מאפים פיתות שמתאימות לפלאפל

חייצ'ו

משתמש פעיל
ממליצה מאד על המתכון הזה:
פיתות

תמונה להמחשה מהמתכון הנ"ל.. התמונה מהבלוג, הכנתי מלא פעמים ויוצא בדיוק כך. מי שאוהבת להכין דברים כאלו יש לה שם מתכונים גם של פיתות אחרות שוות.
1611241086621.png
 

ציפית

משתמש פעיל
הכנתי לפי המתכון של רבקה נימץ
יוצא מעולה
מתנפח ואפשר למלא. לא נקרע יותר מהקנויות
זה סרט לילדים לראות איך מתנפח
קנויות- של נחמה מעולות
 

Outerstuff

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
לנו יש טאבון חשמלי פשוט (צרפתי תמונה , יש לקנות בעזרה ואחווה ולא יקר. אפשר גם לקנות בכפר - למי שמעז להגיע לשם...) - יוצאות לנו פיתות מושלמווווות!!!!!!! אווריריות, עם כיס טעימות ישר מהטאבון. .(מתכון רגיל של בצק, כמו של החלות)


צפה בקובץ המצורף 813475
גם אני משתמשת רק בו לפיתות, ויוצא פיתות אמיתיות! יותר טעים מכל חנות,
עם כיס!!!!
 

להקליד

משתמש פעיל

חייצ'ו

משתמש פעיל
פיתות ביתיות עם כיס וטריק שמשאיר אותן רכות רכות
yehudit-aviv.co.il/לחמים-ומאפים/פיתות-ביתיות-עם-כיס-וטריק-שמשאיר-אותן-ר/

DSC_0003-%D7%A2%D7%A8%D7%95%D7%9A-7-874x1024.jpg


DSC_0015-%D7%A2%D7%A8%D7%95%D7%9A-12.jpg


DSC_0002-%D7%A2%D7%A8%D7%95%D7%9A-6.jpg

ההבדל בין הפיתות כיס לפיתות רגילות הוא שאת הפיתות כיס לא מתפיחים אחרי העיצוב לפיתה ולכן היא נשארת עם כיס ולא מתמלאת בבצק. הטריק שלי לקבלת פיתות שנשארות רכות רכות גם אחרי שעות זה להכניס אותן בעודן חמות לשקית ולסגור.
DSC_0012-%D7%A2%D7%A8%D7%95%D7%9A-8-779x1024.jpg

תראו את הכיס…מגניב
DSC_0007-%D7%A2%D7%A8%D7%95%D7%9A-13-770x1024.jpg

אני מכינה אותן בסיר גריל חשמלי והפעם אני אצרף תמונה כי מסתבר שהמון אנשים לא יודעים בכלל שקיים סיר כזה (וחבל!)…….זה סיר שמלווה אותי המון המון שנים….. זקן אבל מתפקד מעולה!! קניתי אותו בשוק הבדואי ממש ממש מזמן ב – 12 שקלים!!!! הזוי לא? גם אז זה היה מחיר הזוי אבל ככה הוא עלה.
%D7%A1%D7%99%D7%A8-%D7%92%D7%A8%D7%99%D7%9C.jpg
סיר גריל
3.10.16- עדכון: הסיר הוחלף בחדש ועלה 70 שקלים ביפו (עדיין מאוד זול)
PicMonkey-Image_800x565.jpg



לפני שמתחילים
  • את הפיתות אני אופה בסיר גריל חשמלי שמדמה הכי קרוב לטאבון.
  • אין צורך להניח את בסיס הסיר על הגז.
  • במידה ואין סיר גריל, אפשר לאפות בתנור. התוצאה תהיה שונה אך עדיין מעולה. מחממים תנור לחום הכי גבוה במשך לפחות חצי שעה – 40 דקות על מצב גריל. מניחים את הפיתות על תבנית אפייה הפוכה מקומחת ואופים בשלבים העליוניים של התנור. לא זזים מעל יד התנור כדי שהפיתות לא יישרפו. כשהן אפויות מצד אחד להפוך לצד שני עד שהן מוכנות.
מצרכים ל- 10-14 פיתות (תלוי בגודל)
  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים / שקית שמרית/ 50 גרם שמרים טריים
  • 1 כף גדושה סוכר
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כף שטוחה מלח
  • כ – 2.5-3.5 כוסות מים (תלוי בספיגת הקמח, זה יוצא בערך 600 מ"ל)
אופן הכנה
  1. מכינים בצק: שמים בקערת המיקסר קמח ושמרים ומערבבים היטב להבלעת השמרים.
  2. מוסיפים סוכר ושמן זית ומערבבים.
  3. מתחילים ללוש על המהירות הנמוכה ביותר ותוך כדי מתחילים להוסיף את המים בהדרגה.
  4. כשמתחיל להתהוות בצק מוסיפים את המלח ולשים 10 דקות רצוף.
  5. הבצק צריך להיות ממש מעט דביק אבל יחד עם זאת יפה, חלק וגמיש (לא נוזלי).
  6. מעבירים את הבצק לקערה גדולה משומנת מעט, מכסים בשקית ניילון ושמים במקום חמים להתפחה של שעתיים.
  7. אחרי שעתיים: פורסים על משטח גדול מפה נקייה ומפזרים קמח בנדיבות.
  8. מחלקים את הבצק ל -10-14 חלקים (תלוי בגודל שרוצים) ויוצרים כדורים. אני מחלקת לכדורים במשקל 120 גרם. יוצאות פיתות בגודל בינוני. אם רוצים גודל של מאפייה, תשקלו בערך 140-150 גרםכל כדור בצק, כך שייצאו 10 פיתות.
  9. להניח את הכדורים על המפה המקומחת למנוחה של 10 דקות לפחות במרחקים שיאפשרו את פתיחת הכדור לפיתה. מקמחים מעט את הכדורים.
  10. אחרי 10 דקות: להתחיל עם הכדור הראשון שהכנו ולשטח אותו עם הידיים לפיתה (אחרי 10 דקות הוא נענה לנו בקלות). עושים כך את כל הכדורים ונותנים להם מנוחה של עוד 10 דקות.
  11. מדליקים את הסיר גריל/תנור שיתחמם היטב וחוזרים שוב על פעולת השטחת הפיתות – הפעם מרחיבים יותר את גודל הפיתה. אחרי שהיא נחה היא ממש תתרצה ותיפתח לגודל יפה.
  12. מכינים שתי מגבות גדולות ושקית ניילון של הסופר(כן!)
  13. בלי לחכות אפילו דקה, מתחילים מהפיתה הראשונה שהכנו. מקמחים מעט את הסיר פעם אחת בלבד! מעבירים את הפיתה לסיר. סוגרים ואופים עד להזהבה. הופכים ואופים שוב עד להזהבה. בזמן שהפיתה נאפית בסיר מכינים את הפיתה הבאה בתור – מניחים על משטח מקומח ומשטחים אותה מעט עם הידיים. הרעיון הוא שהבצק לא יתפח כי אז לא יהיה כיס.
  14. אזהרה חמורה!! בשום אופן לא זזים מהסיר כשיש בתוכו פיתה. זה קורה די מהר. אמנם לוקח די הרבה זמן לאפות את כל הפיתות אבל תאמינו לי, מניסיון לא כדאי לזוז מהסיר!! אחרת תקבלו גחלפיתה במקום פיתה….
  15. כל פיתה שנאפתה מעבירים בזהירות למגבת ומכסים במגבת השנייה (רגע………..תכף תבינו למה שקית)……
  16. משאירים את הפיתה דקה בתוך המגבת ומעבירים לשקית ניילון של הסופר וסוגרים לחלוטין!!! זה מבטיח פיתות רכות רכות בדיוק כמו במאפייה.





Powered by Prin
 

מירי84

משתמש פעיל
פיתות ביתיות עם כיס וטריק שמשאיר אותן רכות רכות
yehudit-aviv.co.il/לחמים-ומאפים/פיתות-ביתיות-עם-כיס-וטריק-שמשאיר-אותן-ר/

DSC_0003-%D7%A2%D7%A8%D7%95%D7%9A-7-874x1024.jpg


DSC_0015-%D7%A2%D7%A8%D7%95%D7%9A-12.jpg


DSC_0002-%D7%A2%D7%A8%D7%95%D7%9A-6.jpg

ההבדל בין הפיתות כיס לפיתות רגילות הוא שאת הפיתות כיס לא מתפיחים אחרי העיצוב לפיתה ולכן היא נשארת עם כיס ולא מתמלאת בבצק. הטריק שלי לקבלת פיתות שנשארות רכות רכות גם אחרי שעות זה להכניס אותן בעודן חמות לשקית ולסגור.
DSC_0012-%D7%A2%D7%A8%D7%95%D7%9A-8-779x1024.jpg

תראו את הכיס…מגניב
DSC_0007-%D7%A2%D7%A8%D7%95%D7%9A-13-770x1024.jpg

אני מכינה אותן בסיר גריל חשמלי והפעם אני אצרף תמונה כי מסתבר שהמון אנשים לא יודעים בכלל שקיים סיר כזה (וחבל!)…….זה סיר שמלווה אותי המון המון שנים….. זקן אבל מתפקד מעולה!! קניתי אותו בשוק הבדואי ממש ממש מזמן ב – 12 שקלים!!!! הזוי לא? גם אז זה היה מחיר הזוי אבל ככה הוא עלה.
%D7%A1%D7%99%D7%A8-%D7%92%D7%A8%D7%99%D7%9C.jpg
סיר גריל
3.10.16- עדכון: הסיר הוחלף בחדש ועלה 70 שקלים ביפו (עדיין מאוד זול)
PicMonkey-Image_800x565.jpg



לפני שמתחילים
  • את הפיתות אני אופה בסיר גריל חשמלי שמדמה הכי קרוב לטאבון.
  • אין צורך להניח את בסיס הסיר על הגז.
  • במידה ואין סיר גריל, אפשר לאפות בתנור. התוצאה תהיה שונה אך עדיין מעולה. מחממים תנור לחום הכי גבוה במשך לפחות חצי שעה – 40 דקות על מצב גריל. מניחים את הפיתות על תבנית אפייה הפוכה מקומחת ואופים בשלבים העליוניים של התנור. לא זזים מעל יד התנור כדי שהפיתות לא יישרפו. כשהן אפויות מצד אחד להפוך לצד שני עד שהן מוכנות.
מצרכים ל- 10-14 פיתות (תלוי בגודל)
  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים / שקית שמרית/ 50 גרם שמרים טריים
  • 1 כף גדושה סוכר
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כף שטוחה מלח
  • כ – 2.5-3.5 כוסות מים (תלוי בספיגת הקמח, זה יוצא בערך 600 מ"ל)
אופן הכנה
  1. מכינים בצק: שמים בקערת המיקסר קמח ושמרים ומערבבים היטב להבלעת השמרים.
  2. מוסיפים סוכר ושמן זית ומערבבים.
  3. מתחילים ללוש על המהירות הנמוכה ביותר ותוך כדי מתחילים להוסיף את המים בהדרגה.
  4. כשמתחיל להתהוות בצק מוסיפים את המלח ולשים 10 דקות רצוף.
  5. הבצק צריך להיות ממש מעט דביק אבל יחד עם זאת יפה, חלק וגמיש (לא נוזלי).
  6. מעבירים את הבצק לקערה גדולה משומנת מעט, מכסים בשקית ניילון ושמים במקום חמים להתפחה של שעתיים.
  7. אחרי שעתיים: פורסים על משטח גדול מפה נקייה ומפזרים קמח בנדיבות.
  8. מחלקים את הבצק ל -10-14 חלקים (תלוי בגודל שרוצים) ויוצרים כדורים. אני מחלקת לכדורים במשקל 120 גרם. יוצאות פיתות בגודל בינוני. אם רוצים גודל של מאפייה, תשקלו בערך 140-150 גרםכל כדור בצק, כך שייצאו 10 פיתות.
  9. להניח את הכדורים על המפה המקומחת למנוחה של 10 דקות לפחות במרחקים שיאפשרו את פתיחת הכדור לפיתה. מקמחים מעט את הכדורים.
  10. אחרי 10 דקות: להתחיל עם הכדור הראשון שהכנו ולשטח אותו עם הידיים לפיתה (אחרי 10 דקות הוא נענה לנו בקלות). עושים כך את כל הכדורים ונותנים להם מנוחה של עוד 10 דקות.
  11. מדליקים את הסיר גריל/תנור שיתחמם היטב וחוזרים שוב על פעולת השטחת הפיתות – הפעם מרחיבים יותר את גודל הפיתה. אחרי שהיא נחה היא ממש תתרצה ותיפתח לגודל יפה.
  12. מכינים שתי מגבות גדולות ושקית ניילון של הסופר(כן!)
  13. בלי לחכות אפילו דקה, מתחילים מהפיתה הראשונה שהכנו. מקמחים מעט את הסיר פעם אחת בלבד! מעבירים את הפיתה לסיר. סוגרים ואופים עד להזהבה. הופכים ואופים שוב עד להזהבה. בזמן שהפיתה נאפית בסיר מכינים את הפיתה הבאה בתור – מניחים על משטח מקומח ומשטחים אותה מעט עם הידיים. הרעיון הוא שהבצק לא יתפח כי אז לא יהיה כיס.
  14. אזהרה חמורה!! בשום אופן לא זזים מהסיר כשיש בתוכו פיתה. זה קורה די מהר. אמנם לוקח די הרבה זמן לאפות את כל הפיתות אבל תאמינו לי, מניסיון לא כדאי לזוז מהסיר!! אחרת תקבלו גחלפיתה במקום פיתה….
  15. כל פיתה שנאפתה מעבירים בזהירות למגבת ומכסים במגבת השנייה (רגע………..תכף תבינו למה שקית)……
  16. משאירים את הפיתה דקה בתוך המגבת ומעבירים לשקית ניילון של הסופר וסוגרים לחלוטין!!! זה מבטיח פיתות רכות רכות בדיוק כמו במאפייה.





Powered by Prin
אפשר לשאול איך את הופכת את הפיתה בתוך הסיר? הסיר מאוד עמוק וכמובן לוהט...
 

כובע הנזיר

משתמש מקצוען
פיתות צריכות פער חום גבוה.
הבצק צריך להיות קריר והתנור מאוד חם.
זה תלוי תנור, בתנור הישן שלי לא היה אפשר להגיע לאותם תוצאות. בתנור העכשווי שלי אפשר להגיע ל260 מעלות והפיתות תופחות ויוצרות כיס. עדיף גם לחמם את התבניות מראש.
אפייה של חמש דקות בלי להפוך.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט א'

א אַשְׁרֵי תְמִימֵי דָרֶךְ הַהֹלְכִים בְּתוֹרַת יְהוָה:ב אַשְׁרֵי נֹצְרֵי עֵדֹתָיו בְּכָל לֵב יִדְרְשׁוּהוּ:ג אַף לֹא פָעֲלוּ עַוְלָה בִּדְרָכָיו הָלָכוּ:ד אַתָּה צִוִּיתָה פִקֻּדֶיךָ לִשְׁמֹר מְאֹד:ה אַחֲלַי יִכֹּנוּ דְרָכָי לִשְׁמֹר חֻקֶּיךָ:ו אָז לֹא אֵבוֹשׁ בְּהַבִּיטִי אֶל כָּל מִצְוֹתֶיךָ:ז אוֹדְךָ בְּיֹשֶׁר לֵבָב בְּלָמְדִי מִשְׁפְּטֵי צִדְקֶךָ:ח אֶת חֻקֶּיךָ אֶשְׁמֹר אַל תַּעַזְבֵנִי עַד מְאֹד:
נקרא  22  פעמים

לוח מודעות

למעלה