קל להכנה
מרשים
וכמובן טעים
בצק שמרים לחלות ולחמניות
ירקות שמתאימים לאידוי, כרצונכם
אני השתמשתי בבצל, כרוב, גזר, פלפל ותירס גרגרים
כרוב- קוצצים לרצועות דקות
גזר מגרדים גס או מקלפים במקלף רצועות דקות
בצל קוצצים
פלפל- קוביות
תירס- גרגרים
מאדים ירקות במחבת גדולה במעט שמן לריכוך חלקי. מקררים.
אפשר להוסיף עשבי תיבול- כוסברה טריה קצוצה, פטרוזיליה, בצל ירוק, רוזמרין וכיוצ"ב
אחרי שהבצק תפח מרדדים חתיכת בצק למלבן באורך של כ- 60 ס"מ ורוחב 30
מסננים את הירקות מנוזלים
מפזרים את הירקות על הבצק באופן אחיד בשכבה לא גבוהה.
מפזרים מלח, פלפל, אפשר מעט אבקת שום
מגלגלים לרולדה מהודקת יחסית אבל לא מדי.
צובטים את הקצוות לסגירה ומגלגלים לשבלול.
מניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה
מתפיחים כ-20 דקות
מושחים בביצה טרופה
מפזרים שומשום וקצח [לא חובה]
אופים ב 190 מעלות כ-25-30 דקות להשחמה נאה מלמעלה ומלמטה.
מסנננים