דיון קיצורי דרך וידיעות מפתיעות על המאכלים המסורתיים.

הטעם המושלם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
חגים בא תמיד עם אוכל.
אצל אשכנזית שכמותי אין חג בלי צימעס.
ואין הושענא רבה בלי הוליפצ'עס (כרוב ממולא בלעז).
והם לא היחידים.
כאן האשכול לכל מה שלא ידענו על הכנת המאכלים המסורתיים, טיפים, מתכונים, קיצורי דרך וכו'.

אז מה שאני גיליתי על הצימעס'
יותר קל לחתוך ביד לפרוסות דקות מלחטט בכל הארונות איפה למען ה' נמצא החלק הזה של המג'ימיקס. 5 דקות והיו לי 6 גזרים חתוכים מחכים לסיר הקטן היחיד שלי בבשרי שהיה תפוס. יצא יותר טוב מראש השנה שהכנתי מגזר גמדי עם אננס.

מתכון? בעיקרון לצימעס לא צריך מתכון, אבל בכל זאת.
אז קודם כל תדעו שזה המאכל האשכזני הכי פחות בריא בערך שקיים.
מקלפים גז\רים כמה שיש לכם כוח.
חותכים לעיגולים דקים.
מחממים שמן בסיר- הרבה.
מוסיפים את הגזר ודבש בשפע.
אפשר להוסיף שזיפים או אננס. מבשלים כמה שעות טובות על אש נמוכה.
 

הטעם המושלם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
יש פה למישהי קיצור דרך סודי איך מכינים כרוב ממולא בלי לעבוד עליו 3 שעות ובלי לקנות מוכן?
 

ח.ג.ג'.

משתמש מקצוען
יש פה למישהי קיצור דרך סודי איך מכינים כרוב ממולא בלי לעבוד עליו 3 שעות ובלי לקנות מוכן?
להקפיא את הכרוב ולהפשיר אותו.
ככה העלים מתפרקים בקלות ולא לוקח יותר מרבע שעה למלא.
 

efrat1

משתמש סופר מקצוען
יוצרי ai
אז מה שאני גיליתי על הצימעס'
שהכי קל להכין אותו מגזר גמדי


והנה מתכון בריא


מצרכים:

1 בצל גדול קצוץ

4 שיני שום קצוצות

שקית קפואה של גזר גמדי (800 גרם) *יש להפשיר מעט בחוץ

חצי כוס צימוקים

חצי כוס חמוציות

כוס מים רותחים

תיבול: 3 כפות סילאן, שליש כפית אבקת קינמון, כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור.

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה או סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

-מוסיפים שום קצוץ וגזר גמדי ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך כ-5 דקות.

-מוסיפים צימוקים וחמוציות ומתבלים בסילאן, קינמון, מלח ופלפל שחור. מוסיפים מים רותחים ומערבבים. מכסים את המחבת, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך כ-30 דקות עד שרוב המים מתאדים (יש לערבב מידי פעם). טועמים ומשפרים תיבול לפי הצורך.

הערות:

*מומלץ להשתמש במחבת/סיר עם ציפוי שאינו נדבק.

*אם התבשיל מייבש במהלך הבישול- יש להוסיף מים.
 

לא אני

משתמש סופר מקצוען
שהכי קל להכין אותו מגזר גמדי


והנה מתכון בריא


מצרכים:

1 בצל גדול קצוץ

4 שיני שום קצוצות

שקית קפואה של גזר גמדי (800 גרם) *יש להפשיר מעט בחוץ

חצי כוס צימוקים

חצי כוס חמוציות

כוס מים רותחים

תיבול: 3 כפות סילאן, שליש כפית אבקת קינמון, כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור.

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה או סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

-מוסיפים שום קצוץ וגזר גמדי ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך כ-5 דקות.

-מוסיפים צימוקים וחמוציות ומתבלים בסילאן, קינמון, מלח ופלפל שחור. מוסיפים מים רותחים ומערבבים. מכסים את המחבת, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך כ-30 דקות עד שרוב המים מתאדים (יש לערבב מידי פעם). טועמים ומשפרים תיבול לפי הצורך.

הערות:

*מומלץ להשתמש במחבת/סיר עם ציפוי שאינו נדבק.

*אם התבשיל מייבש במהלך הבישול- יש להוסיף מים.
וזה טעים או רק מסורתי?
 

yossilang

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
אצלנו הצימס הרבה יותר פשוט להכנה, רק גזר, שמן, סוכר (שמוסיפים לקראת סוף הבישול) וצימוקים.
בסיר מחממים שמן ומוסיפים לאט את הגזר לטיגון תוך כדי ערבוב מתמיד לאחר הוספת כל הגזר ממשיכים בערבוב תוך כדי זה הגזר מצטמק לו בסיר לאחר שהגזר משחים יפה ומוצומק מוסיפים סוכר לפי הטעם, ממשיכים בערבוב על האש ולאחר שהסוכר מומס והגזר ממשיך ל״השרף״ לו מוסיפים את הצימוקים ובתאבון.
מעט מצרכים הרבה סבלנות.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה