כמות הסוכר שווה כמעט (תלוי בגודל הסוכריה והוופל, אבל בערך ל100 גר' הסוכריה היא כמעט פי 2)כל עוד לא מדובר על גיל שיש בו סכנת חנק, ההבדל בין וופל לסוכריה זה הדבר האחרון שצריך להטריד... יש דברים הרבה יותר גרועים בתזונה של ילדים במערכת החינוך, בראש ובראשונה כמות הממתקים שהם מקבלים, גם אם זה וופלים ובמבה.
(חוץ מזה שמילא במבה, אבל בכלל לא בטוח שוופל כל כך יותר טוב מסוכריה. בוופל מצופה אחד יש סוכר כמו ב2-3 סוכריות, שומן גרוע שאין בסוכריות, וגם הוופל לא חף מחומרי טעם וריח ושאר חומרים משונים. גם לשיניים הוופל מזיק לא פחות)
הסוכריה מסתובבת בפה הרבה יותר זמן, וגם הרבה יותר נדבקת לשיניים
זה כמובן מעבר לעובדה שוופל לא חייב להיות מצופה
ויש עוד ממתקים שגם אם יש בהם סוכר, יש בהם ערך מוסף, כמו למשל חלוה