מאפים פיתות שמתאימות לפלאפל

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
שיש להן "כיס"
יש מתכון?
תודה!
 

ירמקית

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
דווקא הפיתות הביתיות שאני מכינה
ממש טעימות נכון שהם נקרעות הרבה יותר מהר משל החנות
אבל הטעם והטריות שאוכלים ישר מהמחבת זה שמיים וארץ
ואל תשכחו שהפיתות בחנות בצק כמעט
 

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
דווקא הפיתות הביתיות שאני מכינה
ממש טעימות נכון שהם נקרעות הרבה יותר מהר משל החנות
אבל הטעם והטריות שאוכלים ישר מהמחבת זה שמיים וארץ
ואל תשכחו שהפיתות בחנות בצק כמעט
מתכון??
וחייבים במחבת? תנור לא טוב?
 

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
לקנות במכולת.

תכל'ס, הפיתות הביתיות, מוצלחות ככל שתהיינה, טובות לניגוב, לא למילוי.
גם אם נוצר כיס יפה, הן נקרעות ברגע שממלאים אותן.
יש היום תוכניה אצלנו ללמוד על חיטה, הראשונה משבעת המינים.
ופיתות=חיטה=הפעלה לילדים.. פחות משנה העמידות.
אגב, אצלנו גם הפיתות מהמכולת נקרעות חופשי.
 
נערך לאחרונה ב:

pnina912100

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
אני דווקא מכינה מתכון שממש יוצא בו כיס יפה והילדים ממלאים שם בכיף דברים,
צריך קצת מיומנות בשביל פיתה טובה, לקלוט את החום הדרוש.
המתכון הוא של @אפרת 10 (נראה לי) ההכנה אני עושה קצת שונה.
קילו קמח
כף מלח
כף סוכר
2 כפות שמרים
3 כוסות מים חמימים(של 200 מ"ל)
מעבדים לבצק, מתפיחים להכפלה,
יוצרים פיתות בעובי בערך סנטימטר וחצי על משטח מקומח מאוד ומחכים להתפחה של כ 10/15 דקות (להניח אותם גם על משטח מקומח שלא ידבקו למשטח)
מטגנים אותם(ללא שמן) על מחבת חם בערך 2 דקות מכל צד, הפיתה מתנפחת ממש וזה מה שיוצר את הכיס.
בתאבון!
 

ירמקית

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מתכון??
וחייבים במחבת? תנור לא טוב?
הרעיון שהפיתה תקבל חום במחבת מ2 הצדדים כך זה יוצר את הכיס
1קג קמח
2 כפות שמרים
2כפות סוכר
2.5 כוסות מים חמימים
כף מלח
1/4 כוס שמן

לשים בקערת המיקסר קמח
לעשות בור לשמרים
לסגור את הבור
ולשפוך את המים השמן הסוכר
והמלח לתוך המים שלא יגע בשמרים ויפריע להתפחה
להתפיח טוב
ליצור עיגולים ולהתפיח עוד חצי שעה בערך
ואז לחמם מחבת עם טיפונת שמן למצב רותח ממש
להכניס את הפיתה ואחרי 10 שניות להפוך ואחרי 10 שניות להפוך שוב
הפיתה מתנפחת ואז אחרי חצי דקה להפוך שוב ולתת לה עוד דקה וחצי לאפיה מושלמת
 

בנברקית

משתמש מקצוען
לקנות במכולת.

תכל'ס, הפיתות הביתיות, מוצלחות ככל שתהיינה, טובות לניגוב, לא למילוי.
גם אם נוצר כיס יפה, הן נקרעות ברגע שממלאים אותן.
יש לי מתכון מושלם באמת!
(מכינה מקמח כוסמין 80 בהיר)
ואין שום קריעות
מעלה את המתכון

פיתות ביתיות -רבקה נימץ
1 קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
2 כפיות סוכר
3 כפיות מלח
2+ 3/4 כוסות מים (כוס שתיה חמה סטנדרטית)

אופן ההכנה:
לערבב קמח+שמרים+סוכר
להוסיף את המים בהדרגה, ללוש היטב עד לקבלת בצק רך ואחיד
לכסות את הקערה במכסה ובמגבת למשך שעה

לחלק את הבצק לכדורים שווים במשקל 70 גר'
לרדד לעלה דק (אך לא דק מידי שלא יצא לאפה..)
להרתיח מחבת יבשה, כאשר המחבת חמה מאוד (מומלץ מחבת נון סטיק) להניח את הפיתה ולהפוך כל שלושים שניות (צריך לעבוד עם סטופר או לספור ולדייק!) עד שהיא מתנפחת בכל שטח הפיתה, להוציא לצלחת ולכסות במגבת לשמירה על החום והטבה למרקם וטיב הפיתה.

*חשוב להקפיד ברידוד הבצק שהשטח יהיה מקומח מעט. ושהעלה יהיה בגובה אחיד וחלק לגמרי! (הקימוטים וחוסר אחידות פוגם בהתנפחות מושלמת.)

בהצלחה ולבריאות :)


הכנתי עם זה גם ארעייס מושלמים של @shira bira
 
נערך לאחרונה ב:

RUSI10

משתמש מקצוען
לנו יש טאבון חשמלי פשוט (צרפתי תמונה , יש לקנות בעזרה ואחווה ולא יקר. אפשר גם לקנות בכפר - למי שמעז להגיע לשם...) - יוצאות לנו פיתות מושלמווווות!!!!!!! אווריריות, עם כיס טעימות ישר מהטאבון. .(מתכון רגיל של בצק, כמו של החלות)


טאבון.jpg
 

מירי84

משתמש פעיל
לנו יש טאבון חשמלי פשוט (צרפתי תמונה , יש לקנות בעזרה ואחווה ולא יקר. אפשר גם לקנות בכפר - למי שמעז להגיע לשם...) - יוצאות לנו פיתות מושלמווווות!!!!!!! אווריריות, עם כיס טעימות ישר מהטאבון. .(מתכון רגיל של בצק, כמו של החלות)


צפה בקובץ המצורף 813475
את יכולה לפרט שלב שלב איך בדיוק משתמשים בזה?
 

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
אני דווקא מכינה מתכון שממש יוצא בו כיס יפה והילדים ממלאים שם בכיף דברים,
צריך קצת מיומנות בשביל פיתה טובה, לקלוט את החום הדרוש.
המתכון הוא של @אפרת 10 (נראה לי) ההכנה אני עושה קצת שונה.
קילו קמח
כף מלח
כף סוכר
2 כפות שמרים
3 כוסות מים חמימים(של 200 מ"ל)
מעבדים לבצק, מתפיחים להכפלה,
יוצרים פיתות בעובי בערך סנטימטר וחצי על משטח מקומח מאוד ומחכים להתפחה של כ 10/15 דקות (להניח אותם גם על משטח מקומח שלא ידבקו למשטח)
מטגנים אותם(ללא שמן) על מחבת חם בערך 2 דקות מכל צד, הפיתה מתנפחת ממש וזה מה שיוצר את הכיס.
בתאבון!
עשיתי את זה.
בתנור- לא במחבת!
יצא מעולה! מושלם. כיס גדול ועמיד. לא נקרע.
 

pnina912100

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
עשיתי את זה.
בתנור- לא במחבת!
יצא מעולה! מושלם. כיס גדול ועמיד. לא נקרע.
זריזה,
איזה כיף לך!
אני נסתי פעם אחת בתנור ולא הלך,
אני עומדת המון! זמן לטגןם אחד אחד במחבת,
אולי ננסה שוב בתנור,
עשית בדיוק לפי ההוראות שכתבתי? ועל איזה חום ולכמה זמן?
 

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
זריזה,
איזה כיף לך!
אני נסתי פעם אחת בתנור ולא הלך,
אני עומדת המון! זמן לטגןם אחד אחד במחבת,
אולי ננסה שוב בתנור,
עשית בדיוק לפי ההוראות שכתבתי? ועל איזה חום ולכמה זמן?
מצאתי את המתכון של @אפרת 10 שם היא כותבת הוראות לאפיה בתנור.
הרעיון זה להנכיס לתנור בחום גבוה מאד, 250, ואז הפיתות מקבלות מכת חום ומתנפחות, ונהיה כיס מושלם.
היא כותבת לאפות 7 דקות, האמת לא הסתכלתי על השעון, הוצאתי כשהתחיל להזהיב מלמעלה.
היא גם כותבת לשים רבע שעה לפני האפיה במקרר, אני לא עשיתי את זה, והיה בסדר, אולי כי קר היום מאד.
זה המתכון המקורי שלה:
 

pnina912100

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
מצאתי את המתכון של @אפרת 10 שם היא כותבת הוראות לאפיה בתנור.
הרעיון זה להנכיס לתנור בחום גבוה מאד, 250, ואז הפיתות מקבלות מכת חום ומתנפחות, ונהיה כיס מושלם.
היא כותבת לאפות 7 דקות, האמת לא הסתכלתי על השעון, הוצאתי כשהתחיל להזהיב מלמעלה.
היא גם כותבת לשים רבע שעה לפני האפיה במקרר, אני לא עשיתי את זה, והיה בסדר, אולי כי קר היום מאד.
זה המתכון המקורי שלה:
אז נסתי כמו ההוראות שלה ולא הלך לי,
אבל אם לעוד אחת יצא טוב, שווה לנסות שוב.
 

לילה אחד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הכנתי השבוע בדיוק מתכון של 'חן במטבח' ויצא מוצלח ממש.
היא נותנת שם טיפ - כדי שהצדדים של הפיתה יהיו פחות או יותר שווים - תוך גדי הרידוד לפיתה להפוך את הבצק מדי פעם
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ב'

ט בַּמֶּה יְזַכֶּה נַּעַר אֶת אָרְחוֹ לִשְׁמֹר כִּדְבָרֶךָ:י בְּכָל לִבִּי דְרַשְׁתִּיךָ אַל תַּשְׁגֵּנִי מִמִּצְוֹתֶיךָ:יא בְּלִבִּי צָפַנְתִּי אִמְרָתֶךָ לְמַעַן לֹא אֶחֱטָא לָךְ:יב בָּרוּךְ אַתָּה יְהוָה לַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:יג בִּשְׂפָתַי סִפַּרְתִּי כֹּל מִשְׁפְּטֵי פִיךָ:יד בְּדֶרֶךְ עֵדְוֹתֶיךָ שַׂשְׂתִּי כְּעַל כָּל הוֹן:טו בְּפִקֻּדֶיךָ אָשִׂיחָה וְאַבִּיטָה אֹרְחֹתֶיךָ:טז בְּחֻקֹּתֶיךָ אֶשְׁתַּעֲשָׁע לֹא אֶשְׁכַּח דְּבָרֶךָ:
נקרא  12  פעמים

לוח מודעות

למעלה