מאפים מהפרדס לתנור האפייה

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
יצאנו לקטיף קלמנטינות
לא כי אנחנו חלקאים/יות..יותר נכון יום גיבוש לכמה זוגות.

במה מדובר?
פרדסנית שיש לה פרדס גדול ומעט פועלים..
את הפרי הגדול והיה קוטפים פועלים תילנדים באופן מקצועי, ממינים ושולחים לחנויות או לשוק הסיטונאי
את הפרי הקטן והפחות יפה או עם פגמים קטנים הם לא טורחים לקטוף,
אבל..
חובה לקטוף אותו למען העץ, כאן מתנדבים נכנסים לתמונה,
מגיעים בבוקר לפרדס עם בגדי עבודה כי העבודה מאוד צלכלכת,
מקבלים דליים גדולים כמה שרוצים ומספרי ענפים קטנים שבכלל לא חובה להשתמש בהם.
מקבלים הוראות:
קוטפים רק פרי בשל וכתום!
את הפרי אפשר להכניס לדליים או..לזרוק לאדמה אבל לא מתחת לעץ! אפשר להשליך שבשביל שבין העצים
כי הגז שפירות רקובים מפריש פוגע בעצים כאשר זורקים את הפרי מתחת לעץ.

אנחנו לא זרקנו..הכל נכנס לדליים, מילאנו 10 דליים גדולים..

את הדליים סוחבים למכונית ולוקחים הבייתה, לא התארגנו ולכן לא היה לנו שקיות/ארגזים אז שפכו את הקלמנטינות לבאגז' של הרכב..(את הדליים מחזירים)

בפרדס טעמנו את "הסחורה" וממש הופתענו ממתיקות הפירות בראש רצו סרטים על מיץ סחוט טרי ו - עוגות מיץ.

בבית עישרו את הקלמנטינות בספירה..10 לשמוש, אחד בצד למעשר וחוזר חלילה..

המסחטה עבדה שעות נוספות וסיפקה מיץ טעים ומתוק במיוחד (בכלל ללא חרצנים)
אך טבעי היה להכין עוגת מיץ קלמנטינות, עוגה פשוטה בסיסית ומוכרת אבל..טעם הקלמנטינות הטריות והמתוקות היה מורגש ומודגש.

2 ורבע כוסות קמח תופח
כוס מיץ קלמנטינות + 1/2 כוס
3/4 כוס שמן
4 ביצים
כוס וחצי סוכר (בגלל מתיקות הקלמנטינות שלי השתמשתי רק ב 1 כוס סוכר)
טיפה מלח

מקציפים את הביצים עם הסוכר עד לקצף יציב
מערבבים פנימה את כל שאר החומרים בעדינות
מרפדים תבנית אינגליש בנייראפייה ויוצקים את התערובת (מתקבל 2 תבניות)
אופים 170 מעלות כחצי שעה עד שקיסם יבש במרכז העוגה,
כשמוכן ועדיין חם, מחממים בסיר קטן חצי כוס מיץ ויוצקים מעל העוגה לאקסטרה עססיות.

תפוז (2).jpg


תפוז (1).jpeg


תפוז (5).jpg
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
איזו חויה מדהימה!
אם למדנו נכון
מפרישים מעט יותר מאחד ממאה
בד"כ לפי משקל. כי לכל קלמנטינה משקל שונה.
כך אנחנו עושים, אבל אולי יש דעות אחרות

ובאמת בנוסח ההפשרה אומרים "היותר מאחד ממאה.."


@המטבח של סימא איזו חוויה! והעוגה נראית מעולה!
 

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
תודה רבה על הפרגון!
איך מגיעים לזה? יש לך פרטי התקשרות או משהו?
ברור שיש כל הפרטים אבל..
מיד זה יהפוך לדיון הלכתי, שביעית, ערלה, מי נותן לה הכשר על הפרדס, ושמעתי כבר שאמרו לנו שפירות כאלה לא מעשרים בכלל...כי אם בעלת הבית לא מקפידה ואפילו מבקשת שניקח או נזרוק את הפרי,
לנו נגמר..חשבנו לבקר שם שוב מחר אבל בסוף לא מסתדר.
 

ילילי

משתמש מקצוען
אפשר לעשות עם קמח רגיל?
אז כמה אבקת אפייה לשים?

ילך עם תפוזים? אני בדיוק מחפשת מתכון...
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה