מתכון לריבת אתרוגים

ללי שלי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
למי יש משהו מוצלח שהריבה עצמה יוצאת ממש נוזלית ולא גבישית
 

תרצה

משתמש מקצוען
יש בספר ניחוחות שבת וחג, מתכון מצוין. אם את רוצה שהריבה תהיה נוזלית - צריך לבשל את הפירות עם הסוכר פחות זמן.

להלן המתכון ככתבו וכלשונו מתוך הספר של קרייזמן: (הערות שלי בסוגריים)
2-3 אתרוגים צהובים (עשיתי גם מירוקים, ולא קרה שום דבר נורא, בד"כ)
1 חבוש גדול (אף פעם לא שמתי חבוש)
1 לימון גדול
סוכר ביחס של 1 ק"ג לכל 1 ק"ג פרי נטו.
2-3 ראשי צפורן לבחירה. (אף פעם לא שמתי צפורן)

השרי את האתרוגים בשלימותם במים למשך שבוע. החליפי את המים מידי יום. קלפי את האתרוגים וחלקי לארבע חלקים. הוציאי את ליבת הפרי. פרסי את רבעי האתרוגים לפרוסות דקות ושימי בסיר. כסי את פרוסות הפרי במים והביאי לרתיחה. החליפי את המים והרתיחי שוב. חזרי על פעולה זו 4-5 פעמים להפגת מרירות הפרי.
קלפי את החבוש והלימון ופרסי לפרוסות דקות שקלי את כל הפירות. שימי בסיר את פרוסות הפירות וכסי בסוכר , במשקל זהה למשקל הפרי. השהי את הפירות שעות אחדות עד שהסוכר נמס ונוצר סירופ. הביאי את הפירות והסירופ לרתיחה. הנמיכי להבה ובשלי בסיר מגולה 2-3 שעות. צבע הסירופ והפירות הופך לבורדו עמוק בהשפעת החבוש והסוכר (וזו הסיבה העיקרית שבגללה אני לא מוסיפה חבוש. לא רוצה ריבה ורודה...) טפטפי מהסירופ לצלחת - אם הטיפה נקרשת , המעדן מוכן.
חלקי את מרקחת האתרוגים לצנצנות - רצוי להרתיח אותן תחילה. סגרי היטב. אין צרוך לאחסן במקרר.

ולהערה נוספת שלי: קרה לי יותר מפעם אחת, שהריבה התעפשה - ולכן התחלתי לשמור במקרר. ייתכן שזה קרה בגלל שלא שקלתי את הפירות אלא עשיתי חישוב של בערך, ייתכן שזה קרה כי לא השתמשתי בצנצנות זכוכית אלא בכלי אחסון מפלסטיק. וייתכן שזה קרה כי לא עיקרתי את הכלי שלתוכו הכנסתי את הריבה. אין לי מושג עד היום מה הסיבה. אז ייתכן שכדאי בכל זאת להקפיד על כל הכללים כדי להמנע מתקלה מצערת.

בהצלחה!!
 

אבש

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
אני מכינה בערך ככה:
פעם הייתי משרה יומיים שלושה במים ומחליפה כל יום, היום אין לי סבלנות.
לשים את האתרוג חתוך לקוביות בתוך סיר עם מים ולהרתיח, לשפוך ושוב להרתיח 3- 5 פעמים.
לשפוך סוכר מעל, אין לי כמויות מדויקות לפי העין והתחושה. אפשר גם סוכר חום יוצא מעולה.
מלמעלה לטפטף לימון אחד, להשאיר כמה שעות עד שהסוכר נמס לגמרי.
אח"כ לבשל על אש נמוכה בלי מכסה עד שמוכן, לא הרבה זמן מקסימום שעה
לערבב כל הזמן שלא ישרף!
יוצא מעדן אצלנו אוהבים, לא מר מידי.

דרך אגב, אני שומרת לפעמים אתרוג במקרר עד ט"ו בשבט, בתוך שקית סגורה היטב בלי אויר בפנים,
זה נשמר יופי כאילו אתמול היה סוכות. לא להאמין.
 

תרצה

משתמש מקצוען
נכתב ע"י אבש;1087990:
אני מכינה בערך ככה:
פעם הייתי משרה יומיים שלושה במים ומחליפה כל יום, היום אין לי סבלנות.
לשים את האתרוג חתוך לקוביות בתוך סיר עם מים ולהרתיח, לשפוך ושוב להרתיח 3- 5 פעמים.
לשפוך סוכר מעל, אין לי כמויות מדויקות לפי העין והתחושה. אפשר גם סוכר חום יוצא מעולה.
מלמעלה לטפטף לימון אחד, להשאיר כמה שעות עד שהסוכר נמס לגמרי.
אח"כ לבשל על אש נמוכה בלי מכסה עד שמוכן, לא הרבה זמן מקסימום שעה
לערבב כל הזמן שלא ישרף!
יוצא מעדן אצלנו אוהבים, לא מר מידי.

דרך אגב, אני שומרת לפעמים אתרוג במקרר עד ט"ו בשבט, בתוך שקית סגורה היטב בלי אויר בפנים,
זה נשמר יופי כאילו אתמול היה סוכות. לא להאמין.

נשמע קל בהרבה!
האם את מקלפת את האתרוג לפני ההרתחה שלו? ולא מוסיפה גם את פרי הלימון, אלא רק מיץ?
האם הריבה שיוצאת לך נוזלית או צמיגה?
 

save as

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
אתרוגים מסוכרים:
מתכון שעובר אצלנו מדור לדור:
פורסים את האתרוגים לפרוסות בעובי כ-2 מילימטר עם הקליפה.
מוציאים את הגרעינים (חשוב מאוד, כדי למנוע את המרירות שבפרי)
משרים כשבוע במים כאשר מידי יום מחליפים את המים.
מרתיחים את האתרוגים 3-4 פעמים
מוסיפים סוכר בכמות של 1:1 ממשקל הפרי (אפשר לשים לפי העין....)
אפשר להוסיף מעט מיץ לימון
מבשלים על אש נמוכה עד שהאתרוגים הופכים לשקופים.
מאחסנים בצנצנת זכוכית (אני מכניסה לשקית ניילון אטומה היטב) ושומרים עד ט"ו בשבט.
 

אבש

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
נכתב ע"י תרצה;1088279:
נשמע קל בהרבה!
האם את מקלפת את האתרוג לפני ההרתחה שלו? ולא מוסיפה גם את פרי הלימון, אלא רק מיץ?
האם הריבה שיוצאת לך נוזלית או צמיגה?

חותכת את האתרוג כולו כולל הקליפה.
אח"כ להוציא את הגרעינים כמובן.

אכן רק מיץ לימון ללא הפרי.

הריבה יוצאת במרקם של ריבה, לא נוזלית מידי, אך גם לא קשה כמו אתרוגים מסוכרים.
נראה לי שהנוזליות קשורה בכמות הסוכר, ובבישול קצר. לפעמים יוצא שאני מבשלת רק חצי שעה.
 

שריל'ה

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
מי יודע אם יש סגולה באתרוג לאישה בהריון?
א"כ מה הסגולה בדיוק?
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
ציפורן משדרג את הטעם מאד
להוסיף חבושים - מוסיף טעם ומעשיר את המרקחת.

שימו לב - הגרעינים גורמים למרירות להשאר.
עד כמה שידוע לי - ככל שהחלק הלבן עבה יותר כך הריבה מוצלחת יותר - אתרוגים תימניים הכי טובים מהבחינה הזו!
 

שולה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י שריל'ה;1088334:
מי יודע אם יש סגולה באתרוג לאישה בהריון?
א"כ מה הסגולה בדיוק?

יש סגולה לנשוך את הפיטם כסגולה ללידה קלה
ויש סגולה ללידה מהירה - לאכול מריבת אתרוגים שברכו עליהם בסוכות
 

תרצה

משתמש מקצוען
נכתב ע"י שולה;1088372:
יש סגולה לנשוך את הפיטם כסגולה ללידה קלה
ויש סגולה ללידה מהירה - לאכול מריבת אתרוגים שברכו עליהם בסוכות

הסגולה של נשיכת הפיטם - אפשרית לביצוע רק ביום הושענא רבה, ויש בספר המנהגים תפילה לומר כשעושים זאת וכן נוהגים להבטיח סכום לצדקה.
הסגולה של אכילת מרקחת אתרוגים מאתרוגים שברכו עליהם - היא לשעת הלידה. (או לכל הפחות לזמן התחלת הצירים)
 

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י שריל'ה;1088334:
מי יודע אם יש סגולה באתרוג לאישה בהריון?
א"כ מה הסגולה בדיוק?
ריבה מאתרוג שברכו עליו סגולה ל:
ילדים יפים (מוכח)
לידה קלה - אם אוכלים בזמן הצירים. (גם מוכח)

כה אמרה לי אישה פשוטה וצדקת גדולה ניסיתי ונושעתי. מומלץ בחום!
 

תרצה

משתמש מקצוען
נכתב ע"י אבש;1087990:
אני מכינה בערך ככה:
פעם הייתי משרה יומיים שלושה במים ומחליפה כל יום, היום אין לי סבלנות.
לשים את האתרוג חתוך לקוביות בתוך סיר עם מים ולהרתיח, לשפוך ושוב להרתיח 3- 5 פעמים.
לשפוך סוכר מעל, אין לי כמויות מדויקות לפי העין והתחושה. אפשר גם סוכר חום יוצא מעולה.
מלמעלה לטפטף לימון אחד, להשאיר כמה שעות עד שהסוכר נמס לגמרי.
אח"כ לבשל על אש נמוכה בלי מכסה עד שמוכן, לא הרבה זמן מקסימום שעה
לערבב כל הזמן שלא ישרף!
יוצא מעדן אצלנו אוהבים, לא מר מידי.

דרך אגב, אני שומרת לפעמים אתרוג במקרר עד ט"ו בשבט, בתוך שקית סגורה היטב בלי אויר בפנים,
זה נשמר יופי כאילו אתמול היה סוכות. לא להאמין.

עשיתי השבוע לפי המתכון שלך - ויצא מצוין!
תודה רבה!
חסכת לי הרבה זמן ועבודה - לא הוצרכתי להשרות את האתרוגים לשבוע במים עם החלפה כל יום, ולא קילפתי את האתרוגים אלא רק חתכתי לקביות - ממש הקלה משמעותית.

עכשיו אני מחפשת עוד אתרוגים כדי להכין עוד ריבה.
 

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמז

א הַלְלוּיָהּ כִּי טוֹב זַמְּרָה אֱלֹהֵינוּ כִּי נָעִים נָאוָה תְהִלָּה:ב בּוֹנֵה יְרוּשָׁלִַם יְהוָה נִדְחֵי יִשְׂרָאֵל יְכַנֵּס:ג הָרֹפֵא לִשְׁבוּרֵי לֵב וּמְחַבֵּשׁ לְעַצְּבוֹתָם:ד מוֹנֶה מִסְפָּר לַכּוֹכָבִים לְכֻלָּם שֵׁמוֹת יִקְרָא:ה גָּדוֹל אֲדוֹנֵינוּ וְרַב כֹּחַ לִתְבוּנָתוֹ אֵין מִסְפָּר:ו מְעוֹדֵד עֲנָוִים יְהוָה מַשְׁפִּיל רְשָׁעִים עֲדֵי אָרֶץ:ז עֱנוּ לַיהוָה בְּתוֹדָה זַמְּרוּ לֵאלֹהֵינוּ בְכִנּוֹר:ח הַמְכַסֶּה שָׁמַיִם בְּעָבִים הַמֵּכִין לָאָרֶץ מָטָר הַמַּצְמִיחַ הָרִים חָצִיר:ט נוֹתֵן לִבְהֵמָה לַחְמָהּ לִבְנֵי עֹרֵב אֲשֶׁר יִקְרָאוּ:י לֹא בִגְבוּרַת הַסּוּס יֶחְפָּץ לֹא בְשׁוֹקֵי הָאִישׁ יִרְצֶה:יא רוֹצֶה יְהוָה אֶת יְרֵאָיו אֶת הַמְיַחֲלִים לְחַסְדּוֹ:יב שַׁבְּחִי יְרוּשָׁלִַם אֶת יְהוָה הַלְלִי אֱלֹהַיִךְ צִיּוֹן:יג כִּי חִזַּק בְּרִיחֵי שְׁעָרָיִךְ בֵּרַךְ בָּנַיִךְ בְּקִרְבֵּךְ:יד הַשָּׂם גְּבוּלֵךְ שָׁלוֹם חֵלֶב חִטִּים יַשְׂבִּיעֵךְ:טו הַשֹּׁלֵחַ אִמְרָתוֹ אָרֶץ עַד מְהֵרָה יָרוּץ דְּבָרוֹ:טז הַנֹּתֵן שֶׁלֶג כַּצָּמֶר כְּפוֹר כָּאֵפֶר יְפַזֵּר:יז מַשְׁלִיךְ קַרְחוֹ כְפִתִּים לִפְנֵי קָרָתוֹ מִי יַעֲמֹד:יח יִשְׁלַח דְּבָרוֹ וְיַמְסֵם יַשֵּׁב רוּחוֹ יִזְּלוּ מָיִם:יט מַגִּיד (דברו) דְּבָרָיו לְיַעֲקֹב חֻקָּיו וּמִשְׁפָּטָיו לְיִשְׂרָאֵל:כ לֹא עָשָׂה כֵן לְכָל גּוֹי וּמִשְׁפָּטִים בַּל יְדָעוּם הַלְלוּיָהּ:
נקרא  2  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה