קינוחים מתכון לפאי לימון אישי משגע 🥮👌🤤

english

משתמש סופר מקצוען

מחפשים קינוח מושלם לחג? הפאי לימון האישי הזה מגיע עם בסיס עוגיות פריך, קרם לימון עשיר ומרנג קליל ומטריף.

לא אשקר, ההכנה של הפאי לימון האישי הזה דורשת קצת השקעה, אבל התוצאה שווה כל דקה! כל ביס מפתיע , הקינוח הזה בהחלט מרשים וטעיםם!!

רכיבים:​

  • לבצק הפריך:
  • 200 גרם מרגרינה רכה
  • 100 גרם סוכר
  • 1 ביצה
  • 300 גרם קמח
  • 1/2 כפית מלח

    לקרם לימון(הקרם מתוך מתכון של אלון שבו)
  • 2 גרם ג׳לטין+10 גרם מים
  • 150 גרם מיץ לימון
  • 165 גרם ביצים
  • 210 גרם סוכר
  • 250 גרם מרגרינה קרה
למרנג:
  • 3 חלבונים
  • 150 גרם סוכר

הכנה:​

  • בצק פריך:
    • בקערה, ערבבו את המרגרינה והסוכר עד שהתערובת תהיה קלה ורכה.
    • הוסיפו את הביצה, קמח ומלח, ולשו את הבצק עד שהוא אחיד.
    • עטפו בניילון נצמד והניחו במקרר לשעה.
  • קריצת העיגולים:
    • רדדו את הבצק על משטח מקומח בעובי של כ-3 מ"מ.
    • בעזרת רינג או כוס, קרצו עיגולים
  • אפו בחום של 180 מעלות במשך 12-15 דקות עד שהן זהובות.

    * קרם לימון(מתוך מתכון של אלון שבו)
    • בקערה קטנה מערבבים ג׳לטין עם מים. משהים עד להתמצקות במקרר (כרבע שעה).
    • בסיר מחממים מיץ לימון, ביצים וסוכר עד לנקודה בה התערובת מסמיכה מעט ונוצרת בועה ראשונה (82-83 מעלות).
    • מיד מורידים את התערובת מהאש, מוסיפים את הג׳לטין ומערבבים עד שהג׳לטין נמס.
    • מסננים את התערובת לקערה או כוס מדידה ומצננים ל-50 מעלות.
    • מוסיפים בבת אחת את המרגרינה וטוחנים את הקרם בעזרת בלנדר מוט ליצירת קרם אחיד.
  • מרנג
    • במקביל, שמים את החלבונים והסוכר בקערה עמידה לחום ומניחים על בן מארי (סיר עם מים רותחים).
    • מערבבים את התערובת עד שהסוכר מתמוסס והחלבונים חמים (כ-65 מעלות). לערבב כל הזמן שלא יצא חביתה!!
    • העבירו לקערת מיקסר והקציפו עד שהמרנג מקבל מרקם יציב ונוצץ.
  • הרכבה:
    • זלפו מעל כל דסקית קרם לימון.
    • מעל שוב דסקית של עוגיה
    • זלפו מעל את המרנג
    • לקישוט וטעם אפשר לשרוף את המרנג עם ברנר(לא חובה)
בתאבון:))
 

קבצים מצורפים

  • IMG_3737.JPG
    IMG_3737.JPG
    4.8 MB · צפיות: 9
  • IMG_3730.JPG
    IMG_3730.JPG
    4.4 MB · צפיות: 11
  • IMG_3735.JPG
    IMG_3735.JPG
    6.6 MB · צפיות: 15
  • IMG_3738.JPG
    IMG_3738.JPG
    4.7 MB · צפיות: 10

english

משתמש סופר מקצוען
במקום להשתמש בברנר לצרוב מרנג, אפשר להשתמש בתנור במצב גריל כדי להשיג את ההשחמה של המרנג.
חממי את התנור במצב גריל לחום גבוה,הכניסי את התבנית לתנור, קרוב ככל האפשר לגוף החימום העליון. חשוב לעקוב היטב כי המרנג יכול להישרף מהר מאוד (30 שניות עד דקה).ברגע שהמרנג מקבל צבע זהוב ויפה, הוציאי את התבנית מהתנור.
 

גיפט

משתמש מקצוען
אוהו זה נראה טוב!!
מה עם פשוטי העם שלא כ"כ משתמשים בגלטין?
אני תוהה אם אני אשמיט אותו האם הקרם יהיה מספיק יציב ולא ינזל לכל כיוון
למישהי פה יש רעיון? אולי הסמכה עם קורונפלור?
 

english

משתמש סופר מקצוען
אוהו זה נראה טוב!!
מה עם פשוטי העם שלא כ"כ משתמשים בגלטין?
אני תוהה אם אני אשמיט אותו האם הקרם יהיה מספיק יציב ולא ינזל לכל כיוון
למישהי פה יש רעיון? אולי הסמכה עם קורונפלור?
יש ברשת המון מתכונים של קרם לימון עם הסמכה של שוקולד לבן/קורנפלור
הבנתי שלאפרת ליבפרוינד יש מתכון לקרם לימון מאד מוצלח ללא גלטין
 

english

משתמש סופר מקצוען
מתכון קרם לימון ללא גלטין של אפרת ליבפרוינד
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
אוהו זה נראה טוב!!
מה עם פשוטי העם שלא כ"כ משתמשים בגלטין?
אני תוהה אם אני אשמיט אותו האם הקרם יהיה מספיק יציב ולא ינזל לכל כיוון
למישהי פה יש רעיון? אולי הסמכה עם קורונפלור?
 

גיפט

משתמש מקצוען
תודה!!
הקרם יצא לי יציב ברמה שישב יפה על הדיסק בצק?
כי אני מתכננת לעשות דיסקיות ולא כמו בתמונה
 

english

משתמש סופר מקצוען
תודה!!
הקרם יצא לי יציב ברמה שישב יפה על הדיסק בצק?
כי אני מתכננת לעשות דיסקיות ולא כמו בתמונה
לא ניסיתי את המתכון
אבל מסתבר שאם יש בו קורנפלור הוא יהיה יציב על הדסקית
שימי אותו במקרר לפני שהתייצבות
ואז תפתחי אותו מחדש עם מטרפה שיהיה חלק..
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  53  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה