כמה מאכלים למשל שאהבתי להכין:
פסטה עם רסק עגבניות/ עם גבינה/ מוקרמת
מרקים חלביים מוקרמים
בלינצס
אוכל מהיר שמוציאים ישר מהמקפיא לתנור - כגון פיצה, בורקס, פיש סטיקס, וכו'
בורגר בלחמנייה (עם קטשופ וחרדל..)
דברים מטוגנים.... אף פעם לא הייתי אופה לא שניצל ולא דג וכמעט ולא ירקות
ממש מודה לך על הרעיונות...
אם תוכלי לתת לי מתכונים לאפיית שניצל/דג שיוצא טעים (אני רגילה לטעם של מתוגן)
וגם אם תוכלי לתת לי את המתכון לקציצות שכתבת לעיל ממש יעזור לי
תודה!
אנסה -
פסטה עם גבינה, בלינצ'ס - למה לא?
מרקים חלביים - אולי להוציא לך מנה לפני ההקרמה?
בורגר בלחמניה - למה לא? רק תוותרי את הקטשופ...
שניצל - שתי אפשרויות, אבל אני לא יודעת איפה בדיוק הגבול של כמות השמן המותרת לך...
א. בדיוק כמו למטוגן, במקום להכניס למחבת את מניחה על נייר אפיה משומן, ומשפריצה כמה טיפות שמן מעל. נדמה לי 10 דק' אפייה, ואז להפוך ועוד 5 דקות. אולי יתקנו אותי כאן, כי אצלנו זה טוסטר אובן וצריך יותר זמן.
ב. במקום לטבול בביצה ואז בפרורי לחם, טובלים בשמן! ואז בפרורים (ממולחים ומפפורקים). מניחים בתבנית ואופים. לא צריך לשמן, רצוי להפוך אבל לא חובה כמו באופציה הראשונה.
אפשר בכלל להכין חזות טעימים מאוד. לתבל קצת עם שמן ורוטב סויה, אפשר שום, להשרות קצת בתיבול ולאפות שטוח בתבנית.
אפשר לאפות אחד על השני לשווארמה, יוצא נהדר. הכנתי לאחרונה ממתכון באינטרנט, אבל מישהי כתבה כאן מתכון דומה מאוד.
דג - אני לא מכינה כמו שניצל, אלא בכל מיני סגנונות. סלומון תמיד יוצא טעים...
מושט כדאי להשרות כעשר דקות בלימון ומלח, לערבב בצלוחית שמן פפריקה ומלח למרוח על הדג, מעל אפשר לפזר פטרוזיליה או כוסברה, ולאפות (נדמה לי 25 דקות, לא זוכרת בדיוק).
תחפשי כאן יש מתכונים ממש טעימים.
אפשר לאדות בסיר ירקות, לשפוך על הדג ולאפות.
אני אוהבת להכין בסיר - מטגנת בצל ושום, קוביות פלפל בכמה צבעים (אפשר לוותר), חומוס (אפשר ארבעס מבושלים, אני שמה סנפרוסט קפוא), להוסיף קצת מים, פפריקה. כשרותח מניחים מעל את הדגים ובוזקת מלח. מערבבת בצלוחית שמן והרבה פפריקה, שופכת מעל. מבשלת 20 דקות אחרי שרתח.
קציצות - לדעתי אפשר מכל עיסה שאת רגילה.
העיסה הרגילה שלי - הודו טחון, תבלינים, משתדלת בצל וירק טחון (קישוא / גזר) לפעמים מוסיפה בצל מטוגן. לשה הכל טוב.
אפשר לאפות בצורת קציצות או קבבונים. פשוט עושה את הצורה ביד ומניחה על נייר אפיה, ואופה בערך 35 דק'. מומלץ להפוך בעשר דקות האחרונות. לא צריך להוסיף שמן.
אפשר להכין דמוי רוטב אדום - לטגן בצל שום פלפלים, אפשר לטחון עם בלנדר מוט ואפשר שלא, להוסיף קצת מים ופפריקה ולהכניס את הקציצות. זה יקבל קצת צבע אדום ככה...
אפשר להכין רוטב ירקות - לטגן בצל, פטריות, פלפלים צבעוניים, גזר, קישוא, כרוב... מה שיש... לתבל בעדינות במה שאת יכולה (רוטב סויה יהיה טעים, אפשר קצת סילאן). להוסיף ממש מעט מים, ולהניח את הקציצות בעדינות מעל הירקות.
ואם המטוגן משמעותי לך, אולי באמת תשקלי לקנות את הנינג'ה. אומרים שהוא ממש מחליף טיגון, ובכמות שמן ממש קטנטנה.