עוגות/עוגיות לכבוד שבת ההכרזה: פאי כדורי שוקולד במילוי מוס שוקולד – אפרת ביתן

EPaP

מנהלת בפמ"ג
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
עיצוב פונטים
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
המתכון הזה הוא של @אפרת 10 שחיפשה במיוחד עוגה קלילה להכנה
טעימה - ועדיין מכובדת לחגיגות שבת ההכרזה מאה שנה לדף היומי.

**
פאי כדורי שוקולד במילוי מוס שוקולד – אפרת ביתן

פאי טעים וקל מאד להכנה,
בשונה מפאי עם בצק פריך –
כאן הבסיס עשוי מעיסה טעימה של כדורי שוקולד
כך שהפאי לא נאפה בתנור אלא נשמר במקפיא.

אם רוצים להכין כדורי שוקולד עם הילדים - ללא הפאי,
ניתן להכין את העיסה, ליצור כדורים ולטבול בקוקוס או סוכריות.

WhatsApp Image 2023-08-24 at 11.35.59.jpeg


*תבנית פאי מתפרקת בגודל 22-24 ס"מ

מצרכים לעיסת כדורי שוקולד:
  • 250 גרם בסקוויטים
  • 1\2 סוכר
  • 2 כפות קקאו
  • 150 גרם חמאה רכה
  • 120-150 גרם מעדן שוקולד

מצרכים למוס שוקולד:
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 250 מ"ל שמנת להקצפה
  • 1\4 כוס חלב
  • כף פודינג שוקולד או וניל

מצרכים לציפוי גאנש שוקולד (לא חובה):
  • 50 גרם שוקולד
  • 125 מ"ל שמנת מתוקה (חצי חבילה)

מצרכים לקישוט:
  • מעט קוקוס לציפוי הכדורים
  • 125 מ"ל שמנת מתוקה (חצי חבילה)
  • 2 כפות פודינג וניל


הכנת עיסת הכדורים:

1 (1) (1)~1.jpg


מרסקים את הבסקוויטים לפרורים,
מוסיפים סוכר, קקאו, חמאה ומעדן ולשים לעיסה אחידה ↓

2 (1)~1.jpg




משמנים קלות עם חמאה את התבנית ומרפדים ב-2\3 מהעיסה לשכבה דקה
גם לאורך השוליים עד שתבנית הפאי מצופה מכל הכיוונים ↓

3~1.jpg


מהשליש הנותר, יוצרים כדורים קטנים בגודל כדור פינג-פונג,
טובלים בקוקוס ושומרים בצד ↓

5~1.jpg




הכנת המוס:

שוברים את השוקולד לקוביות ושמים אותן בתוך שקית ואת השקית הזו מכניסים לתוך שקית נוספת (כדי למנוע חדירת נוזלים) קושרים היטב, שמים את השקית בקערית מים רותחים למשך 10 דקות או עד שהשוקולד נמס.

שמים בקערת הקצפה את השמנת המתוקה, יוצרים חור בשקית השוקולד ומרוקנים את תכולתה לתוך השמנת, מערבבים במהירות עם כף (לא מקציפים) עד שמתקבל קרם חלק ↓

6 (1)~1.jpg


שמים את הקערה במקרר ולאחר קירור מוחלט מקציפים עם פודינג לקצף במרקם יציב.


מוזגים את הבלילה לתוך הפאי, מיישרים עם מרית ומכניסים למקפיא להתייצבות לכשעתיים ↓

4~1.jpg




הכנת הגאנש:

ממיסים את השוקולד (כמו בהכנת המוס) ומערבבים במהירות עם השמנת עד לקבלת מרקם חלק, שופכים במרכז הפאי ומטים את התבנית בעדינות לכל הכיוונים כדי שהגאנש יתפשט ויצפה את כל הפאי, שומרים במקפיא ↓

7~1.jpg



מקשטים:
מקציפים את השמנת עם הפודינג והחלב עד לקבלת קצף יציב, ממלאים שקית זילוף עם צנטר כוכב ומזלפים שושני קצפת כמסגרת לפאי, שומרים על מרווחים שיתאימו לכדורי השוקולד, משלבים כדור שוקולד בכל מרווח ושומרים בקופסא אטומה בהקפאה.
מגישים את הפאי כשהוא מופשר חלקית ↓

בתאבון
ומזל טוב לכל המשפחות החוגגות!

289-פאי-כדורי-שוקולד-במילוי-מוס-שוקולד.jpg
 

mentos

משתמש פעיל
מניסיון,
את רוב המתכונים לדברים מתוקים (בעיקר)
אפשר בקלות להמיר לפרווה
חמאה-במחמאה (ממש מומלץ) במרגרינה או נטורינה
שמנת מתוקה- בריץ שמנת צמחית
חלב-בחלב שקדים(הכי מומלץ) או חלב סויה או כל תחליף חלב אחר
מעדן שוקולד-מעדן פרווה -אפשר לקנות או להכין בקלות בבית (אם את רוצה להשקיע)
בהצלחה
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה