לא מכירה מוסדי, קונה בחתיכות של בערך קילו וחצי.
מעולה כתבשיל קדירה. קשה עד בלתי אפשרי לפרוס יפה.
הכנתי אותו כמה פעמים לסעודת הבוקר ליו"ט שחל בשבת עם בישול קצר לפני השבת ובישול איטי ארוך על הפלטה. יוצא מעדן.
בצל ושום פפריקה?אני משתמשת ב10 להכנת צלי. זה לא מלכתחילה אבל בהחלט יוצא טעים ועסיסי. מקבלת הרבה מחמאות מהמשפחה.
לדעתי בישול של 3 שעות מספיק, אא"כ הנתח הוא מאוד גדול.אני מכינה אותו ממש מלכתחילה.
בשיטת הבישול הזאת יוצא רך ועסיסי ממש ובקלי קלות.
אין לי כמויות מדויקות זה הרעיון לנתח בסביבות ה-2 ק"ג+.(בד"כ אני מבשלת כמות גדולה יותר)
אופן ההכנה:
מכניסים לסיר חתיכות גסות של כ-3 בצלים גדולים ו-3 שיני שום.
אחרי 3 ד' מוסיפים מעט שמן, מערבבים ומטגנים עוד כמה דקות .
מוסיפים את נתח הבשר וממשיכים בטיגון של עוד כ-10 ד' ומידי פעם הופכים את הבשר.
מוסיפים 3 גזרים.
ממלאים את הסיר במים עד שהבשר מכוסה כמעט לגמרי.
מביאים לרתיחה חזקה.
מוסיפים מלח ופלפל שחור.
מכסים את הסיר ומנמיכים את האש.
מבשלים בין 6-7 שעות ולא יותר.
משאירים בחוץ עד לקירור הבשר.
מכניסים את הסיר למקרר עד לקירור מוחלט.
עם סכין טובה חותכים את הבשר כשהוא קר לפרוסות.
(יש אפשרות גם להקפיא מעט את הבשר ויתקבלו פרוסות יפות יותר)
אני פורסת לפרוסות ומקפיאה לפי הכמות הנצרכת בכל קופסה.
כך גם את הרוטב של הבשר מקפיאה בנפרד לפי הכמות הנצרכת.
לפני הסעודה אני שולפת ומבשלת בישול של כמה דקות עד לרתיחה:
מטגנת בצל (לא חובה)
מוסיפה את פרוסות הבשר.
לאחר כמה דקות (כשהתחילו מעט להפשיר)
מוסיפה את הרוטב של הבשר (בד"כ זה מרוכז אז מוסיפה מעט מים)
מוסיפה דבש, יין אדום, מלח ופלפל (לפי הטעם)
מעדן!
בהצלחה.
על 10?אני מכינה בדיוק כאלו נתחים
מטגנים טבעות מ-3 בצלים
מומלץ להפשיר קודם ולחתוך ל3-4 חתיכות ארוכות וצרות שיוכלו בהמשך לחתוך לפרוסות יפות
מכניסים את הבשר לטיגון מכל הצדדים
מתבלים במלח (3 כפות בערך) ראש שום פרוס לפרוסות
2 כוסות יין מתוק (אפשר יבש לאחרונה אוהבת את תוספת המתיקות מהיין)
פפריקה בנדיבות.
מוסיפים כוס מים
מרתיחים את הבשר, מעבירים לאש קטנה ומנמיכים אותה
נותנים לו להתבשל הרבה שעות 6-8 אפשר גם קצת יותר
מקררים במקרר כמה שעות עד שהבשר קר לגמרי
פורסים לפרוסות יפות (עם סכין טוב ובשר קר זה הולך מעולה!)
לפני ההגשה מכניסים לבישול נוסף
מתבלים שוב עם מלח, רוטב סויה/ברביקיו, שום וכדו' מבשלים 20-30 דקות ומגישים..
ממליצה בכל מקרה לבשל בשר פעמיים
הפעם השניה משפרת את הטעם והופכת אותו מטוב למעולה
לא תתחרטו!
בשר מס' 9 זה בעצם אסאדו (לא על העצם)בשר מס' 9?
ו10? איך מכינים?
כל החתיכותעל 10?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: