קניתי בטעות קופסא של ביסקויטים. מארז של איזה 9 שרוולים של ביסקויטים מרובעים גדולים. מיש חסד.
שכחתי- שיש לי קופסא כזו בבית.
אז הייתי חייבת לאלתר עוגה.
האמת-
הצליחה מעל למשוער.
כך אמרו כאן הטועמים.
כן, זו עוגה לא זולה. יש בה הרבה שוקולד, וריצ' וחלבה אבל--תבנית ענקית. המון מלבנים של עוגה. לכבוד סוכות.
עוגה כזו שתרצו שהאורחים שלכם יברכו עליה "ליישב".
תבנית חד פעמית ענקית
80 ביסקויטים מרובעים. [20 לכל שכבה] אם משתמשים במלבנים הקטנים צריך יותר.
או שמכינים חצי כמות [מכל המתכון] לתבנית A4
קערה ובה קפה [1 כוס מים על 3 כפות סוכר ו-1 כף קפה]
למילוי:
400 גרם שוקולד מריר
1 ריצ' קטן
250 גרם חלבה מפוררת
לציפוי:
125 מ"ל ריצ'
200 גרם שוקולד מריר
לקישוט:
50 גרם חלבה מפוררת
הכנה:
מכינים את המילוי:
בסיר קטן ממיסים שוקולד מריר עם ריצ' וחלבה מפוררת. ממיסים עד שמתקבל קרם חלק, מערבבים כל הזמן. מסירים מהאש אחרי שמתקבל קרם אחיד
טובלים 20 ביסקויטים בקפה, כל פעם 2, ומסדרים בתבנית חד פעמית ענקית. הביסקויטים שאני השתמשתי בהם יצרו 4 שורות של 5 ביסקויטים.
מורחים שליש מהמילוי על שכבת הביסקויטים הראשונה.
מסדרים עוד שכבת ביסקויטים טבולים בקפה ומעליהם מורחים שליש נוסף של הקרם.
מסדרים שכבה שלישית של ביסקויטים טבולים בקפה ומעליהם מורחים את יתרת הקרם [השליש האחרון]
[אם הקרם התקשה מעט בינתיים, ממיסים שוב]
מסדרים את שכבת הביסקויטים האחרונה [טבולים בקפה]
מכינים ציפוי:
באותו סיר שבו הומסה המלית [אין צורך לשטוף] ממיסים שוקולד מריר וריצ' עד שמתקבל גנאש חלק. מערבבים כל הזמן.
יוצקים את הגנאש מעל לשכבת הביסקויטים האחרונה.
מחליקים לשכבה אחידה
מפזרים חלבה מפוררת מעל לגנאש
מעבירים את העוגה להקפאה חלקית.
פורסים כשהיא קפואה חלקית בסכין חדה ולא משוננת.
מתקבלים כ-80-100 קוביות, תלוי בגודל החיתוך
שכחתי- שיש לי קופסא כזו בבית.
אז הייתי חייבת לאלתר עוגה.
האמת-
הצליחה מעל למשוער.
כך אמרו כאן הטועמים.
כן, זו עוגה לא זולה. יש בה הרבה שוקולד, וריצ' וחלבה אבל--תבנית ענקית. המון מלבנים של עוגה. לכבוד סוכות.
עוגה כזו שתרצו שהאורחים שלכם יברכו עליה "ליישב".
תבנית חד פעמית ענקית
80 ביסקויטים מרובעים. [20 לכל שכבה] אם משתמשים במלבנים הקטנים צריך יותר.
או שמכינים חצי כמות [מכל המתכון] לתבנית A4
קערה ובה קפה [1 כוס מים על 3 כפות סוכר ו-1 כף קפה]
למילוי:
400 גרם שוקולד מריר
1 ריצ' קטן
250 גרם חלבה מפוררת
לציפוי:
125 מ"ל ריצ'
200 גרם שוקולד מריר
לקישוט:
50 גרם חלבה מפוררת
הכנה:
מכינים את המילוי:
בסיר קטן ממיסים שוקולד מריר עם ריצ' וחלבה מפוררת. ממיסים עד שמתקבל קרם חלק, מערבבים כל הזמן. מסירים מהאש אחרי שמתקבל קרם אחיד
טובלים 20 ביסקויטים בקפה, כל פעם 2, ומסדרים בתבנית חד פעמית ענקית. הביסקויטים שאני השתמשתי בהם יצרו 4 שורות של 5 ביסקויטים.
מורחים שליש מהמילוי על שכבת הביסקויטים הראשונה.
מסדרים עוד שכבת ביסקויטים טבולים בקפה ומעליהם מורחים שליש נוסף של הקרם.
מסדרים שכבה שלישית של ביסקויטים טבולים בקפה ומעליהם מורחים את יתרת הקרם [השליש האחרון]
[אם הקרם התקשה מעט בינתיים, ממיסים שוב]
מסדרים את שכבת הביסקויטים האחרונה [טבולים בקפה]
מכינים ציפוי:
באותו סיר שבו הומסה המלית [אין צורך לשטוף] ממיסים שוקולד מריר וריצ' עד שמתקבל גנאש חלק. מערבבים כל הזמן.
יוצקים את הגנאש מעל לשכבת הביסקויטים האחרונה.
מחליקים לשכבה אחידה
מפזרים חלבה מפוררת מעל לגנאש
מעבירים את העוגה להקפאה חלקית.
פורסים כשהיא קפואה חלקית בסכין חדה ולא משוננת.
מתקבלים כ-80-100 קוביות, תלוי בגודל החיתוך