיק ניתן לאפות כחמש דקות את המאפה רק עם השקשוקה, להוציא, להוסיף חלמונים ובולגרית ולהחזיר לעוד מספר דקות עד לדרגת עשייה של חלמונים שאתם אוהבים, קחו בחשבון שתוך 4 דקות הם מוכנים
- אני אופה בתנור שלי בתוכנית עליון תחתון על משטח ברזל שמיועד לאפייה
עדיף לא לאכול דברים מלוחים (שמצמיאים...)אני קופצת על השרשור.
מה מכינים לסעודה שלישית בתור סעודה מפסקת?
אם יש לך שייקר או נינג'ה אז שייק פירות זה משהו שלא דורש אנרגיה להכין- פשוט לטחון פירות עם מים/ חלב/ יוגורט.כל השנה מתחשק לי להכין משהו טעים לסוף צום תשעה באב,
אבל אני מרגישה בצום כ"כ רע שלא מסוגלת להתחיל לבשל ואנחנו מסתפקים בסלט וחביתה.
אם לא נזכה לגאולה השנה...
הסבר בבקשה,בסוף, כדי לתת את הטפיחה האחרונה, להוסיף רבע כוס שמן.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ע'
קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי: