תאונה אוי, דפקתי למישהו ת'אוטו

טייסטרס צ'ויס

משתמש צעיר
שלום לכל בעלי הרכבים - נא עזרתכם הדחופה.

, עשיתי למישהו נזק באוטו - לא סוף העולם, שריטה ומכה קטנה בפח.
לא רוצה לערב את הביטוח (נהגתי במכונית של מישהו אחר). מעדיף להסתדר עם הנפגע וזהו.

מה קורה עכשיו, אני חייב לקחת את המכונית הנפגעת למוסך ולשרוף יום עבודה, או שאני יכול לומר לו שהוא יתקן בעצמו את האוטו שלו, ואני ישלם את העלות. או שהוא יכול להגיד: שברת - סע לתקן ??

ומה לגבי העלות ? כל מחיר שהוא יגיד אני צריך לשלם ?

פרוגמטי

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
D I G I T A L
או שהוא יכול להגיד: שברת - סע לתקן ??
מה זה יכול להגיד?
יש לך צד לתת לו להחליט את זה ולא לרוץ לעשות את זה?
או לבקש ממנו יפה שיעשה את בעצמו תמורת תשלום על הטירחה.
כך דעתי לפחות.

ראובן 23

יועץ משכנתאות מלווה כלכלי ומרצה בתחום במכללת פוקוס
מנוי פרימיום
רוב הנהגים בעולם לא ירצו לתת לך את הרכב שלהם שתתקן אבל תדאג שהם ילכו למקום שאתה נותן להם וממליץ להם ולא שילכו לבד (כי אז אפשר לנפח לך סתם את העלות)
בכל מקרה הרבה אנשים יעדיפו לסגור איתך על סכום כסף מוסכם בינכם כפיצוי ולא לתקן בפועל

המוכשר !!!

משתמש מקצוען
שלום לכל בעלי הרכבים - נא עזרתכם הדחופה.

, עשיתי למישהו נזק באוטו - לא סוף העולם, שריטה ומכה קטנה בפח.
לא רוצה לערב את הביטוח (נהגתי במכונית של מישהו אחר). מעדיף להסתדר עם הנפגע וזהו.

מה קורה עכשיו, אני חייב לקחת את המכונית הנפגעת למוסך ולשרוף יום עבודה, או שאני יכול לומר לו שהוא יתקן בעצמו את האוטו שלו, ואני ישלם את העלות. או שהוא יכול להגיד: שברת - סע לתקן ??

ומה לגבי העלות ? כל מחיר שהוא יגיד אני צריך לשלם ?
גם אם הביטח ישלם הוא יצטרך להפסיד ימי עבודה

אבל תשאל רב האם אתה צריך לשלם על היום עבודה הזה וללא קשר מי משלם את הנזק

שנים

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
הנפגע כבר יודע שאתה אשם?
אתה יודע מי הוא? אם הוא ישר?

באטלען

משתמש צעיר
תיקח בחשבון כשאתה מערב את הביטוח של הרכב הפוגע אם הוא שלך או של חבר שלך
הוא יצטרך לשלם ב3 שנים הבאות דמי ביטוח יותר יקרים אחרי שיש תביעות.

שימיגם

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
הוא יכול לתבוע את הביטוח של הרכב גם ללא רצונך
תנסה להגיע איתו להסכמה על סכום לפני שהוא מבקר במוסך
אגב, שריטה ומכה קטנה בפח יכול להגיע גם ל 5000 ש"ח ברכבים חדשים

ששון 2

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
מבחינה חוקית הוא יש לו זכות לתבוע כמה ששמאי יאמר ולא לתקן את הנזק! אם הוא אדם שאתה נותן בו אמון תסגור הכל מולו זה עדיף

גלגל הצבעים

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
הוא יכול לתבוע את הביטוח של הרכב גם ללא רצונך
תנסה להגיע איתו להסכמה על סכום לפני שהוא מבקר במוסך
אגב, שריטה ומכה קטנה בפח יכול להגיע גם ל 5000 ש"ח ברכבים חדשים
רק אם אתה מודה בנזק, אם אין לו מצלמות (או הקלטות שאתה מודה בדיוק מה היה ואיפה) וכד' אין לו מה לעשות.

למעשה אם הוא מוכן לתקן את הסיפור בכמה מאות ש''ח אז תסגור איתו סיפור.
אם הוא מתחיל עם שמאי וכד' ורוצה 4-5 ספרות אז לך תשאל רב אם בכלל אתה צריך לשתף איתו פעולה כי אם לא מדובר ברכב מהניילונים והמכה לא ניכרת ואדם נורמלי לא היה הולך לתקן ואין ירידת ערך - אז אתה פטור ע''פ הלכה.

מצד שני חשוב להדגיש כי יש דברים שנראים מכה קטנה אבל בפועל זה במקום רגיש (צירים וכד') וצריך להחליף דלת וכד'

יעלזו חסידים

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
לא רוצה לערב את הביטוח (נהגתי במכונית של מישהו אחר).
הדבר הכי גרוע שב"א עושה לעצמו
שמעתי על מישהו שדרס אישה ברכב לא שלו (והוא לא היה מבוטח) והוא משלם לה כל חודש דמי נכות!

א-ל ת-ע-ש-ו ש-ט-ו-י-ו-ת!!! לקחת מונית זה זול יותר מלנהוג ברכב ללא ביטוח

גלגל הצבעים

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
שמעתי על מישהו שדרס אישה ברכב לא שלו (והוא לא היה מבוטח) והוא משלם לה כל חודש דמי נכות!

הערה נכונה אבל להבנתי לא קשורה לנידון זה.

לא נראה לי שמדובר שהוא לא היה מכוסה, אלא מישהו עשה לך טובה והביא לך רכב ועכשיו אתה נזקק לטובותיו החל ממילוי טפסים ופרוצדורות ועד עליית פרמיה ועוד, גם אני חלילה במקרה כזה הייתי מעדיף אם היה אפשר לשלם ישירות לניזק כמה מאות ש''ח ולגמור סיפור

לוטם

מהמשתמשים המובילים!
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
תשלח אותו לתיקון, תבקש קבלה, ותשלם לו.

מ הלוי

משתמש מקצוען
עריכה תורנית

הערה נכונה אבל להבנתי לא קשורה לנידון זה.
בהחלט.
סך הכל הוא גם לא רוצה לדפוק את ההוא שהביא לו את האוטו, לא בהעלאת הפרמיה ולא בהתעסקות וכו'...
רוצה לסגור הכל לבד מול הנפגע.

שימיגם

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה

לייקית

משתמש מקצוען
אם הוא מתחיל עם שמאי וכד' ורוצה 4-5 ספרות אז לך תשאל רב אם בכלל אתה צריך לשתף איתו פעולה כי אם לא מדובר ברכב מהניילונים והמכה לא ניכרת ואדם נורמלי לא היה הולך לתקן ואין ירידת ערך - אז אתה פטור ע''פ הלכה
מה???????

גלגל הצבעים

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים

כובע הנזיר

משתמש מקצוען
לפני שבועיים הייתי בסיפור דומה בצד הנפגע.
מישהו ניכנס בי בקטנה, דפיקה בפח ושריטה גדולה.
החלפנו פרטים, עוד באותו היום עברתי במוסך, שאלתי כמה יעלה תיקון בסיסי בלי התחכמויות(האוטו שלי גם כך ישן ומעט חבוט), קיבלתי הצעת מחיר(1300 לפני מע"מ) והעברתי לנהג הפוגע את המידע.
הוא העדיף שלא להפעיל ביטוח(הגיוני) והעביר לי עוד באותו היום את הסכום. סלאמאת נגמר הסיפור.

במקום אחר בו נכנסתי אני בנהג מונית ועשיתי נזק שאפשר היה לראות רק בזווית מסוימת של התאורה קיבלתי הביתה מכתב רשום מעו" ד על סכום של 15 אלף עם האשמות של נזקים שלא יכולתי לעשות בתאונה אחת גם לו רציתי.
הגענו לבית משפט, הגעתי מאוד מוכנה עם הוכחות וטיעונים ונפסק לטובתי. הוא נאלץ לשלם לעורך הדין ולשמאי שהפעיל ויצא בנזקים.

לייקית

משתמש מקצוען
כן, הגישה הזו שאם מישהו עשה לך עוד דפיקונת באוטו מלא דפיקות ואתה מנצל את ההזדמנות להחליף את כל הפגוש זו לא גישה הלכתית.

ולהתאפק זה תמיד טוב
שים לב:
להחליף את כל הפגוש כשעשו רק דפיקה קטנה, זו לא גישה הלכתית
ולפסוק לגורם נזק שאינו צריך לשלם על נזק שגרם על פי תנאים שאתה קבעת , זו גישה הלכתית?

גלגל הצבעים

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
שים לב:
להחליף את כל הפגוש כשעשו רק דפיקה קטנה, זו לא גישה הלכתית
ולפסוק לגורם נזק שאינו צריך לשלם על נזק שגרם על פי תנאים שאתה קבעת , זו גישה הלכתית?
כתבתי שישאל רב, כי.... יש צד שלא צריך לשלם
מעבר לכך הכל פרשנות שלך!

תאורת חרום

משתמש סופר מקצוען
אגב זה רק מראה על מי כעמך ישראל שעושים נזק שאפשר לברוח, ואם כל זה מודיעים לנהג ומסתדרים איתו
ואגב יש פעמים רבות נהגים שמוחלים בפרט אם כבר יש סריטות

ומה הפיתרון להימנע מסריטות??????

ריכוז מלא!
לא ילדים
לא פלאפון
ועדיף כשחונים, לחנות מוכן ליציאה מיידית. (לחנות ברוורס)
כי בדרך כלל כשמגיעים הביתה אין לחץ, אבל כשרוצים לצאת יש לחץ ואז בלחץ עושים טעויות

וכמובן כמה שיותר לאט לסוע פחות נזק וחות עמוק. ומי שממתין, שימתין. או שהוא ישלם את הנזק...

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה