דיון אני רוצה להיות בעלעבוסטית

נאווהלה

משתמש פעיל
נראה לי שצריך סוג של "חשק" בשביל זה.
להתחלה את יכולה להחליט על תכנית,
התכנית תמריץ אותך ולאחר מכן כבר יהיה לך הרגל קבוע
וספציפי.
למשל תחליטי שאת רוצה כל שבוע שמרים טריים, עוגיות,
מוס קפוא, פאי כלשהו.
בתחום הטיגון, שניצלים, קציצות.
בתחום הבישול, קציצות מבושלות, מרקים, פשטידות
בתחום הסלטים סלט חי עשיר עם רוטב.
יש גם אוכל מהיר כמו סנדביצ'ים מושקעים, פריטטה, סתם סוגים של חביתות,
פיצה, לחמניות פאנקייקס.
תחליטי על זמן מסוים שאת מקדישה לזה.
לדעתי מספיק מתכון אחד טוב שהוא "שלך"
זאת אומרת שאת מכירה אותו וחורשת עליו,
למשל המתכון שלך לעוגת גבינה, המתכון שלך
לחלות, לקוגל תפוחי אדמה.
אפשר להחליט שכל יום מכינים דבר אחד.
אפשר להסתכל באתרים כדי לקבל השראה
לסוגת יש אתר יפה,
יש גם בישולים וקמח שטיבל ועוד...
הנה רעיון ראשון ממני:
אתמול הכנתי מרק בצל פשוט טעים ומשביע,
10 בצלים גדולים חתוכים (יוצא כמות של חצי סיר של שמונה ליטר בערך)
רבע חמאה
לאדות על שהבצל הופך לצבע חום - די הרבה זמן, לערבב מידי פעם
להוסיף חצי כף סוכר חום (אפשר לבן)
כף קמח
מלח, פלפל (המלצה כף שטוחה, חצי כפית)
בים עד לגובה הסיר.
לבשל הרבה זמן, גם אם יושב אחר כך הטעמים משתבחים.
להוסיף קרוטונים ופתיתי גבינ"ץ.
תודה על התשובה המפורטת ועל המתכון. אנסה אותו בעז"ה
 

נאווהלה

משתמש פעיל
הבעיה אצלי שלא ראיתי דוגמא אישית בבית
אמא שלי הצדיקה היתה אישה לא בריאה פיזית ולא כ"כ בישלה ואפתה.
כך שבשבילי זה הר כמעט בלתי עביר
השאלה אם יש מישהי שגם הגיעה בלי ידע, והיום זה זורם לה
חשוב לי ממש שיהיה בבית תמיד אוכל חם ועוגות אבל יש לי מחסום
אולי מה שקשה לי זה הפרקטיות, התכנון, קניות, סדר פעולות וכו'
הייתי רוצה להיות זבוב על הקיר במטבח של בעלעבוסטע וכך לראות ולקבל מושגים איך עושים את זה בפועל
 

mshimon

משתמש רשום
אשמח למתכונים טובים מהירים וקלים לחצילים
1 חציל עם הקליפה שטופה היטב לפרוס לפרוסות ולפזר מעל מלח,
לתחמיץ:
1/4 כוס חומץ
1 כוס מים
2 כפות סוכר
גמבה -קוביות קטנות
שום-פרוסות.
לטגן את החציל בשמן משני הצדדים ולהוציא ישר לתחמיץ.
 

אם הבנות :)

משתמש פעיל
הייתי רוצה להיות זבוב על הקיר במטבח של בעלעבוסטע וכך לראות ולקבל מושגים איך עושים את זה בפועל
זה בדיוק הפתרון.
אם יש לך חברה שעונה על ההגדרה 'בלבוסטע' ואת מספיק פתוחה איתה, תבקשי ממנה לבוא אליה בחמישי בערב ובשישי, לראות אותה בפעולה.

יש לי חברה שגדלה בבית בלי אמא מתפקדת. היתי מתארחת אצלה והלב שלי יצא אליה בכל פעם שחזיתי בחוסר פרקטיקה שכ"כ סירבל לה את החיים.
זאת אומנות והיא נרכשת. רק שכדאי באמת ללמוד אותה ממי שכבר רכש.

המלצתי- לפני שאת מתחילה עם מתכונים- תבדקי טיפים לניצול זמן ופרקטיקה במטבח ובבית בכלל.

כל הכבוד על הרצון וההשקעה.
הרבה הצלחה וסי"ד!
 

נאווהלה

משתמש פעיל
זה בדיוק הפתרון.
אם יש לך חברה שעונה על ההגדרה 'בלבוסטע' ואת מספיק פתוחה איתה, תבקשי ממנה לבוא אליה בחמישי בערב ובשישי, לראות אותה בפעולה.

יש לי חברה שגדלה בבית בלי אמא מתפקדת. היתי מתארחת אצלה והלב שלי יצא אליה בכל פעם שחזיתי בחוסר פרקטיקה שכ"כ סירבל לה את החיים.
זאת אומנות והיא נרכשת. רק שכדאי באמת ללמוד אותה ממי שכבר רכש.

המלצתי- לפני שאת מתחילה עם מתכונים- תבדקי טיפים לניצול זמן ופרקטיקה במטבח ובבית בכלל.

כל הכבוד על הרצון וההשקעה.
הרבה הצלחה וסי"ד!
הייתי רוצה אבל אין לי מישהי כזו שאני פתוחה איתה :(
 

חנה שטרסר

משתמש מקצוען
מנסיון שלי -
קורס בישול ו/או אפיה תורם מאד
גם בשביל החידוש-מתכונים וחומר גלם שלא הכרת
והרבה בשביל הפרקטיקה והתנהלות יעילה במטבח
טיפים לנקיון , חיתוך נכון ומהיר של ירקות ועוד..
גם צפייה בסרטונים יכולה לעזור מאד
(אני למדתי בקמפוס הקולינרי)
(יכולה להוסיף , קרובת משפחה שלא ידעה להכין כלום ולא אהבה את המטבח בכלל ,
הלכה לקורס כדי להכנס לענינים-עזר לה מאד! היום היא מבשלת בקביעות ובכללי מאד מאורגנת עם אוכל)
 

נאווהלה

משתמש פעיל
מנסיון שלי -
קורס בישול ו/או אפיה תורם מאד
גם בשביל החידוש-מתכונים וחומר גלם שלא הכרת
והרבה בשביל הפרקטיקה והתנהלות יעילה במטבח
טיפים לנקיון , חיתוך נכון ומהיר של ירקות ועוד..
גם צפייה בסרטונים יכולה לעזור מאד
(אני למדתי בקמפוס הקולינרי)
(יכולה להוסיף , קרובת משפחה שלא ידעה להכין כלום ולא אהבה את המטבח בכלל ,
הלכה לקורס כדי להכנס לענינים-עזר לה מאד! היום היא מבשלת בקביעות ובכללי מאד מאורגנת עם אוכל)
לאיזה קורס קרובת המשפחה הלכה?
 

אותנטי

משתמש רשום
אתר מתכונים ב10 דקות עזר לי מאד,לוקחת משם הכל
יש שם מתכונים מעולים וממש פשוטים
ולדעתי הכי חשוב - בכל מתכון יש המון תגובות עם השאלות הכי "טפשיות" שיכול להיות, וזה יכול ממש לעזור למי שאין לו טיפת רקע במטבח
אם לא מוצאים תשובה אפשר לשאול, היא עונה ממש מהר בדרך כלל

ועוד משהו - לא חייבם להיות בלעבוסטע עם עוגות קומות מטורפות ומנות גורמה
יש אנשים שיש להם את זה ויש שפשוט לא (כמוני :) )
העיקר שיהיה אוירה טובה וחמימה בבית, זה יכול להיות גם עם עוגה קנויה...
 

כת

משתמש חדש
הבעיה אצלי שלא ראיתי דוגמא אישית בבית
אמא שלי הצדיקה היתה אישה לא בריאה פיזית ולא כ"כ בישלה ואפתה.
כך שבשבילי זה הר כמעט בלתי עביר
השאלה אם יש מישהי שגם הגיעה בלי ידע, והיום זה זורם לה
חשוב לי ממש שיהיה בבית תמיד אוכל חם ועוגות אבל יש לי מחסום
אולי מה שקשה לי זה הפרקטיות, התכנון, קניות, סדר פעולות וכו'
הייתי רוצה להיות זבוב על הקיר במטבח של בעלעבוסטע וכך לראות ולקבל מושגים איך עושים את זה בפועל
 

בר אילן

משתמש צעיר
מבט של גבר שמטבח ביתו עבר את התהליך התבקש פה:
* חומרי גלם. לקנות כמות ראוייה של חומרי גלם, תבלינים קמחים וכד'.
בתחילה תקני דברים מיותרים, אחר כך תתרגלי מה מתאים לך.
* הקפאה. להכין כמות גדולה ולהקפיא בקופסאות. יש המון סלטים ותוספות שניתן לשלוף אותם ביום שישי וליצור שפע באפס מאמץ.
* אומץ. לא לפחד לנסות דברים חדשים.
* סבלנות. המטבח לא נכבש בלילה אחד. להתחיל מנושא מסויים, חלות לשבת למשל. כל שבוע חלות. הריח והסיפוק יגרמו לך לאפות יותר.
עובר לסלטים, וכו' וכו'.
* לא בכל גיל זה אפשרי. יש שנים מאד עמוסות בלי בנות גדולות בהית, וצריכים לדעת מראש שבשנים אלו התוצאה חלקית.
 

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
הייתי רוצה להיות זבוב על הקיר במטבח של בעלעבוסטע וכך לראות ולקבל מושגים איך עושים את זה בפועל
אני חושבת שריקי קופילוביץ שבעבר כתבה מתכונים ב'קראט' עושה סדנאות כאלו במטבחה.
וכל הכבוד לך, מעריכה את המשאלה שלך והרצון ליישם.
 

IAvigail

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
D I G I T A L
הייתי רוצה אבל אין לי מישהי כזו שאני פתוחה איתה :(
אני מאד אוהבת לבשל, ומבשלת מלא, ואני בני ברקית, רוצה לבוא איזה חמישי אחד? (אני רצינית)
(רק שלא תתעלפי מהבאלגן אבל, אני אוהבת לבשל , לא לנקות :LOL:)
 
נערך לאחרונה ב:

כת

משתמש חדש
הבעיה אצלי שלא ראיתי דוגמא אישית בבית
אמא שלי הצדיקה היתה אישה לא בריאה פיזית ולא כ"כ בישלה ואפתה.
כך שבשבילי זה הר כמעט בלתי עביר
השאלה אם יש מישהי שגם הגיעה בלי ידע, והיום זה זורם לה
חשוב לי ממש שיהיה בבית תמיד אוכל חם ועוגות אבל יש לי מחסום
אולי מה שקשה לי זה הפרקטיות, התכנון, קניות, סדר פעולות וכו'
הייתי רוצה להיות זבוב על הקיר במטבח של בעלעבוסטע וכך לראות ולקבל מושגים איך עושים את זה בפועל
אני לא ידעתי להכין כלום לפני החתונה, ברמה שבשבע ברכות לא העזתי אפילו להכין חביתה
ומהר מאד נכנסתי לעניניים ואני מבשלת היום המון, גם אפייה וכו
פשוט התחלתי לקחת מתכונים מאמא, חברות ואפילו בעבודה..
בנוסף יש אתר ניקי ב , אתר מעולה יש לה מתכונים מאד קלים וטובים.
לדעתי תתחילי מדברים בסיסים והכי תשימי לב שאת לוקחת מתכונים קלים ולא מורכבים וככה תקבלי בטחון וחדוות היצירה.., ולאחמ"כ יהיה לך גם חשק להכין דברים יותר מורכבים כנ"ל בעוגות גם
 

CN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
נראה לי אני אשמח
איזה סגנון את מכינה? אנחנו אשכנזים, פחות חריף וכאלה
ב"ה

אני חושבת שהשאלה היא לא *מה* את מכינה, אלא *איך* את מכינה.
מה להכין, לא חסר.. כל הפורום הזה מלא.
ה'איך' הוא השאלה הגדולה.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה