דיון אני רוצה להיות בעלעבוסטית

נאווהלה

משתמש פעיל
הפיצוחים החריפים מושלמים על סלט חסה.
גרעיני חמניות וגרעיני דלעת ניתן להוסיף לכל סלט ירק (עניין של טעם)
אמא שלי מנביטה קטניות לבד ואח"כ מפזרת אותם מעל סלטים ירק אומרים שזה מאד בריא..
את יכולה גם חמוציות וקשיו ופיסטוק מעל סלטי כרוב בשלל צבעים.

ראס אל חנות הוא התבלין של הקציצות, שמים ממנו קצת בכל תערובת בשרית מקפיץ את הטעם פלאים.
אני תמיד משתמשת בפפריקה אמיתית של חנות תבלינים, המאכלים מקבלים טעם וארומה מיוחדים שאין להשוות עם סתם פפריקה פשוטה , ליודת למה היא מרגישה לי כאילו לקחו בד אדום עבה וטחנו.. ועם זה אנשים מתבלים את האוכל של עצמם...:eek:
שאלה פרקטית לאכסון - איך ובמה והיכן את מאכסנת את התבלינים? הפיצוחים?
בשביל שלא יתליע אני שמה הכל במקפיא, אבל לא יודעת איזה קופסאות מומלצות שיהיה פרקטי ונגיש ולא יתפוס הרבה מקום,
בקיצור אשמח לשמוע איך והיכן מאכסנים את הדברים האלו
 

%IOO

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
מקנאה במי שבעלעבוסטית ותמיד יש אצלה אוכל, עוגות, שפע טעים ומפנק
איך עושים את זה?
אני רוצה שיהיה לי כיף וקל להכין אוכל ולאפות.
שיצא טעים ובקלות,
אשמח לקבל את הדרכת האלופות
בלת"ק
לגלות לך סוד?
מלאכים יש בשמים
אין כזה דבר בית עם ילדים שתמיד מסודר נקי ונוצץ
הכביסה מגוהץ ומקופל בארון
ותמיד יש שם ארוחות מבושלות ועוגות
והאמא עובדת משרה מלאה או אפילו חצי משרה
פשוט אין!!!
את לא מלאך.
כל אחת עושה את החשבון מה הכי חשוב שיהיה אצלי מכל הרשימת הנ"ל.....
לי מאוד חשוב שלילדים יהיה אוכל מבושל, עוגות וחלות היימיש לשבת, ויש ברוך השם
בשאר הדברים אני פחות מקפידה....
 

%IOO

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
השאלה אם יש מישהי שגם הגיעה בלי ידע, והיום זה זורם לה
יש לך תקווה...
גיסתי התחתנה ולא ידעה איך עושים חביתה.
היום היא בלבוסטע במטבח אבל ברמות.
היא התקשרה לבקש מתכונים והוראות מדויקת... לאט לאט נכנסה לתחום.
 

נאווהלה

משתמש פעיל
בלת"ק
לגלות לך סוד?
מלאכים יש בשמים
אין כזה דבר בית עם ילדים שתמיד מסודר נקי ונוצץ
הכביסה מגוהץ ומקופל בארון
ותמיד יש שם ארוחות מבושלות ועוגות
והאמא עובדת משרה מלאה או אפילו חצי משרה
פשוט אין!!!
את לא מלאך.
כל אחת עושה את החשבון מה הכי חשוב שיהיה אצלי מכל הרשימת הנ"ל.....
לי מאוד חשוב שלילדים יהיה אוכל מבושל, עוגות וחלות היימיש לשבת, ויש ברוך השם
בשאר הדברים אני פחות מקפידה....
יש לי גיסה ושכנה כזו
הבית תמיד נקי מהקטלוג
הכל מכובס, מגוהץ,
הכל מתוקתק, אף פעם הן לא יתביישו אם מישהו ינחת להם בבית באמצע השבוע- כי הכל פיקס.
הילדים לבושים יפה מטופחים
תמיד יש עוגות, אוכל מבושל, סלטים
הכל פרפקט
עובדות משרה מלאה
ועושות גם כושר......
שתיהן מאוד זריזות, ואני לא
שתיהן יותר שכליות, ואני יותר רגשית
אולי זה קשור?
 

Hen Hen

משתמש צעיר
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הייי
קודם כל אין לי ספק שאת תיהי בלבסוטה אמיתית עם הרצונות שלך. בגלל שחסרה לך פרקטיקה לפי מה שקראתי כאן אז ממליצה לך ממש להתחיל בקטן! תיכנסי לאתר של 10 דקות מתכונים. קליל פרקטי ולא מתאמץ
כל יום תחליטי בערב או בצהריים מה את הולכת להכין למחרת לפי האתר תקראי מה עושים ותקני לך את המצרכים שכתובים לך ( הכל כתוב שם ברמת כיתה א מהפרט הקטן לגדול)
ושיעבור תקופה ותראי שאת שולטת בע״ה את כבר תדעי לאלתר תדעי מה לקנות, תדעי איזה מוצרי בסיס את צריכה קבוע במקרר ומה הטעם שלכם. ולאט לאט
הכי חשוב לא לעשות דברים בקיצוניות כי זה יכול להביא למצב של לשנוא את המטבח 😅

ואגב קורס בישול או אפייה יכול לתת לך בוסט רציני והמון ידע.
שיטה שלי: אני תמיד כותבת לי מה אני מתכננת להכין למחר נגיד דוגמה עוף בתנור עם תפוחי אדמה מתבלת את הכל מראש בערב , שמה במקרר ויום למחרת שמה בתנור הטעמים נספגים וטעים ממש. אפשר גם עם שניצלים לעשות את זה( את החזה עוף עצמו)
או שאת מכינה משהו תמיד שיהיה לידך שקית סופר לזרוק את כל הקשקושים, יש כאלה ששמות מפת ניילון ועובדות מעל, לדאוג תמיד שיהיה מצרכי בסיס בבית כמו: ביצים, קמח, סוכר, שמן , לעשות קנייה של תבלינים, אבקת אפייה וכו….
בהצלחה יקרה
 

נאווהלה

משתמש פעיל
הייי
קודם כל אין לי ספק שאת תיהי בלבסוטה אמיתית עם הרצונות שלך. בגלל שחסרה לך פרקטיקה לפי מה שקראתי כאן אז ממליצה לך ממש להתחיל בקטן! תיכנסי לאתר של 10 דקות מתכונים. קליל פרקטי ולא מתאמץ
כל יום תחליטי בערב או בצהריים מה את הולכת להכין למחרת לפי האתר תקראי מה עושים ותקני לך את המצרכים שכתובים לך ( הכל כתוב שם ברמת כיתה א מהפרט הקטן לגדול)
ושיעבור תקופה ותראי שאת שולטת בע״ה את כבר תדעי לאלתר תדעי מה לקנות, תדעי איזה מוצרי בסיס את צריכה קבוע במקרר ומה הטעם שלכם. ולאט לאט
הכי חשוב לא לעשות דברים בקיצוניות כי זה יכול להביא למצב של לשנוא את המטבח 😅

ואגב קורס בישול או אפייה יכול לתת לך בוסט רציני והמון ידע.
שיטה שלי: אני תמיד כותבת לי מה אני מתכננת להכין למחר נגיד דוגמה עוף בתנור עם תפוחי אדמה מתבלת את הכל מראש בערב , שמה במקרר ויום למחרת שמה בתנור הטעמים נספגים וטעים ממש. אפשר גם עם שניצלים לעשות את זה( את החזה עוף עצמו)
או שאת מכינה משהו תמיד שיהיה לידך שקית סופר לזרוק את כל הקשקושים, יש כאלה ששמות מפת ניילון ועובדות מעל, לדאוג תמיד שיהיה מצרכי בסיס בבית כמו: ביצים, קמח, סוכר, שמן , לעשות קנייה של תבלינים, אבקת אפייה וכו….
בהצלחה יקרה
תודה רבה על המילים החמות והמעודדות ועל העצות!!!
 

%IOO

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
יש לי גיסה ושכנה כזו
הבית תמיד נקי מהקטלוג
הכל מכובס, מגוהץ,
הכל מתוקתק, אף פעם הן לא יתביישו אם מישהו ינחת להם בבית באמצע השבוע- כי הכל פיקס.
הילדים לבושים יפה מטופחים
תמיד יש עוגות, אוכל מבושל, סלטים
הכל פרפקט
עובדות משרה מלאה
ועושות גם כושר......
שתיהן מאוד זריזות, ואני לא
שתיהן יותר שכליות, ואני יותר רגשית
אולי זה קשור?

זה לא מציאותי
כנראה יש לה המון עזרה חיצונית עוזרת / עוזרת לעבודות בית קלות
לא מה שרואים מבחוץ זה באמת מבפנים
לכולנו יש 24 שעות ביום.
להיות ערות לילות כי רוצים בית מסודר, זה על חשבון הילדים - יש להם אמא עצבנית ועוד השלכות...
 

Hen Hen

משתמש צעיר
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
זה לא מציאותי
כנראה יש לה המון עזרה חיצונית עוזרת / עוזרת לעבודות בית קלות
לא מה שרואים מבחוץ זה באמת מבפנים
לכולנו יש 24 שעות ביום.
להיות ערות לילות כי רוצים בית מסודר, זה על חשבון הילדים - יש להם אמא עצבנית ועוד השלכות...
זה קיים זה נקרא חולות סדר ושליטה וזה בא על חשבון שינה וכו… וזה אפשרי אבל גם אם לא זה בסדר גמור כל אחת והאופי שלה
 

blue eagle

משתמש סופר מקצוען
סוג של בערך בדיוק... :sne:
תנסו לטעום פפריקה אמיתית
לא תחזרו לקודמת...
זה מגיע טחון? או שלם....
אף פעם לא ידעתי שיש לפפריקה טעם :sne:
אני שנים טוען את זה על פלפל שחור
אנחנו קונים שלמים וטוחנים במקום זה באמת משהו אחר בכלל...
 

תותים בלבן

משתמש פעיל
אני קונה פלפל שחור גרוס, הטעם שלו הרבה יותר עוצמתי ומורגש
לגבי הפפריקה, מה שאני קונה מגיע טחון ושומני עם ריח שלא תעמדו בו...
יש בבני ברק משפחה שמוכרת בבית , גרים ברחוב ראב"ד
אבל מאמינה שגם מה שמוכרים בחנות תבלינים מתקרב לזה...
 

תותים בלבן

משתמש פעיל
זה מגיע טחון? או שלם....
אף פעם לא ידעתי שיש לפפריקה טעם :sne:
אני שנים טוען את זה על פלפל שחור
אנחנו קונים שלמים וטוחנים במקום זה באמת משהו אחר בכלל...
הגיע הזמן שתדעו ;)
תמיד אומרים שהאוכל של האשכנזים מכובס
זה נטו בגלל הפפריקה התפלה...
 

רוחי ב

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
פפריקה מתוקה הוא באמת תבלין קצת תפל, משתמשת בו בעיקר בשביל הצבע,
פפריקה מרוקאית/בשמן - שתיארת, היא פפריקה מאד דומיננטית בטעם, והיא בכלל לא באותה סקאלת טעמים כמו פפריקה רגילה, אני ממש לא התחברתי!
ואגב לא בכל חנות תבלינים הסחורה טרייה ומשובחת, תבדקו כמה אנשים קונים שם, כל כמה זמן מחליפים סחורה, ותריחו...
 

תותים בלבן

משתמש פעיל
נכון
פפריקה מתוקה הוא באמת תבלין קצת תפל, משתמשת בו בעיקר בשביל הצבע,
פפריקה מרוקאית/בשמן - שתיארת, היא פפריקה מאד דומיננטית בטעם, והיא בכלל לא באותה סקאלת טעמים כמו פפריקה רגילה, אני ממש לא התחברתי!
ואגב לא בכל חנות תבלינים הסחורה טרייה ומשובחת, תבדקו כמה אנשים קונים שם, כל כמה זמן מחליפים סחורה, ותריחו...
נכון. כנ"ל בפיצוחים
עם הזמן לומדים לראות איפה יש טרי ואיפה פחות..

משפ' בר ישראל מרחוב ראב"ד ב"ב מוכרים רק תבלינים טריים, ממליצה עליהם ממש!
 

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
איך מגיעים מפלבוסטע לחוסר הבנה בפפריקה..
יש 3 סוגי פפריקה:
מתוקה
חריפה
מעושנת
מתוקה פלפל מתוק יבש טחון
חריפה פלפל חריף יבש טחון
מעושנת פלפל מתוק/חריף שעובר תהליך עישון עם שבבי עץ

פפריקה בשמן/מרוקאית זה לא מוצר..
במקום לקנות בחנות פפריקה עם שמן שהוא באיכות גרועה/לא ידוע..
תקנו פפריקה איכותית ותוסיפו בבית שמן זית איכותי, טעים ובריא הרבה יותר.
 

תותים בלבן

משתמש פעיל
איך מגיעים מפלבוסטע לחוסר הבנה בפפריקה..
יש 3 סוגי פפריקה:
מתוקה
חריפה
מעושנת
מתוקה פלפל מתוק יבש טחון
חריפה פלפל חריף יבש טחון
מעושנת פלפל מתוק/חריף שעובר תהליך עישון עם שבבי עץ

פפריקה בשמן/מרוקאית זה לא מוצר..
במקום לקנות בחנות פפריקה עם שמן שהוא באיכות גרועה/לא ידוע..
תקנו פפריקה איכותית ותוסיפו בבית שמן זית איכותי, טעים ובריא הרבה יותר.
יש לי את 3 סוגי הפפריקות במקרר. הכל טוב.
אבל הפפריקה שאני קונה בנפרד, היא פפריקה מתוקה, אך מתובלת עם טעם עמוק מאד
 

%IOO

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
זה קיים זה נקרא חולות סדר ושליטה וזה בא על חשבון שינה וכו… וזה אפשרי אבל גם אם לא זה בסדר גמור כל אחת והאופי שלה
ותוסיפי על חשבון הילדים
אין מצב שלא
 

Ari 3d

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
קודם כל, תדעו שעצם השאלה וההתעסקות בה, היא חיובית מאד, טובה מאד ובריא לבית.
אבל, ראשית, חשוב לזכור ולהפנים, מי שנתן לכם את הבעל, את הבית, את הרצונות להיות טובה, חרוצה והכי יעילה, הוא היחיד! שיכול לתת את הכלים להגשים חלומות ורצונות ולהיות בעלעבוסטע אמיתית והכי טובה שיכול להיות - בהתאם ליכולותיכן וכשרונותיכן.
ממילא, דבר ראשון תפנו אליו בשפת אם, כפשוטו, ובקשו ממנו שיתן לכם את היכולות ליישם את הרצונות לשביעות רצון המשפחה. להיות אשה נאמנה. זו לא המלצה. זו חובה! למענכן ולמען הצלחתכן ולמען בריאות הגוף והנפש.
אל תוותרו על זה. זה יעזור ויקל עליכם מאד מאד!

שנית, אחד הדברים העיקריים שגורמים לאדם ליפול ולא להצליח ליישם רצונות, הוא הרצון ההיפכי והשלילי לחקות ולהיות כמו...
זה בלתי אפשרי.
זה מייאש. מתסכל. מדכא.
לכן חשוב ביותר, שתפעלו עם היכולות, הכשרונות והרצונות שלכן להיות מי שאתן יכולות להיות ולהתחיל להתקדם לכיוון ה-100% (אם יש דבר כזה...).

בניהול בית כמו בניהול כל עסק אחר, מומלץ ללמוד מבעלי נסיון.
גם בעסקים אי אפשר לעשות העתק הדבק ולהרוויח כמו השני. לרצות אפשר, להרוויח לא.
כל אחד וההצלחה שלו. כל אחת והסייעתא דשמיא שלה.
כל אחת והבעל שלה עם התכונות שלו.
כשם שאין פרצופיהן שווים, כך אין בתיהם דומים. גם לא ניהול בתיהם.

העיסוק סביב הנושא של 'להיות באלעבוסטע' היא כבר הנחת יסודות איתנים בעז"ה להגיע לזה.
כי כשיש רצון יש סיכוי.
תתחילו באיזי, תשאלו אחיות/חברות/מכרות שאלות נקודיות מה הן עושות במצב X, מה הן יכולות ללמד אותכן ולייעץ לכן בענין Y ומה הן ממליצות לעשות כדי להגיע למצב של סיפוק מהבית. הנקיונות. הבישולים ועוד.

מומלץ גם שתרשמו נקודות מעניינות ששמעתן, קראתן או ראיתן אצל אחרות, לעיין בהם מפעם לפעם ולחשוב לבד/בן הזוג איך ניתן ליישמן.

תכירו את עצמכן לעומק.
הרצון לעומת המציאות.
מה אתן באמת מסוגלות לבצע. חישבו ובידקו את שעות העבודה מחוץ לבית מול שעות העיסוק בבית.
מה ניתן להספיק ומה לא.
להיות ריאליים ולהיצמד לאפשרויות הקיימות ולא רק לרצונות. כי לעיתים קרובות מאד, כשהרצונות שלנו משתלטים עלינו ולא הבאנו אותם לגמר ביצוע, הכאב, ההישברות והבריחה מהמציאות כואבות יותר ולעיתים אף גורמות את ההיפך ויוצרות שנאה פנימית הפוכה מהמטרה.
צריכים להיות זעירים לראות את הנולד כדי לא להגיע למצב של או הכל או כלום.
ההבדל ביניהם הוא דק ביותר.

הייתי מציע לשבת עם הבן זוג ולבנות תכנית שתתאים לכם למציאות היומיומית, שתתאים למצב המשפחתי, הכלכלי, ואז לצאת לדרך בכוחות משותפים ובעזרה הדדית.

ניתן להרחיב עד הרבה בענין אבל בכל זאת... קצרה היריעה.
מקוה שעזרתי.

שיהיה לכן בהצלחה.
שיהיה לכן בעז"ה כח ובריאות, להגשים חלומות וליישמן במציאות.
עלו ועשו חיל.
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
אני חושבת שהדבר הכי חשוב בתפקוד הוא יעילות
יש אחת שעובדת 3 שעות על מנה אחרונה מהממת ועוצרת נשימה
ולא נשאר לה זמן לבשל כלום
ויש אחת שב-3 שעות מרימה ארוע של 50 איש כולל מנה אחרונה טעימה, יפה וזריזה
זה ענין של סדרי עדיפויות
ועבודה יעילה.
בד"כ הגיוון הוא עושה את התחושה שיש הרבה
לאו דוקא רמת העיצוב של כל פרוסה וכוסית...

כל אחת צריכה לבודד לעצמה מה הכי קל לה לעשות
ומה הכי קשה
ולמצוא דברים שיהיה לה קל להכין
ולהכין אותם בשיטטיות וביעילות
לטגן בצל- לכמה דברים יחד
לקלף במרוכז הכל
להעמיד כמה סירים בקביל ולטפל בכולם יחד.
בקיצור, לייצר פרקטיקה בעבודה בלי סירבול

בהצלחה!
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  42  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה