יש לכם מתכון מנצח לעוגת שמרים?

בְּמוֹצָאֵי מְנוּחָה ... תַּרְאֵם נִסֶּיךָ עוֹשֶׂה גְדוֹלוֹת ... לִשְׁמֹעַ אֶל הָרִנָּה וְאֶל הַתְּפִלָּה

מִזְמוֹר לְתוֹדָה הָרִיעוּ לַיי כָּל הָאָרֶץ: עִבְדוּ אֶת יי בְּשִׂמְחָה בֹּאוּ לְפָנָיו בִּרְנָנָה: דְּעוּ כִּי יי הוּא אֱלֹהִים הוּא עָשָׂנוּ (ולא) וְלוֹ אֲנַחְנוּ עַמּוֹ וְצֹאן מַרְעִיתוֹ: בֹּאוּ שְׁעָרָיו בְּתוֹדָה חֲצֵרֹתָיו בִּתְהִלָּה הוֹדוּ לוֹ בָּרְכוּ שְׁמוֹ: כִּי טוֹב יְהוָֹה לְעוֹלָם חַסְדּוֹ וְעַד דֹּר וָדֹר אֱמוּנָתוֹ:

תיקתוק

משתמש סופר מקצוען
פרווה.
כזה שלא מתייבש למחרת?
אשמח גם למילוי שוקולד משובח.
בבקשה...
ותודה.
 

מקטעים

עימוד שמזמין לקרוא
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
כמות: 6-8 פסי שמרים.

לראש עיסה:
1/2 ק"ג קמח
2 כפות שמרים
3 - 1/2 2 כוסות מים פושרים
1 כוס סוכר

לערבב ולהניח למנוחה 1/2 שעה (זו אמורה להיות עיסה נוזלית).

אחרי 1/2 שעה להוסיף לראש עיסה:
1/2 ק"ג קמח
1/2 כוס שמן
1 כפית מלח

ללוש את הכל עד לקבלת בצק רך וגמיש.

למילוי:
3 כוסות סוכר
1/2 כוס קקאו
2 ביצים
כוס שמן
כף פודינג או רום

לערבב היטב.

להכין את המילוי לפני שמכינים את הבצק ולתת לו לנוח עד שהבצק מוכן.
בזמן הזה הסוכר מתאחד עם שאר החומרים.

מיד לאחר האפייה למשוח את העוגות בסירופ סוכר.

העוגה טעימה מאוד מיד אחרי האפייה או כשמקפיאים מיד לאחר האפייה ומפשירים סמוך להגשה. (אם היא נשארת בחוץ יום שלם זה כבר לא אותו הדבר...).

בהצלחה
 

פיסטוק

משתמש רשום
נכתב ע"י דוד|אסתי;1606420:
כמות: 6-8 פסי שמרים.

לראש עיסה:
1/2 ק"ג קמח
2 כפות שמרים
3 - 1/2 2 כוסות מים פושרים
1 כוס סוכר

לערבב ולהניח למנוחה 1/2 שעה (זו אמורה להיות עיסה נוזלית).

אחרי 1/2 שעה להוסיף לראש עיסה:
1/2 ק"ג קמח
1/2 כוס שמן
1 כפית מלח

ללוש את הכל עד לקבלת בצק רך וגמיש.

למילוי:
3 כוסות סוכר
1/2 כוס קקאו
2 ביצים
כוס שמן
כף פודינג או רום

לערבב היטב.

להכין את המילוי לפני שמכינים את הבצק ולתת לו לנוח עד שהבצק מוכן.
בזמן הזה הסוכר מתאחד עם שאר החומרים.

מיד לאחר האפייה למשוח את העוגות בסירופ סוכר.

העוגה טעימה מאוד מיד אחרי האפייה או כשמקפיאים מיד לאחר האפייה ומפשירים סמוך להגשה. (אם היא נשארת בחוץ יום שלם זה כבר לא אותו הדבר...).

בהצלחה


מתכון מעולה!
 

מקטעים

עימוד שמזמין לקרוא
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
נכתב ע"י אחת אחת 11;1607447:
כמה מעלות וכמה זמן אפיה?

200 מעלות

פסי שמרים לשים לב שנאפה טוב ולא נשאר בצקי בפנים.
 

פשוט

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
עריכה והפקת סרטים
יש לי מתכון מעולה של קלרה פתל:

ממש ממש מעולה ויפה וטעיםםםם,

1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים
2 ביצים
3/4 כוס סוכר
כוס שמן
כפית מלח
2 כוסות מים

ללוש ולהתפיח

למילוי:
3/4 מרגרינה
3/4 כוס קקאו
כוס וחצי סוכר
2 כפות אינסטנט וניל

לערבב עם מיקסר
אני ממיסה קצת את המרגרינה במיקרוגל ומערבבת היטב את הכל.
המילו מעולה ולא גולש כל כך...

יוצא 6 פסים

מלמעלה למרוח 1 ביצה טיפה שמן
וחצי כפית נס קפה
חום של 200 עד שתחתיות העוגה נאפות
 

בתש

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
אפרת ליבפרוינד ממליצה לרדד "ברידוד כפול"
ואז מתקבלים פסים מלאי שוקולד עם שכבות דקות

מרדדים לעלה
מורחים שמן בנדיבות,
מפזרים את התערובת,
לוחצים מעט על המילוי כדי להספיג.
מקפלים כלפי פנים משני הצדדים:
מימין כלפי פנים ומשמאל כלפי פנים מעל הימין (על השליש המכוסה)
כך יוצא שכל הבצק מכוסה ועדיין יש מלבן ועלה רק קטן ועבה
מרדדים שוב
ממלאים שוב
מגלגלים לפס כרגיל

מקווה שההסבר מובן בלי תמונות.
מה שברור שזה יוצא מעדן
 

nomi

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
יש לכם רעיון למילוי ללא קקאו?
 

בתש

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
יש הרבה מילויים מגוונים
אפשר גם לקנות מוכנים בחנויות למוצרי אפיה.
דוגמאות:
  • קרם אגוזים- מלית בטעם רוזמרי
  • קרם קרמל
  • קרם של פטיסייר
  • מילוי חלבי-במילוי חלבי כדאי להקפיא אותו ל8 שעות וכך הוא לא "בורח" החוצה באפיה
  • מילויי פרות: דובדבנים, אוכמניות, תפוחים..
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


קהילת פרוג מודה לקב"ה יחד עם כלל ישראל על חיסולו של רב המרצחים מלבנון

בְּמוֹצָאֵי מְנוּחָה ... תַּרְאֵם נִסֶּיךָ עוֹשֶׂה גְדוֹלוֹת ... לִשְׁמֹעַ אֶל הָרִנָּה וְאֶל הַתְּפִלָּה

א מִזְמוֹר לְתוֹדָה הָרִיעוּ לַיי כָּל הָאָרֶץ:ב עִבְדוּ אֶת יי בְּשִׂמְחָה בֹּאוּ לְפָנָיו בִּרְנָנָה:ג דְּעוּ כִּי יי הוּא אֱלֹהִים הוּא עָשָׂנוּ (ולא) וְלוֹ אֲנַחְנוּ עַמּוֹ וְצֹאן מַרְעִיתוֹ:ד בֹּאוּ שְׁעָרָיו בְּתוֹדָה חֲצֵרֹתָיו בִּתְהִלָּה הוֹדוּ לוֹ בָּרְכוּ שְׁמוֹ:ה כִּי טוֹב יְהוָֹה לְעוֹלָם חַסְדּוֹ וְעַד דֹּר וָדֹר אֱמוּנָתוֹ:
נקרא  23  פעמים

אתגר AI

תחל שנה וברכותיה • אתגר 117

לוח מודעות

למעלה