חגים בא תמיד עם אוכל.
אצל אשכנזית שכמותי אין חג בלי צימעס.
ואין הושענא רבה בלי הוליפצ'עס (כרוב ממולא בלעז).
והם לא היחידים.
כאן האשכול לכל מה שלא ידענו על הכנת המאכלים המסורתיים, טיפים, מתכונים, קיצורי דרך וכו'.
אז מה שאני גיליתי על הצימעס'
יותר קל לחתוך ביד לפרוסות דקות מלחטט בכל הארונות איפה למען ה' נמצא החלק הזה של המג'ימיקס. 5 דקות והיו לי 6 גזרים חתוכים מחכים לסיר הקטן היחיד שלי בבשרי שהיה תפוס. יצא יותר טוב מראש השנה שהכנתי מגזר גמדי עם אננס.
מתכון? בעיקרון לצימעס לא צריך מתכון, אבל בכל זאת.
אז קודם כל תדעו שזה המאכל האשכזני הכי פחות בריא בערך שקיים.
מקלפים גז\רים כמה שיש לכם כוח.
חותכים לעיגולים דקים.
מחממים שמן בסיר- הרבה.
מוסיפים את הגזר ודבש בשפע.
אפשר להוסיף שזיפים או אננס. מבשלים כמה שעות טובות על אש נמוכה.
אצל אשכנזית שכמותי אין חג בלי צימעס.
ואין הושענא רבה בלי הוליפצ'עס (כרוב ממולא בלעז).
והם לא היחידים.
כאן האשכול לכל מה שלא ידענו על הכנת המאכלים המסורתיים, טיפים, מתכונים, קיצורי דרך וכו'.
אז מה שאני גיליתי על הצימעס'
יותר קל לחתוך ביד לפרוסות דקות מלחטט בכל הארונות איפה למען ה' נמצא החלק הזה של המג'ימיקס. 5 דקות והיו לי 6 גזרים חתוכים מחכים לסיר הקטן היחיד שלי בבשרי שהיה תפוס. יצא יותר טוב מראש השנה שהכנתי מגזר גמדי עם אננס.
מתכון? בעיקרון לצימעס לא צריך מתכון, אבל בכל זאת.
אז קודם כל תדעו שזה המאכל האשכזני הכי פחות בריא בערך שקיים.
מקלפים גז\רים כמה שיש לכם כוח.
חותכים לעיגולים דקים.
מחממים שמן בסיר- הרבה.
מוסיפים את הגזר ודבש בשפע.
אפשר להוסיף שזיפים או אננס. מבשלים כמה שעות טובות על אש נמוכה.