מאפים לחם שום זעתר- נתלש

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
האמת היא שכראיתי ש @רוחי בלבוחי פתחה אשכול בכותרת של לחם נתלש, חשבתי שהיא העלתה את הרעיון הזה.
שמחתי שלא.
הלחם של רוחי נראה מעולה,
אבל קבלו גם את הרעיון הזה.

האמת היא שהזכויות שומרות לשכנתי היקרה ששלחה לנו ערב אחד פס לחם כזה.
לא יודעת כמה זמן לקח לו להתחסל. אבל זה היה מהר.
היום הכנו כאן בבית.
קילו קמח, 4 פסי לחם.
מעדן

לבצק:
כף מלח
קילו קמח
4 כפות סוכר
2 כפות שמרים יבשים
3 כוסות מים חמימים
3 כפות שמן

שמים בקערת המיקסר את הרכיבים לפי הסדר ומעבדים לבצק רך ונעים.
מתפיחים להכפלת הנפח.

מחלקיים את הבצק ל-4. מרפדים 4 תבניות אינגליש ארוכות בניר אפיה

בבלנדר טוחנים יחד:

6 שיני שום גדולות
4 כפות זעתר
4 כפות אורגנו
1 כפית מלח
1 כוס שמן זית

טוחנים לבלילה אחידה. ישארו בבלילה חתיכות זעתר ואורגנו וזה בסדר.

מרדדים 1/4 מהבצק לעלה מלבני גדול. מרדדים על משטח מקומח.
מורחים מהרוטב על כל העלה באופן שכל העלה יכוסה ברוטב.
חותכים למלבנים ברוחב של בערך 2.5 אצבעות ואורך קטן במעט מרוחב התבנית אינגליש.
עורמים מלבנים בערימה זה על גבי זה. מעבירים לתבנית בשכיבה. כך עורמים את כל המלבנים וממלאים את התבנית במלבנים שוכבים

מכינים כך את 4 חלקי הבצק
מתפיחים כ-15 דקות
את הרוטב שנשאר מורחים מעל למלבנים שבתבניות
אופים ב 180 מעלות כ35-40 דקות עד להשחמה נאה.

מגישים חם.
תולשים פיסות מהלחם ואוכלים.
IMG_5634.JPG


IMG_5635.JPG


IMG_5636.JPG
 

HILALI

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
מריח טוב:)
העתקתי את המתכון.
אי"ה בהזדמנות הקרובה....
 

זהבית87

משתמש מקצוען
נראה ממש נימוח ועסיסי.
שיטה מעניינת.
שומרת לי להכין בימי החופש.
 

איש פנינים

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
@hbecker
במאפית חלב חיטים במירון (בכניסה לישוב),
מוכרים לחם שום "נתלש". שמעורר בי חשק, לקום וליסוע עכשיו, לקנות אותו לכבוד שבת קודש....
אם את מכירה - זה אותו סגנון ?
 

ELO

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נראה ליגה!
שמרתי לאחד מימי החופשה...
 

לא אני

משתמש מקצוען
האמת היא שכראיתי ש @רוחי בלבוחי פתחה אשכול בכותרת של לחם נתלש, חשבתי שהיא העלתה את הרעיון הזה.
שמחתי שלא.
הלחם של רוחי נראה מעולה,
אבל קבלו גם את הרעיון הזה.

האמת היא שהזכויות שומרות לשכנתי היקרה ששלחה לנו ערב אחד פס לחם כזה.
לא יודעת כמה זמן לקח לו להתחסל. אבל זה היה מהר.
היום הכנו כאן בבית.
קילו קמח, 4 פסי לחם.
מעדן

לבצק:
כף מלח
קילו קמח
4 כפות סוכר
2 כפות שמרים יבשים
3 כוסות מים חמימים
3 כפות שמן

שמים בקערת המיקסר את הרכיבים לפי הסדר ומעבדים לבצק רך ונעים.
מתפיחים להכפלת הנפח.

מחלקיים את הבצק ל-4. מרפדים 4 תבניות אינגליש ארוכות בניר אפיה

בבלנדר טוחנים יחד:

6 שיני שום גדולות
4 כפות זעתר
4 כפות אורגנו
1 כפית מלח
1 כוס שמן זית

טוחנים לבלילה אחידה. ישארו בבלילה חתיכות זעתר ואורגנו וזה בסדר.

מרדדים 1/4 מהבצק לעלה מלבני גדול. מרדדים על משטח מקומח.
מורחים מהרוטב על כל העלה באופן שכל העלה יכוסה ברוטב.
חותכים למלבנים ברוחב של בערך 2.5 אצבעות ואורך קטן במעט מרוחב התבנית אינגליש.
עורמים מלבנים בערימה זה על גבי זה. מעבירים לתבנית בשכיבה. כך עורמים את כל המלבנים וממלאים את התבנית במלבנים שוכבים

מכינים כך את 4 חלקי הבצק
מתפיחים כ-15 דקות
את הרוטב שנשאר מורחים מעל למלבנים שבתבניות
אופים ב 180 מעלות כ35-40 דקות עד להשחמה נאה.

מגישים חם.
תולשים פיסות מהלחם ואוכלים.
צפה בקובץ המצורף 700941

צפה בקובץ המצורף 700942

צפה בקובץ המצורף 700943
המתכונים המושלמים שלך :)
והתמונות המגרות..
ניסית לעשות פעם רבע כמות?
יש מצב..?
 

ממלמלת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
המשתמש נחסם
נראה יאמיי!
פ'ם הבאה.
ואגב, אפשר לעשות את אותו רעיון עם בצק שמרים מתוק- ומילוי יציב- כמו סוכר קינמון אגוזים
וכד'
יוצא מרשים וטעים!
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
המתכונים המושלמים שלך :)
והתמונות המגרות..
ניסית לעשות פעם רבע כמות?
יש מצב..?
את יכולה רבע קילו לפס אחד בלבד.
פשוט חלקי ל-4 את המתכון.
אבל זה כל כך קל להכנה ונשמר היטב במקפיא שאני לא מבינה למה רק אחד??
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
מכירה את הרעיון המעניין הזה...
יש לי כאן תמונות מלפני שנה בערך, וכן מנות אישיות שהכנתי לשבע ברכות לפני חצי שנה אבל עם מילוי אחר (ירקות)
 

קבצים מצורפים

  • Screenshot_20200731-163135.png
    Screenshot_20200731-163135.png
    KB 511.2 · צפיות: 306
  • Screenshot_20200731-163120.png
    Screenshot_20200731-163120.png
    KB 746.8 · צפיות: 320
  • Screenshot_20200731-163055.png
    Screenshot_20200731-163055.png
    KB 577.4 · צפיות: 327
  • Screenshot_20200731-163038.png
    Screenshot_20200731-163038.png
    KB 555.3 · צפיות: 301

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יודעת לומר לי כמה כוסות ח"פ זה רבע קילו קמח?
חד פעמי רגיל של 180 מ"ל יוצא 8 כוסות לקילו.
רבע קילו 2 כוסות.
יתכן ותצטרכי ללוש ביד כי המיקסר לא תמיד לש טוב כמות כל כך קטנה
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ב'

ט בַּמֶּה יְזַכֶּה נַּעַר אֶת אָרְחוֹ לִשְׁמֹר כִּדְבָרֶךָ:י בְּכָל לִבִּי דְרַשְׁתִּיךָ אַל תַּשְׁגֵּנִי מִמִּצְוֹתֶיךָ:יא בְּלִבִּי צָפַנְתִּי אִמְרָתֶךָ לְמַעַן לֹא אֶחֱטָא לָךְ:יב בָּרוּךְ אַתָּה יְהוָה לַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:יג בִּשְׂפָתַי סִפַּרְתִּי כֹּל מִשְׁפְּטֵי פִיךָ:יד בְּדֶרֶךְ עֵדְוֹתֶיךָ שַׂשְׂתִּי כְּעַל כָּל הוֹן:טו בְּפִקֻּדֶיךָ אָשִׂיחָה וְאַבִּיטָה אֹרְחֹתֶיךָ:טז בְּחֻקֹּתֶיךָ אֶשְׁתַּעֲשָׁע לֹא אֶשְׁכַּח דְּבָרֶךָ:
נקרא  5  פעמים

לוח מודעות

למעלה