בשרי בשר מס' 10 צוואר

ברוך הוא

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
יש לי 3 נתחים של צוואר ענקיים (מוסדי).
האם אפשר להכין ממנו בשר כמנה עיקרית לחג או שהוא טוב רק לחמין או טחון?
ניסיתי לחפש מידע על צוואר וכולם כותבים שהחלק הפנימי הוא רך ושומני והחיצוני הוא סיבי וקשה, השאלה היא האם ניתן להבחין מה הוא מה?
 

ברוך הוא

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
נו???????
משהו הכין פעם בשר 10 כמנה עיקרית בפני עצמה?
 

כובע הנזיר

משתמש מקצוען
לא מכירה מוסדי, קונה בחתיכות של בערך קילו וחצי.
מעולה כתבשיל קדירה. קשה עד בלתי אפשרי לפרוס יפה.
הכנתי אותו כמה פעמים לסעודת הבוקר ליו"ט שחל בשבת עם בישול קצר לפני השבת ובישול איטי ארוך על הפלטה. יוצא מעדן.
 

אלינור הרוש

משתמש פעיל
לא מכירה מוסדי, קונה בחתיכות של בערך קילו וחצי.
מעולה כתבשיל קדירה. קשה עד בלתי אפשרי לפרוס יפה.
הכנתי אותו כמה פעמים לסעודת הבוקר ליו"ט שחל בשבת עם בישול קצר לפני השבת ובישול איטי ארוך על הפלטה. יוצא מעדן.

זה ממש רעיון של חמין
מתבשל לילה שלם
 

%IOO

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כדי לך להכין ככה
 

rk 1234

משתמש פעיל
אני מכינה אותו ממש מלכתחילה.
בשיטת הבישול הזאת יוצא רך ועסיסי ממש ובקלי קלות.

אין לי כמויות מדויקות זה הרעיון לנתח בסביבות ה-2 ק"ג+.(בד"כ אני מבשלת כמות גדולה יותר)

אופן ההכנה:
מכניסים לסיר חתיכות גסות של כ-3 בצלים גדולים ו-3 שיני שום.
אחרי 3 ד' מוסיפים מעט שמן, מערבבים ומטגנים עוד כמה דקות .
מוסיפים את נתח הבשר וממשיכים בטיגון של עוד כ-10 ד' ומידי פעם הופכים את הבשר.
מוסיפים 3 גזרים.
ממלאים את הסיר במים עד שהבשר מכוסה כמעט לגמרי.
מביאים לרתיחה חזקה.
מוסיפים מלח ופלפל שחור.
מכסים את הסיר ומנמיכים את האש.

מבשלים בין 6-7 שעות ולא יותר.

משאירים בחוץ עד לקירור הבשר.

מכניסים את הסיר למקרר עד לקירור מוחלט.

עם סכין טובה חותכים את הבשר כשהוא קר לפרוסות.
(יש אפשרות גם להקפיא מעט את הבשר ויתקבלו פרוסות יפות יותר)

אני פורסת לפרוסות ומקפיאה לפי הכמות הנצרכת בכל קופסה.
כך גם את הרוטב של הבשר מקפיאה בנפרד לפי הכמות הנצרכת.


לפני הסעודה אני שולפת ומבשלת בישול של כמה דקות עד לרתיחה:
מטגנת בצל (לא חובה)
מוסיפה את פרוסות הבשר.
לאחר כמה דקות (כשהתחילו מעט להפשיר)
מוסיפה את הרוטב של הבשר (בד"כ זה מרוכז אז מוסיפה מעט מים)
מוסיפה דבש, יין אדום, מלח ופלפל (לפי הטעם)
מעדן!

בהצלחה.
 

נמר1981

משתמש רשום
אני מכינה אותו בתנור בלי הרבה עבודה . מניחה בצל בתבנית מעל הבצל מניחה את הנתח שופכת מעל כמה פות שמן מלח פלפל שחור וסילאן. 6 שעות בתנור על 150 מעלות יוצא רך להפליא. אף פעם לא ניסיתי לפרוס. שנה טובה!
 

שוקי פרוגר

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
כתיבה ספרותית
אני מכינה אותו ממש מלכתחילה.
בשיטת הבישול הזאת יוצא רך ועסיסי ממש ובקלי קלות.

אין לי כמויות מדויקות זה הרעיון לנתח בסביבות ה-2 ק"ג+.(בד"כ אני מבשלת כמות גדולה יותר)

אופן ההכנה:
מכניסים לסיר חתיכות גסות של כ-3 בצלים גדולים ו-3 שיני שום.
אחרי 3 ד' מוסיפים מעט שמן, מערבבים ומטגנים עוד כמה דקות .
מוסיפים את נתח הבשר וממשיכים בטיגון של עוד כ-10 ד' ומידי פעם הופכים את הבשר.
מוסיפים 3 גזרים.
ממלאים את הסיר במים עד שהבשר מכוסה כמעט לגמרי.
מביאים לרתיחה חזקה.
מוסיפים מלח ופלפל שחור.
מכסים את הסיר ומנמיכים את האש.

מבשלים בין 6-7 שעות ולא יותר.

משאירים בחוץ עד לקירור הבשר.

מכניסים את הסיר למקרר עד לקירור מוחלט.

עם סכין טובה חותכים את הבשר כשהוא קר לפרוסות.
(יש אפשרות גם להקפיא מעט את הבשר ויתקבלו פרוסות יפות יותר)

אני פורסת לפרוסות ומקפיאה לפי הכמות הנצרכת בכל קופסה.
כך גם את הרוטב של הבשר מקפיאה בנפרד לפי הכמות הנצרכת.


לפני הסעודה אני שולפת ומבשלת בישול של כמה דקות עד לרתיחה:
מטגנת בצל (לא חובה)
מוסיפה את פרוסות הבשר.
לאחר כמה דקות (כשהתחילו מעט להפשיר)
מוסיפה את הרוטב של הבשר (בד"כ זה מרוכז אז מוסיפה מעט מים)
מוסיפה דבש, יין אדום, מלח ופלפל (לפי הטעם)
מעדן!

בהצלחה.
לדעתי בישול של 3 שעות מספיק, אא"כ הנתח הוא מאוד גדול.
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
אני מכינה בדיוק כאלו נתחים
מטגנים טבעות מ-3 בצלים
מומלץ להפשיר קודם ולחתוך ל3-4 חתיכות ארוכות וצרות שיוכלו בהמשך לחתוך לפרוסות יפות
מכניסים את הבשר לטיגון מכל הצדדים
מתבלים במלח (3 כפות בערך) ראש שום פרוס לפרוסות
2 כוסות יין מתוק (אפשר יבש לאחרונה אוהבת את תוספת המתיקות מהיין)
פפריקה בנדיבות.
מוסיפים כוס מים
מרתיחים את הבשר, מעבירים לאש קטנה ומנמיכים אותה
נותנים לו להתבשל הרבה שעות 6-8 אפשר גם קצת יותר

מקררים במקרר כמה שעות עד שהבשר קר לגמרי
פורסים לפרוסות יפות (עם סכין טוב ובשר קר זה הולך מעולה!)

לפני ההגשה מכניסים לבישול נוסף
מתבלים שוב עם מלח, רוטב סויה/ברביקיו, שום וכדו' מבשלים 20-30 דקות ומגישים..

ממליצה בכל מקרה לבשל בשר פעמיים
הפעם השניה משפרת את הטעם והופכת אותו מטוב למעולה

לא תתחרטו!
 

עפולניק

משתמש חדש
אני מכינה בדיוק כאלו נתחים
מטגנים טבעות מ-3 בצלים
מומלץ להפשיר קודם ולחתוך ל3-4 חתיכות ארוכות וצרות שיוכלו בהמשך לחתוך לפרוסות יפות
מכניסים את הבשר לטיגון מכל הצדדים
מתבלים במלח (3 כפות בערך) ראש שום פרוס לפרוסות
2 כוסות יין מתוק (אפשר יבש לאחרונה אוהבת את תוספת המתיקות מהיין)
פפריקה בנדיבות.
מוסיפים כוס מים
מרתיחים את הבשר, מעבירים לאש קטנה ומנמיכים אותה
נותנים לו להתבשל הרבה שעות 6-8 אפשר גם קצת יותר

מקררים במקרר כמה שעות עד שהבשר קר לגמרי
פורסים לפרוסות יפות (עם סכין טוב ובשר קר זה הולך מעולה!)

לפני ההגשה מכניסים לבישול נוסף
מתבלים שוב עם מלח, רוטב סויה/ברביקיו, שום וכדו' מבשלים 20-30 דקות ומגישים..

ממליצה בכל מקרה לבשל בשר פעמיים
הפעם השניה משפרת את הטעם והופכת אותו מטוב למעולה

לא תתחרטו!
על 10?
 

tzivya7

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אני הכנתי חתיכה של מס 10
לפי השיטה של @java
יצא רך ועסיסי נחתך לחיכות יפות
כאילו זה מספר 5...
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  109  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה