סלמון מעושן, מישהו יכול לעזור?

אסתטיקה

משתמש מקצוען
יש גירסה להכנת סלמון מעושן עם מלח וסוכר שמורחים על הדג ומשהים כמה ימים.
אין לי מתכון לזה, ומאד רוצה להכין לסעודה שלישית ולאירוח בפסח.
מישהו יודע למה אני מתכוונת ויכול לכוון אותי או להעלות הוראות מדויקות?
תודה רבה מראש!
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
מתכון מכאן http://www.rex.co.il/gravlax-recipe-victor-gloger/
גרבלקס – סלמון כבוש בסגנון שבדי | Gravlax

סלמון כבוש בתערובת תבלינים הוא אחד ממתכוני הדגל של המטבח הנורדי, שמלווה אותי במסעדותיי וכמובן בקלואליס כבר מעל ל-20 שנה.

זהו מתכון בעל שורשים עתיקים שנפוץ במטבחי כל מדינות סקנדינביה (הדנים קוראים לו גרבדלקס – "דג קבור" בעברית – וכך גם הנורבגים): עוד בימי הוויקינגים כבשו דגים עליהם התקיימו הלוחמים בספינות במשך חודשים, במהלך מסעות הכיבוש שלהם ברחבי צפון אירופה.

עד היום, גרבלקס מכיל כמה מהמרכיבים והטעמים המזוהים ביותר עם המטבח של שבדיה ודנמרק: נוכחות מודגשת של שמיר ופלפל שחור (שמקנה תחושה של חום) וכמובן נתח שלם של דג טרי ומפולט – לקס (סלמון).

עוד מתכונים ב-Rex:

שימו לב: לצורך הכנת גרבלקס יש להשתמש בפילה סלמון שלם וטרי בלבד (כלומר – לא בקפוא ולא במופשר). בקשו ממוכר הדגים לעשות זאת עבורכם ועל הדרך גם לוודא שהוצאו כל העצמות מתוך הנתח עצמו.

גיוון: לצורך הכנת המתכון ניתן להוסיף לתערובת הכבישה גרידה מתפוז שלם.

gravlax823.jpg

במיטבו כשלצדו ביצים קשות וצלפים. גרבלקס (צילום: רועי ירושלמי)

המרכיבים:
1 ק"ג סלמון טרי
1 ק"ג מלח
1.5 ק"ג סוכר
1/2 כוס פלפל שחור גרוס גס

לכבישה שנייה:
2 כוסות שמיר קצוץ

לרוטב:
2.25 כוסות חרדל דיז'ון חלק
1/3 כוס חומץ יין אדום
1 כוס סוכר לבן
1 כוס סוכר חום (רצוי דמררה)
1 כוס שמן זית
3 כפות שמיר קצוץ
מלח ופלפל – לפי הטעם

להגשה:
עירית קצוצה – לא חובה
צלפים – לא חובה

הכנה:

כובשים את הדג: מסדרים את הדג המפולט במרכז כלי גדול בו נח הנתח במלואו – רצוי מלבני או אובאלי. מערבבים את מרכיבי הכבישה ומכסים בהם את הדג. ניתן להוסיף מלח וסוכר ביחס של 1:2 לטובת הסוכר במידה והדג לא מכוסה לגמרי.

מכסים בניילון נצמד, מסדרים מעל משקולת (נניח שקית קטניות) ומעבירים למקרר ליומיים – 48 שעות לפחות.

מוציאים את הדג מהכלי. מנקים את הנתח היטב בידיים רטובות משאריות מרכיבי הכבישה. נפטרים מתערובת המלח והסוכר, מנקים את הכלי ומייבשים אותו היטב.

מחזירים את הנתח לכלי ומכסים בשמיר קצוץ מכל הצדדים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים בחזרה למקרר לשהייה נוספת של יומיים.

מכינים את הרוטב: טורפים את כל המרכיבים מלבד השמן והשמיר במיקסר על מהירות בינונית או במטרפה עד לקבלת תערובת חלקה, תוך שמוסיפים את השמן בזילוף איטי.

מוסיפים שמיר קצוץ ומערבבים קלות בכף או במטרפה. שומרים מקורר עד להגשה.



הגשה: פורסים את הדג בעזרת סכין חדה לפרוסות דקות לרוחב ובעובי 2-3 מ"מ. מפזרים עירית ומגישים לצד הרוטב וצלפים. אפשר ורצוי גם לצוות לחם כהה, וכן מלפפונים שבדיים כבושיםבחומץ ושמיר
 

אסתטיקה

משתמש מקצוען
מצאתי בחיפוש את המתכון המצורף, מישהו מכיר ויודע לאשר שזה מוצלח? תודה!!

לוקחים פילה דג סלמון ופורסים אותו לפרוסות של כ-3 ס"מ, מנקים את הקשקשים, לא כדאי להכין כמות גדולה מידי כי מכל פרוסה יוצא הרבה.
היחס בין הסוכר למלח צריך להיות-2 כפיות סוכר על כפית מלח.
מערבבים ומשפשפים על כל צידי הדג.
שמים בכלי ומכסים
שומרים במקרר למשך 4 ימים,
פורסים לפרוסות דקיקות
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
מצאתי בחיפוש את המתכון המצורף, מישהו מכיר ויודע לאשר שזה מוצלח? תודה!!

לוקחים פילה דג סלמון ופורסים אותו לפרוסות של כ-3 ס"מ, מנקים את הקשקשים, לא כדאי להכין כמות גדולה מידי כי מכל פרוסה יוצא הרבה.
היחס בין הסוכר למלח צריך להיות-2 כפיות סוכר על כפית מלח.
מערבבים ומשפשפים על כל צידי הדג.
שמים בכלי ומכסים
שומרים במקרר למשך 4 ימים,
פורסים לפרוסות דקיקות
מתכון לא מדוייק, צריך ממש לקבור בסוכר ומלח ולא רק לשפשף
צריך לשטוף את המלח והסוכר אחרי ההשרייה הראשונית
העליתי מתכון טוב בתגובה למעלה
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה