נכתב ע"י פדואלה;n5080511:- לגבי ההכנה מראש:
כל יום(חצי יום) אני מכינה נושא אחר.
יום בשרים ועוף- מחלקת לחזות ושניצלים, טחון-מטוגן ומבושל, כרעיים - אפוי ומבושל. בשר בקר - בישול, פריסה והקפאה לפי סעודות.
יום דגים - השריית כל הדגים בלימון מלח(כל אחת מה שעושה בדר"כ), מכינה רטבים(6 סוגים לכל סעודה), מקפיאה בתבניות חד"פ סגורות ומסוגרות בניילון נצמד עם פתק לאיזה סעודה שייך(חוץ משבת). מבשלת בחג על אש נמוכה בתבנית עצמה(יוצא כמו אפייה).
יום סלטים - קילוף כל הירקות הדרושים, בישול, אפייה השרייה וכו', חלוקה לקופסאות לפי סעודות כמו בדגים ובבשר.
עוגות ופשטידות- כנ"ל, חלק בתבניות אישיות.
מנות אחרונות - ג"כ אותו דבר, יש כאלה שלוקחות הרבה זמן, קחו בחשבון.
חלות - מכינה, מקפיאה לפי סעודות עם פתק צמוד מה יש בפנים(כמה חלות כמה לחמניות)
לגבי סעודות שאוכלים בהם סימנים - משנים קודמות למדתי, שכולם רוויים אחרי הסימנים ואין כח לאכול הרבה, שימו לב לא להעמיס באותן הסעודות.
מי שנוהג - לא לשכוח פרי ל"שהחיינו".
מכינה רשימה על המקרר לפי ימים וסעודות(שלא אשכח שום פרט בסעודה)
וכל פעם מוציאה לפני שהולכים לתפילות/תקיעות את מה שצריך לאותה סעודה, מעמידה על הפלטה את הבשרים, והדגים. פשטידות(רחוק קצת מהאש, שלא יחמיצו).
מרוקנת את המקרר לפני החג עד תום, ממיינת לפי ימים את המדפים (מדף עליון - יום א' של ר"ה, מדף ב'- יום ב', מגירות - חלבי לקידושים וכו') ומכניסה לפי סדר הסעודה.
חג שמח! שנה טובה ומתוקה, ועיצה קטנה- לא לקחת ללב אם לא הסתדר כמו הרשימות...
נכתב ע"י cha123;n5080523:חייבת להגיד לך, בישול בתבנית ח"פ הוא מסוכן! האלומיניום מאד מאד לא בריא והתבנית לא מיועדת לבישול על אש גלויה! אם יש לך כלי אחר לבשל בו - תחשבי על זה
נכתב ע"י פדואלה;n5080511:-
מכינה רשימה על המקרר לפי ימים וסעודות(שלא אשכח שום פרט בסעודה)
וכל פעם מוציאה לפני שהולכים לתפילות/תקיעות את מה שצריך לאותה סעודה, מעמידה על הפלטה את הבשרים, והדגים. פשטידות(רחוק קצת מהאש, שלא יחמיצו).
נכתב ע"י אידינע;n5080405:אכפת לך לתת את המתכון של הרטבים?
גם עוף אפשר לבשל על הפלטה - מנקים וחותכים לפני החג, פורסים בצל על תבנית ח"פ, מעליו חלקי העוף, מתבלים כמו שרגילים ומכסים בנייר כסף (לזכור לחתוך לפני החג). תוך שעה וחצי העוף מוכן. מומלץ להוסיף מים רותחים שלא יתייבש. אפשר גם להוסיף פרוסות בטטה או דלורית. תפו"א לא מוכן מספיק מהר.
נכתב ע"י סטודיו ישר;n5080357:דגים אפויים
מושט/סלומון
אני מכינה גם טרי בחג
מכינה מראש רטבים ואז רק יוצקת בחג על הדגים ושעה על הפלטה כשהו סגור היטב וזה מוכן טעים וטרי!
מומלץ
נכתב ע"י saris;n5091374:על פלטה חשמלית? יש לך נסיון עם זה ?
נשמע רעיון טוב כי אין לי גז בחג
נכתב ע"י 0548;n5080537:ממליצה לך לבדוק, שמעתי שיתכן ויש בזה בעיה של "שטרי הדיוטות"
נכתב ע"י עידית פ;n5080473:אתם גם משתמשים ברעיון של התנור?
בשבילי זה חדש! ונשמע טוב
(הייתי מוסיפה שעון שבת, כדי שלא ידלק כל הזמן)
אשמח לשמוע עוד תגובות על שימוש בתנור (לעומת פלטה).
עד עתה השתמשנו ב'חגז'
אך עתה התברר שיש בעיה עם הפעלת הקפיץ, ומעדיפים לא להשתמש.
תודה על המתכון. נשמע ממש מעניין.נכתב ע"י סטודיו ישר;n5080908:עוד סוג של מושט
מושט בחרדל ועשבי תיבול
קוצצים כוסברה או פטרוזיליה
ראש שום
2 כפות חרדל
כפית סויה
מלח פלפל
כורכום
תבלין גריל דג (לא חובה(
הרבה שמן
טיפונת מים
כף או שניים מיץ לימון
מערבבים את כל הנ"ל שופכים מעל הדגים ואופים על חום גבוה כ-20 דק'
אני מוסיפה רצועות בצל-משביח מאד
נכתב ע"י צפורן;n5092204:תודה על המתכון. נשמע ממש מעניין.
יש לי כמה שאלות.
את מכינה את הדגים אחרי השריה, לא מבושלים, שופכת בחג רוטב, ושמה על הפלטה לשעה?
לכמה מושטים מתאים הרוטב?
השום כתוש בתוך הרוטב?
כמה זה "הרבה" שמן? כוס? חצי כוס?שנדע בערך...
איך את מוסיפה את רצועות הבצל? מטוגנות מראש? חיות בתחתית התבנית?
סליחה על החפירה, תודה ושנה טובה.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט מ'
צז מָה אָהַבְתִּי תוֹרָתֶךָ כָּל הַיּוֹם הִיא שִׂיחָתִי:צח מֵאֹיְבַי תְּחַכְּמֵנִי מִצְוֹתֶךָ כִּי לְעוֹלָם הִיא לִי:צט מִכָּל מְלַמְּדַי הִשְׂכַּלְתִּי כִּי עֵדְוֹתֶיךָ שִׂיחָה לִֿי:ק מִזְּקֵנִים אֶתְבּוֹנָן כִּי פִקּוּדֶיךָ נָצָרְתִּי:קא מִכָּל אֹרַח רָע כָּלִאתִי רַגְלָי לְמַעַן אֶשְׁמֹר דְּבָרֶךָ:קב מִמִּשְׁפָּטֶיךָ לֹא סָרְתִּי כִּי אַתָּה הוֹרֵתָנִי:קג מַה נִּמְלְצוּ לְחִכִּי אִמְרָתֶךָ מִדְּבַשׁ לְפִי:קד מִפִּקּוּדֶיךָ אֶתְבּוֹנָן עַל כֵּן שָׂנֵאתִי כָּל אֹרַח שָׁקֶר: