בשרי מה אתם עושות עם טורטיות?

בְּמוֹצָאֵי מְנוּחָה ... תַּרְאֵם נִסֶּיךָ עוֹשֶׂה גְדוֹלוֹת ... לִשְׁמֹעַ אֶל הָרִנָּה וְאֶל הַתְּפִלָּה

מִזְמוֹר לְתוֹדָה הָרִיעוּ לַיי כָּל הָאָרֶץ: עִבְדוּ אֶת יי בְּשִׂמְחָה בֹּאוּ לְפָנָיו בִּרְנָנָה: דְּעוּ כִּי יי הוּא אֱלֹהִים הוּא עָשָׂנוּ (ולא) וְלוֹ אֲנַחְנוּ עַמּוֹ וְצֹאן מַרְעִיתוֹ: בֹּאוּ שְׁעָרָיו בְּתוֹדָה חֲצֵרֹתָיו בִּתְהִלָּה הוֹדוּ לוֹ בָּרְכוּ שְׁמוֹ: כִּי טוֹב יְהוָֹה לְעוֹלָם חַסְדּוֹ וְעַד דֹּר וָדֹר אֱמוּנָתוֹ:

ציפי-ה

נשארתי סקרנית בהחלט...
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אני ממלאה בלי מתכונים מיוחדים.
מגלגלת עם נייר וחותכת לחצי...

לדוג' ממרח פסטו, פרוסות בטטה אפויים ורכים, פלפל קלוי, סלמון מעושן
ממרח גבינת שמנת, עגבניות שרי קלויות בתנור, חסה או ירקות אחרים.
טחינה, פרוסות חצילים קלויים

אפשרויות נוספות לגיוון: אבוקדו, או טונה, מיונז ומלפפון טרי וחמוץ
כל הירקות של אנטיפסטי על בסיס של ממרח וכדו'
 

חוי ג

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
חטיף קליל-
לקחתי טורטיה חתכתי בה חתך מהאמצע לקצה אחד, ואז שמתי קובית שוקולד, קפלתי, קצת ממרח לוטוס קפלתי שוב, פקאנים מסוכרים, וקפלתי שוב. (אפשר לגוון עם חלווה, בלונדיז וכו) ושמתי בטוסטר לכמה דקות. יצא מעדן
 

אסתיס

משתמש מקצוען
ממולא , מקופל לחצי ולטוסטר.
מילויים חלביים לארוחת ערב לדוג': מילוי פיצה, גבינות שונות עם ירקות מגוונים, פטריות, בצל ירוק , עגבניות, פלפלים ועוד ועוד, חביתה עם רסק עגבניות או מטבוחה, אנטי פסטי עם גבינות.. ועוד כיד הדמיון הטובה..
 

אמא לילדים מתוקים

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
חתיכות חזה עוף עם בצל מטוגן עם רוטב טריאקי או מתובל עם פלפל טיפה מלח כרכום
ממלאים את הטורטיה סוגרים למלבן עוטפים בניילון נצמד וחותכים לחצי באלכסון
אין עסיסי מזה!!
 

שאפומדיה

משתמש מקצוען
טוב אז בסוף עשיתי משהו עסיסי וטוב במיוחד!
רמה גבוהה לגמרי!
טורטיה במילוי מוקפץ עם עוף בציפוי פרורי לחם
יצא קריספי וטעים ניזלל עוד לפני שהגיע לצלחות
יאאמיי
מצרפת תמונות
20210706_215952.jpg
20210706_220235.jpg
 

טכנאית רפואית

משתמש מקצוען
טוב אז בסוף עשיתי משהו עסיסי וטוב במיוחד!
רמה גבוהה לגמרי!
טורטיה במילוי מוקפץ עם עוף בציפוי פרורי לחם
יצא קריספי וטעים ניזלל עוד לפני שהגיע לצלחות
יאאמיי
מצרפת תמונות
צפה בקובץ המצורף 925462צפה בקובץ המצורף 925463
נראה מהמם!
תעלי מתכון בבקשה...
אגב, מישהי יודעת אם יש לקנות טורטיה ללא גלוטן?
 

שאפומדיה

משתמש מקצוען
נראה מהמם!
תעלי מתכון בבקשה...
אגב, מישהי יודעת אם יש לקנות טורטיה ללא גלוטן?
הקפצתי ירקות עם עוף במחבת ותיבול.
בטח שאלת לגבי איך עושים את הטורטיה
אז כך:
הטורטייה חתכתי אותה לחצי
את לוקחת את הקצווה האחת ומקפלת קלפי פנים כמה פעמים (כ3-4 פעמים) עד שנוצר לך מין כיס משולש
וממלא במילוי המוקפץ
לא ממלא עד הסוף את משאירה טיפה ריק למעלה (כסנטימטר שניים)

בנוסף הכנתי בלילה של ביצה טרופה עם מעט מים וכף קמח יוצא בלילה דלה
לוקחת מהבלילה ומורחת אותה בקצוות של 'משולש הטורטיה' הממולא בחלק שהשארתי ריק
מה שנותן לי עכשיו להדביק את הסיומת של המשולש

לאחר שהמשולש סגור הטבלתי אותו שוב בבלילה ומיד בקערת פרורי לחם
מכניסה למחבת עם שמן כ 1/3 מהגובה של המחבת השמן חייב להיות מבעבע ורותח
מכניה ל2 שניות בדיוק מכל צד
ומוציאה מייד
וזהוו ניזלל טעים יאמיי


אני מקווה שהסברתי טוב את המתכון
אם יש שאלות בכייף
 

טכנאית רפואית

משתמש מקצוען
הקפצתי ירקות עם עוף במחבת ותיבול.
בטח שאלת לגבי איך עושים את הטורטיה
אז כך:
הטורטייה חתכתי אותה לחצי
את לוקחת את הקצווה האחת ומקפלת קלפי פנים כמה פעמים (כ3-4 פעמים) עד שנוצר לך מין כיס משולש
וממלא במילוי המוקפץ
לא ממלא עד הסוף את משאירה טיפה ריק למעלה (כסנטימטר שניים)

בנוסף הכנתי בלילה של ביצה טרופה עם מעט מים וכף קמח יוצא בלילה דלה
לוקחת מהבלילה ומורחת אותה בקצוות של 'משולש הטורטיה' הממולא בחלק שהשארתי ריק
מה שנותן לי עכשיו להדביק את הסיומת של המשולש

לאחר שהמשולש סגור הטבלתי אותו שוב בבלילה ומיד בקערת פרורי לחם
מכניסה למחבת עם שמן כ 1/3 מהגובה של המחבת השמן חייב להיות מבעבע ורותח
מכניה ל2 שניות בדיוק מכל צד
ומוציאה מייד
וזהוו ניזלל טעים יאמיי


אני מקווה שהסברתי טוב את המתכון
אם יש שאלות בכייף
וואי מדהים!
ממש מגרה להכין,
אם הבנתי נכון,
אז את קודם שמה מהבלילה בקצוות כדי לסגור אותו?
ואח"כ את מורחת על הכל את אותה בלילה, נכון?
 

יעל בויאר

משתמש מקצוען
הקפצתי ירקות עם עוף במחבת ותיבול.
בטח שאלת לגבי איך עושים את הטורטיה
אז כך:
הטורטייה חתכתי אותה לחצי
את לוקחת את הקצווה האחת ומקפלת קלפי פנים כמה פעמים (כ3-4 פעמים) עד שנוצר לך מין כיס משולש
וממלא במילוי המוקפץ
לא ממלא עד הסוף את משאירה טיפה ריק למעלה (כסנטימטר שניים)

בנוסף הכנתי בלילה של ביצה טרופה עם מעט מים וכף קמח יוצא בלילה דלה
לוקחת מהבלילה ומורחת אותה בקצוות של 'משולש הטורטיה' הממולא בחלק שהשארתי ריק
מה שנותן לי עכשיו להדביק את הסיומת של המשולש

לאחר שהמשולש סגור הטבלתי אותו שוב בבלילה ומיד בקערת פרורי לחם
מכניסה למחבת עם שמן כ 1/3 מהגובה של המחבת השמן חייב להיות מבעבע ורותח
מכניה ל2 שניות בדיוק מכל צד
ומוציאה מייד
וזהוו ניזלל טעים יאמיי


אני מקווה שהסברתי טוב את המתכון
אם יש שאלות בכייף
שאפו על המתכון, @שאפומדיה
ניסיתי את מזלי, אמנם לא יצא מוצלח כמו ששלך נראה,
אבל בהחלט יצא טעים וגם צורת הקיפול מגוונת וחמודה!
תודה!
 

ESTI.

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
איזה אשכול מגניב!
שמתי במועדפים..
יש לכם גם רעיונות יותר קלילים לארוחת ערב/בוקר
 

ווילי וונקה

משתמש מקצוען
רעיון לארוחת ערב או בוקר קלילה ונחמדה:
(זה יותר זמן מלהכין חביתה אבל שווה את זה...)
מקפיצים: קוביות בצל עם קוביות פלפל (צבע שאוהבים) עם מלח ופלפל. אפשר להוסיף פטריות או ירק אחר לפי הטעם. מעבירים לצלחת.
חותכים עגבניות לקוביות. (לא צריך להקפיץ)
במחבת שהקפצנו:
מרססים שמן
טורפים ביצה ושופכים למחבת
מייד שמים טורטיה מעל (לא לחכות שיהפך לחביתה אלא מייד לשים את הטורטיה)
מחכים שהביצה תהפך חביתה. כרגע היא דבוקה לטורטיה.
הופכים הכל.
כרגע יש טורטיה+חביתה והחביתה כלפי מעלה.
ממלאים מתערובת הירקות המוקפצים על חצי טורטיה. מוסיפים קוביות עגבניות וגבינה צהובה.
זהירות לא לשים הרבה מידי כדי שיוכל להסגר.
סוגרים ומהדקים עם מזלג.
מחכים שתי דקות
זהו מוכן
בתאבון!!!
 

bracha

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
זה מושלם!!

חטיף זעתר מלוח:

2 טורטיות חתוכות לרצועות דקות (בעובי כחצי ס”מ)

2 כפות שמן

2 כפיות שטוחות זעתר

רבע כפית מלח




אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל190 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מערבבים היטב את רצועות הטורטיה עם השמן ומוסיפים את שאר החומרים.

-מניחים במרווחים על נייר האפיה ואופים במשך 7-8 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי.


מכאן:https://www.10dakot.co.il/recipe/חטיף-ביתי/


לקיצור התהליך: אני מניחה טורטיה בתבנית, מורחת מהתערובת של השמן והתבלינים, ואז חותכת עם גלגלת פיצה לרצועות. ולתנור.

צריך מאד להיזהר עם האפיה, ברגע זה נשרף.
כתוב פה 7-8 דקות, לדעתי זה הרבה פחות, שימו לב.
 

שאפומדיה

משתמש מקצוען
דבר נוסף שעשיתי אם הטורטיה
2 דקות הכנה
וארוחה יאמי משביע וניגמרת בדקה

במילוי חלבי:
לוקחת את הטורטיה ובאמצע מורחת קטשופ+ חמאה מעט +גבינ"צ+ זיתים + תבלין לפיצה/אורגנו /מלח מעט/ מי הזיתים
ואז מקפלת צד אחד של הטורטיה כלפי האמצע
עכשיו אני עושה אותו דבר
נוצר כמו שכבה שניה אותו מילוי אותו דבר הכל
וסוגרת את הצד השני
מכניסה לטוסטר 2 דקות הכנה
ויאאאאאמי ניזלל

ובמילוי הבשרי
אותו רעיון רק שמה פסטרמה
מכניסה לטוסטר בשרי או למחבת

ושוב ארוחה טעימה
2 דקות הכנה וממש טעים!!
 

חוי ג

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
טוב אז בסוף עשיתי משהו עסיסי וטוב במיוחד!
רמה גבוהה לגמרי!
טורטיה במילוי מוקפץ עם עוף בציפוי פרורי לחם
יצא קריספי וטעים ניזלל עוד לפני שהגיע לצלחות
יאאמיי
מצרפת תמונות
צפה בקובץ המצורף 925462צפה בקובץ המצורף 925463
הכננתי עם מילוי פחות מושקע מקוצר זמן. (קוביות חזה עוף עם בצל מטוגן וסילאן)
יצא טעים אששש
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


קהילת פרוג מודה לקב"ה יחד עם כלל ישראל על חיסולו של רב המרצחים מלבנון

בְּמוֹצָאֵי מְנוּחָה ... תַּרְאֵם נִסֶּיךָ עוֹשֶׂה גְדוֹלוֹת ... לִשְׁמֹעַ אֶל הָרִנָּה וְאֶל הַתְּפִלָּה

א מִזְמוֹר לְתוֹדָה הָרִיעוּ לַיי כָּל הָאָרֶץ:ב עִבְדוּ אֶת יי בְּשִׂמְחָה בֹּאוּ לְפָנָיו בִּרְנָנָה:ג דְּעוּ כִּי יי הוּא אֱלֹהִים הוּא עָשָׂנוּ (ולא) וְלוֹ אֲנַחְנוּ עַמּוֹ וְצֹאן מַרְעִיתוֹ:ד בֹּאוּ שְׁעָרָיו בְּתוֹדָה חֲצֵרֹתָיו בִּתְהִלָּה הוֹדוּ לוֹ בָּרְכוּ שְׁמוֹ:ה כִּי טוֹב יְהוָֹה לְעוֹלָם חַסְדּוֹ וְעַד דֹּר וָדֹר אֱמוּנָתוֹ:
נקרא  28  פעמים

אתגר AI

תחל שנה וברכותיה • אתגר 117

לוח מודעות

למעלה