מחבת, הופה. מניח על הכיריים, היא נופלת, אני מיישר, היא שוב נופלת. אני מרים אותה בבלבול, מביט בתחתיה, משטח כסוף שראה ימים טובים יותר מביט אלי בעצב, אני מישיר מבט לכיריים, ומנסה להבין מה משתבש בפיזיקה הפשוטה של הנחת המחבת על הברזל המוזר בעל ארבעת הפינות.
קערה, ביצה.
כאן מתחילה הבעיה.
ישנן כמה שיטות לשבור ביצה.
אפשר על השיש, בד"כ זה מה שנהוג.
אפשר על קערה, אך אז מסתכנים בהפיכת או הדיפת הקערה בטעות, ואם השיש צפוף, וכל דחיפה קטנה גורמת למפולת דומינו של כלי מטבח, רצוי להימנע מראש, לחסוך צעקות, נבירה בחנויות לממכר כלים, וחוזר חלילה.
אפשר על הראש, ליתר דיוק על המצח. במדינות ערב מלפני מלא שנים הדבר שימש ככלי ענישה של האב לילדיו, כיום, מסיבה ממש בלתי מוסברת, המנהג התפשט למחנות קיץ ונוער.
ניתן על מזלג, על סכין, לשבור סכין על מזלג, ומזלג על סכין.
ניתן פשוט לתת לאם המשפחה, שמשום מה רק לה יש את השיטות הסודיות והבלתי מוסברות של שבירת הביצה והוצאת תכולתה בשלמותה ללא פגע או חשש חתיכות חלקי ביצה.
לאחר מלאכת השבירה, מגיעה מלאכת הבדיקה, שמתחלקת לשניים:
בדיקת הביצה מחשש דם. כי בכל זאת, יהודים כשרים אנחנו.
וסריקת הביצה מחשש שברי חתיכות ביצה סוררות.
לאור המורכבות הרבה בביצוע כל ההליכים הנ"ל, ולאחר שנים בהם הנושא לא היה מונגש לציבור, בימים אלו לא יוצא הספר הנפלא, בעל השבחים הרבים והביקורות הנלהבות - "אומנות שבירת הביצה", המנגיש ומסביר בטוב טעם ודעת את הנושא לכל דצריך ופעוט.
להשיג בחנויות הנבחרות, ובמטבחים הביתיים.
על הכותב: הכותב בדיוק כעת מכין חביתה.
המדריך נכתב מתוך נפש עליצה, תוך גיבוב שטויות מוחלט. כל קשר בין המדריך לחיים האמתיים, מוזר, הזוי, ומומצא בהחלט.
קערה, ביצה.
כאן מתחילה הבעיה.
ישנן כמה שיטות לשבור ביצה.
אפשר על השיש, בד"כ זה מה שנהוג.
אפשר על קערה, אך אז מסתכנים בהפיכת או הדיפת הקערה בטעות, ואם השיש צפוף, וכל דחיפה קטנה גורמת למפולת דומינו של כלי מטבח, רצוי להימנע מראש, לחסוך צעקות, נבירה בחנויות לממכר כלים, וחוזר חלילה.
אפשר על הראש, ליתר דיוק על המצח. במדינות ערב מלפני מלא שנים הדבר שימש ככלי ענישה של האב לילדיו, כיום, מסיבה ממש בלתי מוסברת, המנהג התפשט למחנות קיץ ונוער.
ניתן על מזלג, על סכין, לשבור סכין על מזלג, ומזלג על סכין.
ניתן פשוט לתת לאם המשפחה, שמשום מה רק לה יש את השיטות הסודיות והבלתי מוסברות של שבירת הביצה והוצאת תכולתה בשלמותה ללא פגע או חשש חתיכות חלקי ביצה.
לאחר מלאכת השבירה, מגיעה מלאכת הבדיקה, שמתחלקת לשניים:
בדיקת הביצה מחשש דם. כי בכל זאת, יהודים כשרים אנחנו.
וסריקת הביצה מחשש שברי חתיכות ביצה סוררות.
לאור המורכבות הרבה בביצוע כל ההליכים הנ"ל, ולאחר שנים בהם הנושא לא היה מונגש לציבור, בימים אלו לא יוצא הספר הנפלא, בעל השבחים הרבים והביקורות הנלהבות - "אומנות שבירת הביצה", המנגיש ומסביר בטוב טעם ודעת את הנושא לכל דצריך ופעוט.
להשיג בחנויות הנבחרות, ובמטבחים הביתיים.
על הכותב: הכותב בדיוק כעת מכין חביתה.
המדריך נכתב מתוך נפש עליצה, תוך גיבוב שטויות מוחלט. כל קשר בין המדריך לחיים האמתיים, מוזר, הזוי, ומומצא בהחלט.