נראה לי שצריך סוג של "חשק" בשביל זה.
להתחלה את יכולה להחליט על תכנית,
התכנית תמריץ אותך ולאחר מכן כבר יהיה לך הרגל קבוע
וספציפי.
למשל תחליטי שאת רוצה כל שבוע שמרים טריים, עוגיות,
מוס קפוא, פאי כלשהו.
בתחום הטיגון, שניצלים, קציצות.
בתחום הבישול, קציצות מבושלות, מרקים, פשטידות
בתחום הסלטים סלט חי עשיר עם רוטב.
יש גם אוכל מהיר כמו סנדביצ'ים מושקעים, פריטטה, סתם סוגים של חביתות,
פיצה, לחמניות פאנקייקס.
תחליטי על זמן מסוים שאת מקדישה לזה.
לדעתי מספיק מתכון אחד טוב שהוא "שלך"
זאת אומרת שאת מכירה אותו וחורשת עליו,
למשל המתכון שלך לעוגת גבינה, המתכון שלך
לחלות, לקוגל תפוחי אדמה.
אפשר להחליט שכל יום מכינים דבר אחד.
אפשר להסתכל באתרים כדי לקבל השראה
לסוגת יש אתר יפה,
יש גם בישולים וקמח שטיבל ועוד...
הנה רעיון ראשון ממני:
אתמול הכנתי מרק בצל פשוט טעים ומשביע,
10 בצלים גדולים חתוכים (יוצא כמות של חצי סיר של שמונה ליטר בערך)
רבע חמאה
לאדות על שהבצל הופך לצבע חום - די הרבה זמן, לערבב מידי פעם
להוסיף חצי כף סוכר חום (אפשר לבן)
כף קמח
מלח, פלפל (המלצה כף שטוחה, חצי כפית)
בים עד לגובה הסיר.
לבשל הרבה זמן, גם אם יושב אחר כך הטעמים משתבחים.
להוסיף קרוטונים ופתיתי גבינ"ץ.