בד"כ ברכישת אחסון אתרים תוכל להריץ רק PHP
ואם כבר מדברים על הנושא - אשמח לשמוע מהמומחים כאן האם תוכנית אירוח אתרים עם node.JS מוגבלת יותר מאשר התקנת node.JS על שרת פרטי?
בהחלט , תוכנית אירוח שיתופי שתומכת ב NODEJS היא מאוד מוגבלת, זה מגיע כ"אופציה" בשרת אחסון שמכיל גם אתרי PHP, וזה מגיע עם הגבלות זמן ריצה + זכרון , זה טוב לפיתוח ראשוני, אבל ברגע שאתה מעלה את המערכת לפרודקשן, זה נופל על משאבים.
אני באופן אישי לא מציע את זה בשרתים השיתופיים שלי בגלל המגבלות משאבים והטבע של שרת שיתופי, זה פשוט לא רציני,
, אני מציע ללקוחות שלי NODEJS רק תחת שרת יעודי, או שרת וירטואלי מנוהל , ששם אתה יודע מראש מה המשאבים שאתה רוכש.
רכשתי שרת VPS (לינוקס)
התקנתי עליו שרת apache
בשלב הבא אני מתקין צד שרת PHP או node.js
השאלה העיקרית שלי - איך אני מאבטח את השרת
בשביל למסור ללקוחות שלי את האתר בלב רגוע (אם שייך דבר כזה בכלל)?
לפתוח האשכול, על קצה המזלג, לאבטח את השרת לא מסתכם בהגדרות ראשוניות, זו עבודה במשרה מלאה,
מלבד ההתקנות שהמליצו לך כאן, אנטי וירוס, חסימות פורטים או WAF, שזה מצויין
יש צורך בתחזוק קבוע למערכת , התקנת טלאי אבטחה, ניטור השרת, ביצוע סריקות אבטחה חיצוניות.
תחזוקה תקופתית מאוד חשובה.
נקודתית לגבי ה NODE, מומלץ שלא לחשוף אותו ישירות לרשת, אלה להעבירו דרך שרת "מתווך" , סוג השרת פחות חשוב, כמו שהמליצו לך כאן יש nginx apache וכו', זה לא משנה באיזה להשתמש, העיקר לא לחשוף את ה node ישירות לרשת.
מקווה שעזרתי לך קצת להבין מה צריך לעשות.
אחסון אתרים מנוהל בטכנולוגיה מתקדמת | שרתים וירטואלים עם משאבים מובטחים | שרתים יעודיים מנוהלים | התקנה והתאמה אישית | שירותי אבטחת מידע לאתר
www.securehost.co.il