עוגות/עוגיות עוגות לשבת

ספר קריאה

משתמש פעיל
מי שיש לה מתכונים פשוטים לעוגות בחושות\לא בחושות לשבת נשמח שתעלה...
 

ספר קריאה

משתמש פעיל
אני אתחיל...
עוגת קפה מעולה!!!
להכין בקערה קטנה נפרדת:
4 כפות נס קפה
1.5 כוסות סוכר
1ו4\1 כוסות מים רותחים
לערבב ולהניח בפריזר לקרור כרבע שעה.
להקציף 6 חלבונים והוסיף 1 כוס סוכר ו1 סוכר וניל בהדרגה
להוסיף את שאר החומרים:
6 חלמונים,
להנמיך מהירות ולהוסיף-
2\1 כוס שמן
3 כוסות קמח
2 אבקת אפיה
תערובת קפה(מהפריזר)
לשפוך ל3 תבניות צרות\מרובעת בינונית ולאפות על חום רגיל.
 

ספר קריאה

משתמש פעיל
עוגת שוקולד בחושה-טעימה מאד
אני עושה אותה גם עם מקצף ידני(בלי מיקסר...)
4 ביצים
1.5 כוס שמן
2 ו4\1 כוסות סוכר
2 סוכר וניל
2 ו 3\1 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
1.5 כפיות סודה לשתיה
חצי כפית מלח
להמיס בקערה קטנה-
1 כוס קקאו
1.5 כפות קפה
1ו4\3 כוסות מים רותחים
להכניס את כל החומרים לקערה,
להמיס את הקקאו+קפה+מים רותחים בקערה קטנה ולהוסיף לבלילה
לערבב הכל ולשפוך ל3 תבניות צרות\מרובעת בינונית ,ולאפות בחום רגילות\
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
היו פה הרבה מאד אשכולות על עוגות.
כדאי לחפש לפי תוית עוגות.
 

עדיה שיר

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אני מצרפת לך כאן מתכון של עוגה מדהימה בטרוף!!!!
המתכון הזה נלקח בזמנו משף צרפתי. סבתא שלי מכינה אותה, המשפחה כולה מכינה אותה בכל הזדמנות, וזו העוגה הכי טעימה שאני מכירה.
המלצה שלי תכיני תמיד שתי תבניות, כי זה נגמר עוד לפני שמתחילים לאכול....
העוגה הזאת היא ללא קמח וללא אבקת אפיה!! (וזה הסוד שלה...)

עוגת שוקולד צרפתית

רכיבים:
1 ורבע כוסות אגוזי מלך טחונים- גרוסים
4 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר
100 גרם שוקולד מריר

לציפוי הקרם:
200 גרם שוקולד מריר
1 מיכל של קצפת צמחית

אופן ההכנה:
1. מקציפים את החלבונים ומחצית מכמות הסוכר בקערה עד לקבלת קצף תפוח
2. מקציפים בקערה נפרדת את החלמונים עם המחצית השניה של הסוכר.
3. ממיסים בסיר או במקרו 100 גרם שוקולד
4. מורידים את סיר השוקולד מהגז. מוסיפים לסיר את האגוזים הגרוסים ומערבבים הייטב, עד שהאגוזים נטמעים בשוקולד.
5. שופכים את עיסת השוקולד הזאת לתוך קערה החלמונים ומערבבים טוב.
6. לוקחים את קערת החלבונים המוקצפת, ושופכים בעדינות לעיסת החלמונים.
7. מערבבים בתנועות קיפול. שופכים לתבנית בינונית ומכניסים לתנור מחומם מראש (180 מעלות) בערך ל 30 דקות. (העוגת הזאת זורמת עם מצב התנור שלכם, אז אל תסמכו עד דקות ההכנה שרשום פה. תוציאו אחרי שאתם מכניסים קיסם והוא יוצא יבש)
8. מכינים את הקרם. ממיסים את השוקולד יחד עם הריץ' עד לקבלת קרם אחיד.
9. שופכים את כל תכולת הסיר על העוגה, ומחכים שיתחמם.
10. מכניסים למקפיא ל 10 דקות על מנת שהעוגה תתייצב, ולאחר מכן מכניסים למקרר עד להגשה.
 
נערך לאחרונה ע"י מנהל:

מתייעצת

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מחפשת מאד מתכונים לעוגות בגודל תבנית תנור,
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
אני מצרפת לך כאן מתכון של עוגה מדהימה בטרוף!!!!
המתכון הזה נלקח בזמנו משף צרפתי. סבתא שלי מכינה אותה, המשפחה כולה מכינה אותה בכל הזדמנות, וזו העוגה הכי טעימה שאני מכירה.
המלצה שלי תכיני תמיד שתי תבניות, כי זה נגמר עוד לפני שמתחילים לאכול....
העוגה הזאת היא ללא קמח וללא אבקת אפיה!! (וזה הסוד שלה...)

עוגת שוקולד צרפתית

רכיבים:
1 ורבע כוסות אגוזי מלך טחונים- גרוסים
4 ביצים מופרדות
100 גרם שוקולד מריר

לציפוי הקרם:
200 גרם שוקולד מריר
1 מיכל של קצפת צמחית

אופן ההכנה:
1. מקציפים את החלבונים בקערה עד לקבלת קצף תפוח
2. מקציפים בקערה נפרדת את החלמונים.
3. ממיסים בסיר או במקרו 100 גרם שוקולד
4. מורידים את סיר השוקולד מהגז. מוסיפים לסיר את האגוזים הגרוסים ומערבבים הייטב, עד שהאגוזים נטמעים בשוקולד.
5. שופכים את עיסת השוקולד הזאת לתוך קערה החלמונים ומערבבים טוב.
6. לוקחים את קערת החלבונים המוקצפת, ושופכים בעדינות לעיסת החלמונים.
7. מערבבים בתנועות קיפול. שופכים לתבנית בינונית ומכניסים לתנור מחומם מראש (180 מעלות) בערך ל 30 דקות. (העוגת הזאת זורמת עם מצב התנור שלכם, אז אל תסמכו עד דקות ההכנה שרשום פה. תוציאו אחרי שאתם מכניסים קיסם והוא יוצא יבש)
8. מכינים את הקרם. ממיסים את השוקולד יחד עם הריץ' עד לקבלת קרם אחיד.
9. שופכים את כל תכולת הסיר על העוגה, ומחכים שיתחמם.
10. מכניסים למקפיא ל 10 דקות על מנת שהעוגה תתייצב, ולאחר מכן מכניסים למקרר עד להגשה.
נשמע טעים במיוחד.
זה לא יוצא יותר כמו קינוח/ממתק?
יש לך תמונה?
האגוזים-טחונים או גרוסים? יותר נשמע לי טחונים כי זה צריך לשמש כקמח, או שאני טועה?
רוצה להכין לשבת.
 

ספר קריאה

משתמש פעיל
נו יש למישהי עוד מתכונים קלים?
עוגות של שכבה\2 שכבות- קלות,\עוגות טורט??
 

מג'

משתמש מקצוען
מתכון עוגת שוקולד פרורים-

200 גרם שוקולד

2 כפות מים

2 כפות קקאו

אחד ורבע כוס סוכר

חצי כוס שמן

4 ביצים

ממיסים שוקולד ושמן ואח"כ את כל החומרים כשמתקרר להוסיף ביצים

לבצק

שתים וחצי כוסות קמח

אחד ביצה

אחד א"א

חצי כוס סוכר

שלושת רבעי כוס שמן

מערבבים את כל החומרים לוקחים כוס מהבצק ומניחים בצד

שאר הבצק בתבנית מעל את השוקולד ומפוררים כוס בצק מלמעלה

אופים 30-40 על 180
 

מג'

משתמש מקצוען
עוגת שכבות שוקולד
בצק:
חצי כוס סוכר
1 כוס שמן
3 כוסות קמח
1 ביצה---
לערבב לבצק פרורים ולשטוח בתבנית חד פעמית ולהדק!!
מלית
כוס שמן
כוס סוכר
6 כפות דבש (אני שמתי 4 כפות סילאן כי לא היה לי דבש)
שבע וחצי כפות קקאו
4 ביצים
1 סוכר וניל
שבע וחצי כפות קמח
לערבב הכל ביחד- ולשים על הבצק (אין צורך לנקות לפני את הקערה!!)
לאפות על חום בינוני 45 דקות (בערך)
ציפוי
150 גר' שוקולד
4 כפות שמן
להמיס את השוקולד ולשים על העוגה-- לקרר!
 

teacher

משתמש מקצוען
לא ממש עוגה
אבל טעים וקל
250 ג בסקויטים טחונים
150 ג' שוקולד מריר
1 ריצ
ממיסים ריצ ושוקולד ומערבבים עם העוגיות
לשטוח
לקרר ולחתוך!!
 

עדיה שיר

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
נשמע טעים במיוחד.
זה לא יוצא יותר כמו קינוח/ממתק?
יש לך תמונה?
האגוזים-טחונים או גרוסים? יותר נשמע לי טחונים כי זה צריך לשמש כקמח, או שאני טועה?
רוצה להכין לשבת.
האמת שאת צודקת זה יוצא כמו קינוח חגיגי. משהו שאוכלים על צלחת עם מזלג.
לגבי האגוזים- האגוזים לא צריכים להיות טחונים כמו קמח, ולא גרוסים מידי, אלא משהו באמצע.
אני למשל קונה את זה בסופר מוכן, בתוך השקיות של "מיה"- יש שם בדיוק לכמות, וגם הם בדיוק מותאמים לגודל.
תמונה אין לי. האמת שתמיד רציתי לצלם, אבל זה היה בד"כ לפני שבת, ולא הספקתי לצלם.
מקווה להכין את זה לשבת. רוצה שאצלם לך מחר. או שכבר את תספיקי להכין בעצמך, ותצלמי בשבילי?!
 

עדיה שיר

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אני מצרפת לך כאן מתכון של עוגה מדהימה בטרוף!!!!
המתכון הזה נלקח בזמנו משף צרפתי. סבתא שלי מכינה אותה, המשפחה כולה מכינה אותה בכל הזדמנות, וזו העוגה הכי טעימה שאני מכירה.
המלצה שלי תכיני תמיד שתי תבניות, כי זה נגמר עוד לפני שמתחילים לאכול....
העוגה הזאת היא ללא קמח וללא אבקת אפיה!! (וזה הסוד שלה...)

עוגת שוקולד צרפתית

רכיבים:
1 ורבע כוסות אגוזי מלך טחונים- גרוסים
4 ביצים מופרדות
100 גרם שוקולד מריר

לציפוי הקרם:
200 גרם שוקולד מריר
1 מיכל של קצפת צמחית

אופן ההכנה:
1. מקציפים את החלבונים בקערה עד לקבלת קצף תפוח
2. מקציפים בקערה נפרדת את החלמונים.
3. ממיסים בסיר או במקרו 100 גרם שוקולד
4. מורידים את סיר השוקולד מהגז. מוסיפים לסיר את האגוזים הגרוסים ומערבבים הייטב, עד שהאגוזים נטמעים בשוקולד.
5. שופכים את עיסת השוקולד הזאת לתוך קערה החלמונים ומערבבים טוב.
6. לוקחים את קערת החלבונים המוקצפת, ושופכים בעדינות לעיסת החלמונים.
7. מערבבים בתנועות קיפול. שופכים לתבנית בינונית ומכניסים לתנור מחומם מראש (180 מעלות) בערך ל 30 דקות. (העוגת הזאת זורמת עם מצב התנור שלכם, אז אל תסמכו עד דקות ההכנה שרשום פה. תוציאו אחרי שאתם מכניסים קיסם והוא יוצא יבש)
8. מכינים את הקרם. ממיסים את השוקולד יחד עם הריץ' עד לקבלת קרם אחיד.
9. שופכים את כל תכולת הסיר על העוגה, ומחכים שיתחמם.
10. מכניסים למקפיא ל 10 דקות על מנת שהעוגה תתייצב, ולאחר מכן מכניסים למקרר עד להגשה.
ה' ישמור עלי!
שכחתי לציין שכשמקציפים את החלמונים לחוד והחלבונים לחוד, צריך להקציף יחד עם חצי כוס סוכר כל אחד. שסה"כ יצא כוס סוכר בעוגה הזאת!!!
 

BKS

משתמש מקצוען
עוגה פשוטה ומצוינת, אני אוהבת אותה כי יש בה שילוב מענין זה לא טורט ולא עוגת שכבות....
עוגת פרורים עם ריץ'
בצק פרורים:
½ 3 כוסות קמח
½ 1 כוס סוכר
1 אפיון
½ מרגרינה
½ כוס שמן
-ללוש לבצק פרורים, להוריד כוס ולשמור .

מילוי:
1 ריץ'
4 ביצים
2 כפות סוכר
¼ כוס מים

2 סוכר וניל

א. ההכנה:
- להקציף ריץ', להוסיף חלבונים, אח"כ חלמונים, סוכר ומים.
- לאחד את הקצף עם הבצק, ולשטוח בתבנית בינונית ח"פ
- את כוס הפרורים הנותרת לערבב עם הסוכר וניל, ולשפוך על העוגה

- 2\1 שעה על חום בינוני ( בערך )
 

teacher

משתמש מקצוען
עוגה פשוטה ומצוינת, אני אוהבת אותה כי יש בה שילוב מענין זה לא טורט ולא עוגת שכבות....
עוגת פרורים עם ריץ'
בצק פרורים:
½ 3 כוסות קמח
½ 1 כוס סוכר
1 אפיון
½ מרגרינה
½ כוס שמן
-ללוש לבצק פרורים, להוריד כוס ולשמור .

מילוי:
1 ריץ'
4 ביצים
2 כפות סוכר
¼ כוס מים

2 סוכר וניל

א. ההכנה:
- להקציף ריץ', להוסיף חלבונים, אח"כ חלמונים, סוכר ומים.
- לאחד את הקצף עם הבצק, ולשטוח בתבנית בינונית ח"פ
- את כוס הפרורים הנותרת לערבב עם הסוכר וניל, ולשפוך על העוגה

- 2\1 שעה על חום בינוני ( בערך )
איך העוגה מתקבלת?
רואים הבדל בין השכבות?
 

BKS

משתמש מקצוען
לא רואים הבדל העוגה נראית כעוגת טורט עם למעלה פרורים\
רק המרקם שלה כמו עוגה משביעה וטובה ולא " עוגת חנק...."
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען

קבצים מצורפים

  • Screenshot_20200424-174321.png
    Screenshot_20200424-174321.png
    KB 240.7 · צפיות: 253
  • Screenshot_20200424-174236.jpg
    Screenshot_20200424-174236.jpg
    KB 82.4 · צפיות: 262
  • Screenshot_20200424-174314.png
    Screenshot_20200424-174314.png
    KB 213.6 · צפיות: 241

החיים תותים

משתמש מקצוען
ה' ישמור עלי!
שכחתי לציין שכשמקציפים את החלמונים לחוד והחלבונים לחוד, צריך להקציף יחד עם חצי כוס סוכר כל אחד. שסה"כ יצא כוס סוכר בעוגה הזאת!!!
כדאי שתערכי את ההודעה של המתכון ותוסיפי לשם סוכר לאלה שלא ימשיכו לקרוא את האשכול וירוצו להכין ;)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כה

א לְדָוִד אֵלֶיךָ יְהוָה נַפְשִׁי אֶשָּׂא:ב אֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:ג גַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:ד דְּרָכֶיךָ יְהוָה הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ה הַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:ו זְכֹר רַחֲמֶיךָ יְהוָה וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:ז חַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יְהוָה:ח טוֹב וְיָשָׁר יְהוָה עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:ט יַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:י כָּל אָרְחוֹת יְהוָה חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יא לְמַעַן שִׁמְךָ יְהוָה וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יב מִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יְהוָה יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יג נַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:יד סוֹד יְהוָה לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טו עֵינַי תָּמִיד אֶל יְהוָה כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טז פְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יז צָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יח רְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יט רְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כ שָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כא תֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כב פְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  3  פעמים

אתגר AI

פלינדרום • אתגר 52

לוח מודעות

למעלה