ראש השנה 3 ימים, הבו עצות איך מתארגנים עם סעודות שבת

  • פותח הנושא ח א
  • פורסם בתאריך

יראת

משתמש מקצוען
אתם גם משתמשים ברעיון של התנור?
בשבילי זה חדש! ונשמע טוב
(הייתי מוסיפה שעון שבת, כדי שלא ידלק כל הזמן)
אשמח לשמוע עוד תגובות על שימוש בתנור (לעומת פלטה).

עד עתה השתמשנו ב'חגז'
אך עתה התברר שיש בעיה עם הפעלת הקפיץ, ומעדיפים לא להשתמש.

 

פדואלה

משתמש סופר מקצוען
- לגבי ההכנה מראש:
כל יום(חצי יום) אני מכינה נושא אחר.
יום בשרים ועוף- מחלקת לחזות ושניצלים, טחון-מטוגן ומבושל, כרעיים - אפוי ומבושל. בשר בקר - בישול, פריסה והקפאה לפי סעודות.
יום דגים - השריית כל הדגים בלימון מלח(כל אחת מה שעושה בדר"כ), מכינה רטבים(6 סוגים לכל סעודה), מקפיאה בתבניות חד"פ סגורות ומסוגרות בניילון נצמד עם פתק לאיזה סעודה שייך(חוץ משבת). מבשלת בחג על אש נמוכה בתבנית עצמה(יוצא כמו אפייה).
יום סלטים - קילוף כל הירקות הדרושים, בישול, אפייה השרייה וכו', חלוקה לקופסאות לפי סעודות כמו בדגים ובבשר.
עוגות ופשטידות- כנ"ל, חלק בתבניות אישיות.
מנות אחרונות - ג"כ אותו דבר, יש כאלה שלוקחות הרבה זמן, קחו בחשבון.
חלות - מכינה, מקפיאה לפי סעודות עם פתק צמוד מה יש בפנים(כמה חלות כמה לחמניות)
לגבי סעודות שאוכלים בהם סימנים - משנים קודמות למדתי, שכולם רוויים אחרי הסימנים ואין כח לאכול הרבה, שימו לב לא להעמיס באותן הסעודות.
מי שנוהג - לא לשכוח פרי ל"שהחיינו".

מכינה רשימה על המקרר לפי ימים וסעודות(שלא אשכח שום פרט בסעודה)
וכל פעם מוציאה לפני שהולכים לתפילות/תקיעות את מה שצריך לאותה סעודה, מעמידה על הפלטה את הבשרים, והדגים. פשטידות(רחוק קצת מהאש, שלא יחמיצו).
מרוקנת את המקרר לפני החג עד תום, ממיינת לפי ימים את המדפים (מדף עליון - יום א' של ר"ה, מדף ב'- יום ב', מגירות - חלבי לקידושים וכו') ומכניסה לפי סדר הסעודה.

חג שמח! שנה טובה ומתוקה, ועיצה קטנה- לא לקחת ללב אם לא הסתדר כמו הרשימות...
 

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
נכתב ע"י פדואלה;n5080511:
- לגבי ההכנה מראש:
כל יום(חצי יום) אני מכינה נושא אחר.
יום בשרים ועוף- מחלקת לחזות ושניצלים, טחון-מטוגן ומבושל, כרעיים - אפוי ומבושל. בשר בקר - בישול, פריסה והקפאה לפי סעודות.
יום דגים - השריית כל הדגים בלימון מלח(כל אחת מה שעושה בדר"כ), מכינה רטבים(6 סוגים לכל סעודה), מקפיאה בתבניות חד"פ סגורות ומסוגרות בניילון נצמד עם פתק לאיזה סעודה שייך(חוץ משבת). מבשלת בחג על אש נמוכה בתבנית עצמה(יוצא כמו אפייה).
יום סלטים - קילוף כל הירקות הדרושים, בישול, אפייה השרייה וכו', חלוקה לקופסאות לפי סעודות כמו בדגים ובבשר.
עוגות ופשטידות- כנ"ל, חלק בתבניות אישיות.
מנות אחרונות - ג"כ אותו דבר, יש כאלה שלוקחות הרבה זמן, קחו בחשבון.
חלות - מכינה, מקפיאה לפי סעודות עם פתק צמוד מה יש בפנים(כמה חלות כמה לחמניות)
לגבי סעודות שאוכלים בהם סימנים - משנים קודמות למדתי, שכולם רוויים אחרי הסימנים ואין כח לאכול הרבה, שימו לב לא להעמיס באותן הסעודות.
מי שנוהג - לא לשכוח פרי ל"שהחיינו".

מכינה רשימה על המקרר לפי ימים וסעודות(שלא אשכח שום פרט בסעודה)
וכל פעם מוציאה לפני שהולכים לתפילות/תקיעות את מה שצריך לאותה סעודה, מעמידה על הפלטה את הבשרים, והדגים. פשטידות(רחוק קצת מהאש, שלא יחמיצו).
מרוקנת את המקרר לפני החג עד תום, ממיינת לפי ימים את המדפים (מדף עליון - יום א' של ר"ה, מדף ב'- יום ב', מגירות - חלבי לקידושים וכו') ומכניסה לפי סדר הסעודה.

חג שמח! שנה טובה ומתוקה, ועיצה קטנה- לא לקחת ללב אם לא הסתדר כמו הרשימות...

חייבת להגיד לך, בישול בתבנית ח"פ הוא מסוכן! האלומיניום מאד מאד לא בריא והתבנית לא מיועדת לבישול על אש גלויה! אם יש לך כלי אחר לבשל בו - תחשבי על זה
 

פדואלה

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י cha123;n5080523:
חייבת להגיד לך, בישול בתבנית ח"פ הוא מסוכן! האלומיניום מאד מאד לא בריא והתבנית לא מיועדת לבישול על אש גלויה! אם יש לך כלי אחר לבשל בו - תחשבי על זה

אני שמה על בלעך, לא אש גלוייה. בכל מקרה בשנה האחרונה עברתי בהרבה לפיירקס, אולי השנה נשנה לזה.
בכל אופן, הערה נכונה.
 

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
כדי לתת לכם טיפים אצטרך לשלוח לכאן את בעלי ;) מה שלא יקרה
אז זה מה שאני רואה אותו עושה:
חלוקה של תבניות קטנות עם כיתוב לדוגמא - "בשר ר"ה א' בוקר" ולערב, לכל יום בנפרד ולשבת
לבשרי, לדגים לחימום, למרק ולתוספות.
מחלקים במקרר ערימות של תבניות לפי ימים. וכל פעם שולפים את כל התבניות לאותו יום ומניחים על הפלטה

אישית אני מאד אוהבת לגוון באוכל מצד אחד, מצד שני לא רוצה בשום אופן למצוא את עצמי בר"ה עומדת ומבשלת!
אז אני מכינה רשימה של כל מה שארצה להכין, מה שניתן להקפיא לרוב מכינה מראש ומקפיאה, ומה שלא מכינה סמוך לחג

ב"ה אנחנו עוברים את החג בלי לבשל
 

0548

משתמש מקצוען
נכתב ע"י פדואלה;n5080511:
-

מכינה רשימה על המקרר לפי ימים וסעודות(שלא אשכח שום פרט בסעודה)
וכל פעם מוציאה לפני שהולכים לתפילות/תקיעות את מה שצריך לאותה סעודה, מעמידה על הפלטה את הבשרים, והדגים. פשטידות(רחוק קצת מהאש, שלא יחמיצו).

ממליצה לך לבדוק, שמעתי שיתכן ויש בזה בעיה של "שטרי הדיוטות"
 

שירים במעלות

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
בעלי,(מורה הוראה מוסמך), אמר לי שמותר לעיין בשבת בתפריטים שהכנתי. (ספרדים)
 

סטודיו ישר

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
נכתב ע"י אידינע;n5080405:
אכפת לך לתת את המתכון של הרטבים?


גם עוף אפשר לבשל על הפלטה - מנקים וחותכים לפני החג, פורסים בצל על תבנית ח"פ, מעליו חלקי העוף, מתבלים כמו שרגילים ומכסים בנייר כסף (לזכור לחתוך לפני החג). תוך שעה וחצי העוף מוכן. מומלץ להוסיף מים רותחים שלא יתייבש. אפשר גם להוסיף פרוסות בטטה או דלורית. תפו"א לא מוכן מספיק מהר.


בבקשה

מושט מעולה
8 דגים
רצועות פלפלים ,פרוסות שום
1/3 רוטב סויה
1/2 כוס שמן
1 כפית מלח
כף סוכר
פפריקה חריפה
פטרוזיליה קצוצה-במור וקימון
רוטב צילי
מעט מים
שופכים רוטב ומפזרים על זה פלפלים ושום



שיפודי סלמון השראה-אפרת ליבפרוינד

פילה סלומון משובח חתוך לקוביות ברוחב 1.5 ס"מ על 1.5 ס"מ
שיפודים קטנים או שיפודים מקוצרים

למשרה:

3 כפות רוטב סויה
2 כפות רוטב צ'ילי
כפית פפריקה מתוקה
2 שיני שום כתושות
חצי כפית מלח
כף וחצי סוכר

להשרות ברוטב לכמה שעות טובות, עד 24 שעות.
להשחיל על שיפוד כמה קוביות
להניח בתבנית לפזר שומשום שחור ולבן (לא קצח)
לאפות ב-180 מעלות 10 דקות.



עוד סוג של מושט

מושט בחרדל ועשבי תיבול
קוצצים כוסברה או פטרוזיליה
ראש שום
2 כפות חרדל
כפית סויה
מלח פלפל
כורכום
תבלין גריל דג (לא חובה(
הרבה שמן
טיפונת מים
כף או שניים מיץ לימון

מערבבים את כל הנ"ל שופכים מעל הדגים ואופים על חום גבוה כ-20 דק'
אני מוסיפה רצועות בצל-משביח מאד

 

chani-studi

משתמש צעיר
לא להגזים ביום הראשון רעבים ביום השני אוכלים חצי מהכמות
ולשבת להכין מאכלים קלילים, גלידות מרקי פירות

אגב להשקיע בסימנים אני מכינה קציצות מסימנים לראש השנה וזה מדהים

 

saris

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י סטודיו ישר;n5080357:
דגים אפויים
מושט/סלומון
אני מכינה גם טרי בחג
מכינה מראש רטבים ואז רק יוצקת בחג על הדגים ושעה על הפלטה כשהו סגור היטב וזה מוכן טעים וטרי!
מומלץ


על פלטה חשמלית? יש לך נסיון עם זה ?
נשמע רעיון טוב כי אין לי גז בחג
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
למיטב זכרוני, אסור לבעל הסעודה לקרוא את התפריט שהוא הכין (כלומר, לעקרת הבית אסור),
ולמישהו אחר מותר.
למשל, שהבן שלך או הבת שלך יקראו בשבילך.
 

סטודיו ישר

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
נכתב ע"י saris;n5091374:
על פלטה חשמלית? יש לך נסיון עם זה ?
נשמע רעיון טוב כי אין לי גז בחג

כן, על פלטה חשמלית
תלוי בעוצמה שלה, לוקח בסביבות שעה+
צריך להקפיד על כיסוי מושלם
 

מגנום

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י 0548;n5080537:
ממליצה לך לבדוק, שמעתי שיתכן ויש בזה בעיה של "שטרי הדיוטות"

אשכנזים: בדיוק קראתי את ההלכה לגבי קריאת מפת המקומות בבית הכנסת וצויין שאם אין לך צורך בזה כמו סתם להתענין איפה החברה יושבת, זה שטרי הדיוטות אבל אם את צריכה לדעת איפה את יושבת וזה לצורך מצווה אז מותר. אולי כך זה כאן גם כן- אם את צריכה לדעת מה להגיש עכשיו אז מותר ואם סתם להתענג ממעשה יידיך אז לא.
 

nicky

משתמש מקצוען
נכתב ע"י עידית פ;n5080473:
אתם גם משתמשים ברעיון של התנור?
בשבילי זה חדש! ונשמע טוב
(הייתי מוסיפה שעון שבת, כדי שלא ידלק כל הזמן)
אשמח לשמוע עוד תגובות על שימוש בתנור (לעומת פלטה).

עד עתה השתמשנו ב'חגז'
אך עתה התברר שיש בעיה עם הפעלת הקפיץ, ומעדיפים לא להשתמש.

אף פעם לא שמעתי על בעיה בחגז.. יכולה להרחיב?
תודה!
 

יראת

משתמש מקצוען
להרחיב? אני לא הכתובת...
בכל אופן, מצאתי פה בפורום:
"יעוין באורחות שבת ח''א פ''ח סעיף צ''ג שיש מחלוקת האם מתיחת קפיץ כעין זה מותרת או אסור"
 

פרקטית

משתמש מקצוען
שמעתי על פתרון חילופי לחגז.

לההרטיב כפית ברזל ולהניח אותה בין המצת לתושבת של הסיר. כמה שניות והגז מתכבה.
ניסיתי את זה וזה עובד מצוין.

שמענו את זה ממורה הוראה מסוים.

כמובן שכל אחד שזה מעניין אותו יברר אצל רבו.
 

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
אנחנו מבשלים על אמגזית (כשצריך) שזה חשמלי עם שעון שבת - ואין בזה בעיה הלכתית
 

צפורן

משתמש מקצוען
נכתב ע"י סטודיו ישר;n5080908:
עוד סוג של מושט

מושט בחרדל ועשבי תיבול
קוצצים כוסברה או פטרוזיליה
ראש שום
2 כפות חרדל
כפית סויה
מלח פלפל
כורכום
תבלין גריל דג (לא חובה(
הרבה שמן
טיפונת מים
כף או שניים מיץ לימון

מערבבים את כל הנ"ל שופכים מעל הדגים ואופים על חום גבוה כ-20 דק'
אני מוסיפה רצועות בצל-משביח מאד
תודה על המתכון. נשמע ממש מעניין.
יש לי כמה שאלות.
את מכינה את הדגים אחרי השריה, לא מבושלים, שופכת בחג רוטב, ושמה על הפלטה לשעה?
לכמה מושטים מתאים הרוטב?
השום כתוש בתוך הרוטב?
כמה זה "הרבה" שמן? כוס? חצי כוס?שנדע בערך...
איך את מוסיפה את רצועות הבצל? מטוגנות מראש? חיות בתחתית התבנית?
סליחה על החפירה, תודה ושנה טובה.
 

סטודיו ישר

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
נכתב ע"י צפורן;n5092204:
תודה על המתכון. נשמע ממש מעניין.
יש לי כמה שאלות.
את מכינה את הדגים אחרי השריה, לא מבושלים, שופכת בחג רוטב, ושמה על הפלטה לשעה?
לכמה מושטים מתאים הרוטב?
השום כתוש בתוך הרוטב?
כמה זה "הרבה" שמן? כוס? חצי כוס?שנדע בערך...
איך את מוסיפה את רצועות הבצל? מטוגנות מראש? חיות בתחתית התבנית?
סליחה על החפירה, תודה ושנה טובה.

אני מכינה מראש רוטב ואז מוציאה דגים מהמקפיא חותכת בצל חי
וישר לפלטה
בערך חצי כוס שמן, הכמות מספיקה ל -10-8 דגים
ואני טוחנת את השום ביחד עם הרוטב

בהצלחה
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט מ'

צז מָה אָהַבְתִּי תוֹרָתֶךָ כָּל הַיּוֹם הִיא שִׂיחָתִי:צח מֵאֹיְבַי תְּחַכְּמֵנִי מִצְוֹתֶךָ כִּי לְעוֹלָם הִיא לִי:צט מִכָּל מְלַמְּדַי הִשְׂכַּלְתִּי כִּי עֵדְוֹתֶיךָ שִׂיחָה לִֿי:ק מִזְּקֵנִים אֶתְבּוֹנָן כִּי פִקּוּדֶיךָ נָצָרְתִּי:קא מִכָּל אֹרַח רָע כָּלִאתִי רַגְלָי לְמַעַן אֶשְׁמֹר דְּבָרֶךָ:קב מִמִּשְׁפָּטֶיךָ לֹא סָרְתִּי כִּי אַתָּה הוֹרֵתָנִי:קג מַה נִּמְלְצוּ לְחִכִּי אִמְרָתֶךָ מִדְּבַשׁ לְפִי:קד מִפִּקּוּדֶיךָ אֶתְבּוֹנָן עַל כֵּן שָׂנֵאתִי כָּל אֹרַח שָׁקֶר:
נקרא  3  פעמים

אתגר AI

משיב הרוח • אתגר 129

לוח מודעות

למעלה