פורום צליאק

נחמדת

משתמש מקצוען
אני לא אמא לצליאקים, אבל כן אמא לאלרגיים.
כשיצאנו לדרך, לפני 13 שנים, אמרה לי אמא לילד צליאקי, בשם אח שלה, בחור עם צליאק:
"עדיף לי שאמא שלי לא תכין לי כלום, ואני כבר אסתדר, מאשר שהיא תגיד לי 'למה אתה לא אוכל? הכנתי לך במיוחד'..."
ממש לאחרונה סיפרתי את האנקדוטה הזו לבחורה עם צליאק, וגם היא הסכימה איתו באופן נלהב :D
אז מנסיוני, זה די קשה גם להכין במיוחד וגם לא להתבאס כשהילד לא אוכל :)
בכל זאת כדאי לנסות.
(אגב, סיפרתי לבחורה הזו גם את זה שקשה לי להצליח בזה. ככל שאני משקיעה יותר ככה קשה לי יותר לקבל את ה'לא בא לי' בשוויון נפש. את זה כבר היה לה קשה להבין.)

עוד נקודה משותפת:
מאד ממליצה להכין את אותו אוכל לכל המשפחה.
לבשל את אותה ארוחת צהרים, ואותה סעודת שבת...
פשוט (או לא פשוט ;) ) תעברו לארוחות משפחתיות נטולות גלוטן.
התחושה של הילד שאוכל עם כולם אוכל רגיל שווה ה
את הלא-כמו-כולם הוא ירגיש מספיק בחוץ.
הערת את עיני וגרמת לי קצת לנקיפות מצפון. קרה לי פעמים רבות שהכנתי לה מאכל מיוחד והיא לא אהבה והראתי לה את אכזבתי...
 

נחמדת

משתמש מקצוען
בתחילה היתה לי אובססיה להכין לה אותו אוכל כמונו עד כמה שאפשר. אם הכנתי לנו פסטה בצורה מסוימת חיפשתי לה אותה צורה... (היא הייתה בת שנתיים כשגילינו לה...)
כשהזמנו לנו פיצה קנינו גם לה...
עד שגיליתי שזה גורם לעגמת נפש גם לה וגם לנו.
למשל פיצה ללא גלוטן היא לא אוהבת, והיה נראה לי לא הוגן כלפי שאר בני המשפחה לבטל את הזמנת הפיצה בפעם הבודדת בשנה שאנחנו עושים את זה, בגלל שהיא לא מתלהבת ולה אסור פיצה כמו לכולם.
בסוף מישהו האיר את עיני שלא חייבים לקנות לה אותו מוצר. בעלי הלך איתה לסופר שתבחר מה שמתחשק לה. היא בחרה מילקי עם עדשים וזה מה ששימח אותה יותר מלאכול פיצה כמו שיש לכולם. אפילו שאר האחים קינאו בה...
לגבי ארוחות צהריים, בגלל שמגוון התוספות שאוהבת מצומצם (כרגע אוכלת רק אורז ותפו"א/ פירה/ צ'יפס) אז אני לא מכינה לה כמו כולם דווקא.
בהכנת קציצות לדוג' אני כן מעדיפה להשתמש בפרורי לחם שלה לכולם במקום להכין 2 עיסות.
בצ'ונט הפסקנו לשים גריסים. במקום זה שמים שקית עם אורז ויוצא טעים מאד.
בהצלחה רבה!
 

frontend-it

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
אחרי שרותי המדהימה עזרה לי לפני 8 שנים.
אולי אעזור לך? זה יהיה כמין גלגל חוזר / עוזר בעולם.
תוכלי לכתוב לי מס' באישי ואתן לך המון מידע.
בשמחה....
למה שלא תכתבי פה? שכולנו נהנה....
 

imac100

משתמש מקצוען
אני לא אמא לצליאקים, אבל כן אמא לאלרגיים.
כשיצאנו לדרך, לפני 13 שנים, אמרה לי אמא לילד צליאקי, בשם אח שלה, בחור עם צליאק:
"עדיף לי שאמא שלי לא תכין לי כלום, ואני כבר אסתדר, מאשר שהיא תגיד לי 'למה אתה לא אוכל? הכנתי לך במיוחד'..."
ממש לאחרונה סיפרתי את האנקדוטה הזו לבחורה עם צליאק, וגם היא הסכימה איתו באופן נלהב :D
אז מנסיוני, זה די קשה גם להכין במיוחד וגם לא להתבאס כשהילד לא אוכל :)
בכל זאת כדאי לנסות.
(אגב, סיפרתי לבחורה הזו גם את זה שקשה לי להצליח בזה. ככל שאני משקיעה יותר ככה קשה לי יותר לקבל את ה'לא בא לי' בשוויון נפש. את זה כבר היה לה קשה להבין.)

עוד נקודה משותפת:
מאד ממליצה להכין את אותו אוכל לכל המשפחה.
לבשל את אותה ארוחת צהרים, ואותה סעודת שבת...
פשוט (או לא פשוט ;) ) תעברו לארוחות משפחתיות נטולות גלוטן.
התחושה של הילד שאוכל עם כולם אוכל רגיל שווה המון.
את הלא-כמו-כולם הוא ירגיש מספיק בחוץ.

אצלינו במשפחה יש 2 צילאקים ועוד כמה עם אלרגיות חריפות ברמות שונות שומשום, אגוזים, גבינה ועוד כל מיני (כל אחד מהאלרגים קיבל 1/2 מהדברים לא הכל ללילד אחד..)

האלרגים שזה דברים ספיצים כן מצפים להתחשבות (שיהיה גם עוגה ללא אגוזים, חלות ללא שומשום וכדו)
הצילאקים שזה נוגע להם בכמעט כל מאכל כבר מילדות עמדו על כך שאתם אל תכינו לנו אוכל מיוחד, תכינו רגיל ואנחנו נמצא על השולחן מה לאכול. אנחנו לא נתערב לכם ואתם אל תתערבו לנו.

זה כמובן לא מדויק כי מקפידים להכין הכל בלי גלוטן (קניידלך מחוץ למרק, צולנט ללא קישקע וכדו) אבל הם לא מוכנים שיכינו עוגה, מאכל מיוחד עו קמח שונה וכדו ויגידו: 'זה במיוחד בשבילך, בתאבון'
 

פנדורה

משתמש מקצוען
תודה רבה על האשכול!!! :D:D:D
שמחה לראות שאותן נקודות שמציקות לי מציקות לכולם.
כמו "העלול להכיל" הזה שאני לגמרי לא ברורה איתו...

כנ"ל ממתינה למתכון טוב ללחם, לבתי נמאס מלחם מטוגן / לחמית / פרכיות / טוסטים.

לגבי העמותה לצליאק, אני מנויה שם ב-100 ש"ח לשנה,
באתר / באפליקציה ניתן לבדוק מוצרים רבים האם הם נקיים מגלוטן.
זה ממש נחמד.
 

sunnn

משתמש מקצוען
באמת תודה על האשכול,רעיון מבורך.
עמותת הצליאק-הינו מנויים בשנה הראשונה והפסקנו,לא ראיתי שזה תורם לי משהו.
עלול להכיל-של חברות גדולות-אני נותנת חופשי
לחם -ניסיתי פעם לאפות עם קמח כרגיל,יצא צמה יפה כמו שהילד רצה,אבל לא טעים..
שבת אח"כ הוא בחר לחזור ללחמניה
מה שציינו לגבי לומר שהכנתי במיוחד-ממש נכון,רואה במוחש.
דברים שאני אומרת שהכנתי במיוחד בשבילו-הוא מסרב לאכול בתירוצים שונים.

טיפ קטן-
שאתם נהנים ממוצר חדש ללא גלוטן,קחו כמה רגעים לכתוב מייל/להרים טלפון- תודה לחברה
עשיתי את זה לגבי 'אח של ביסלי',וגם לגבי 'דנונה עם תוספות'
הם ממש שמחים לשמוע שזה גורם אושר לילדים הצליאקים,וגם שולחים שוברי זיכוי למוצר
וככל שתהיה הענות-אנחנו נרוויח לעתיד
 

sunnn

משתמש מקצוען
שרשום עלול להכיל זה אומר שיוצר על פס יצור נפרד,רק לא במפעל שלא בא בשעריו גלוטן.
כמובן מדברת על חברות גדולות ואיכותיות.
לדעתי כל מה שמכינים בבית עונה על ההגדרה של עלול להכיל.וזה בסדר לנו,
כך גם הבדיקות התקופתיות מעידות.
מה שבטח שאם לא אוכלים עלול להכיל המלאי מצטמצם לכדי הרעבה.
 

מה הענינים

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
שאלה:
ילד שעבר בדיקת דם לבירור צליאק והתשובה היתה חיובית. אך בדיקת הביופסיה הראתה שלילי.
כל זה היה לפני כמה שנים
כעת בדיקת הדם שוב מראה על כיוון חיובי, האם עלינו לבצע פעם נוספת ביופסיה?
אני לא שואלת מבחינה רפואית, את זה הרופא אומר לי
שואלת אם מישהו נתקל בתופעה כזו ויודע לאמר לי מה היתה התוצאה של בדיקת הביופסיה הנוספת.
 

sunnn

משתמש מקצוען
כן
חדש שכל התוספות ללא גלוטן,
קורנפלקס בציפוי שוקולד,עדשים,כדורי קליק-(זה הכי מרגש)
upload_2018-8-9_10-45-14.jpeg
\
אולי באמת דרך האשכול הזה נשתף גם מוצרים שניסינו והיו מוצלחים
 

פנדורה

משתמש מקצוען
כן
חדש שכל התוספות ללא גלוטן,
קורנפלקס בציפוי שוקולד,עדשים,כדורי קליק-(זה הכי מרגש)
צפה בקובץ המצורף 378065\
אולי באמת דרך האשכול הזה נשתף גם מוצרים שניסינו והיו מוצלחים
אין על שטראוס! כל הכבוד להם!
איך אתם מצפים שניצלים?
 

sunnn

משתמש מקצוען
שניצלים יש כל מיני סוגי ציפויים,כל מה שאני רואה בסופר קונה ומנסה,
ההוא של הקונפלקס מתקבל קצת קשה ויבש
יש משהו שמבוסס על שבבי תפו"א-יוצא טוב,כמו ציפס
 

sunnn

משתמש מקצוען
תחליף לקוסקוס טרם מצאתי,
יש משהו שיוצא כמו פתיתים ונקרא קוסקוס...

מה שאני מחפשת זה קוסקוס מבוסס על קמח תירס, נראה פירורי וצהוב
הוא מקבל את זה במנות של הצהרון וממש אוהב,
אבל לא מצאתי איפה מוכרים?
 

עלה זית

משתמש רשום
לגבי עלול להכיל- בשנים הראשונות הקפדנו ממש. שימו לב שהרבה מאד ממתקים של עלית/שטראוס מסומנים בסימון פרח- ללא גלוטן. צ'יטוס, דוריטוס, במבה שוש, שוקולדים ועוד.
גם למיה יש הרבה מוצרים שנקיים לחלוטין.
כמובן שאם כתוב עלול להכיל פחות מ20 ppm זה מצוין.
בשנים האחרונות קצת הרפינו אחרי ששמענו מפרופסור בגסטרואנטרולוגיה שאפשר להקל בענין. בפרט בחברות הגדולות ששם זה בד"כ מספיק נקי, רק שהם מעדיפים לסמן כדי למנוע תביעות.
אשבול- מידיעה מפעל שממש לא מופרד, לא מומלץ.


לגבי אוכל- בד"כ מכינה דברים שמתאימים לכולם. מלבד פסטה, פתיתים שמכינה במקביל גם לצליאקי. עוגות יש הרבה מתכונים ללא קמח כמו עוגות גינה עם קורנפלור וכו' או שיש ממש מעט קמח ואפשר לוותר. מכינה משהו שיתאים לכולם.
קמח תמי לא השתמשתי הרבה, אבל יש קמח כרגיל והוא מעולה.

מנצלת את האשכול כדי לברר האם נתקלתם בקשר בין צליאק להורמון גדילה.
 

srp

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
UX UI
D I G I T A L
מה עושים עם תינוקת קטנה (שנה וחצי)
שלא גדלה מספיק, וסובלת באופן קבוע מעצירויות
אני חוששת מצליאק כיון שיש במשפחה המורחבת
אבל הרופאה אמרה שלא עושים ביופסיה סתם בטח לא בכזה גיל
ובבדיקת דם זה נשלל אבל זה לא אמין בכלל בגיל הזה,
יש פתרון?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ס'

קיג סֵעֲפִים שָׂנֵאתִי וְתוֹרָתְךָ אָהָבְתִּי:קיד סִתְרִי וּמָגִנִּי אָתָּה לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קטו סוּרוּ מִמֶּנִּי מְרֵעִים וְאֶצְּרָה מִצְוֹת אֱלֹהָי:קטז סָמְכֵנִי כְאִמְרָתְךָ וְאֶחְיֶה וְאַל תְּבִישֵׁנִי מִשִּׂבְרִי:קיז סְעָדֵנִי וְאִוָּשֵׁעָה וְאֶשְׁעָה בְחֻקֶּיךָ תָמִיד:קיח סָלִיתָ כָּל שׁוֹגִים מֵחֻקֶּיךָ כִּי שֶׁקֶר תַּרְמִיתָם:קיט סִגִים הִשְׁבַּתָּ כָל רִשְׁעֵי אָרֶץ לָכֵן אָהַבְתִּי עֵדֹתֶיךָ:קכ סָמַר מִפַּחְדְּךָ בְשָׂרִי וּמִמִּשְׁפָּטֶיךָ יָרֵאתִי:
נקרא  14  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה