חגים אז מה את מכינה לסוכות? אשכול תפריט לסוכות - המשותף (עם תמונות בלבד)

וילה

משתמש פעיל
לחמניות שום טעימות :p
( לא הספקתי לצלם מדי כי הם יוצאות מהתנור ו-נגמרות....!)

IMG_20240417_214638.jpg

בתאבון!
 

קבצים מצורפים

  • IMG_20241014_003522.jpg
    IMG_20241014_003522.jpg
    1.8 MB · צפיות: 7
  • IMG_20241014_003426.jpg
    IMG_20241014_003426.jpg
    1.5 MB · צפיות: 7

פלמינגו.

משתמש מקצוען
עוגת פירורים שוקולד טעימה מאוד
להרתיח:
200 גר' שוקולד מריר איכותי
2 סוכר וניל / טיפות וניל איכותי (שמוכרים בחנויות המתמחות למ. אפיה הם בצבע לבן שקוף)
1 כוס שמן
2 שליש כוס מים
4 כפות קקאו
2 כפות קפה
2 כוסות סוכר
לקרר היטב ולהוסיף:
8 ביצים שלימות
רבע כוס קמח ולערבב בבלנדר
לבצק:
6 כוסות קמח
2 ביצים
1.5 כוס שמן
2 סוכר וניל/טיפות וניל איכותי
2 א. אפיה
1 כוס סוכר
מתקבל בצק פירורים
לערבב היטב ולהוריד שליש מהפירורים ולהניח בצד
את ה2 שליש הנותר להוסיף חצי כוס מים ולעבד לבצק נעים
לשטוח את הבצק שהוספנו את המים על נייר אפיה תבנית תנור ולשפוך מעל את התערובת שוקולד
לאפות על 180 מעלות בתנור שחומם מראש אחרי 10 דקות אפיה להוציא את התנית חלקית ולפזר פירורים
לאפות עוד 20 דקות בערך

שבלולי וניל עם שוקולד ציפס
אני רוצה להוסיף כמה טיפים
*כשמגלגלים את השבלולים יש לשים את הקצה של השבלול ללמטה מתחת לשבלול כך שבאפיה הוא לא יפתח
*כדי שהשבלולים יצאו רכים להתפיח טוב את הבצק אחרי שגלגלנו אותם. ולהכניס לתנור חם על 200 מעלות
אחרי 5 דקות להוריד על 170 ואח"כ להוציא אותם . אם משאירים הרבה זמן הם יוצאים יבשים ולא טעימים כלל
כשמוציאים את התבנית מהתנור להבריש את הסירופ ומייד אחר כך לכסות היטב בנילון נצמד
התבניות קונים בחנויות ח"פ מסדרים את העוגות לפני ההקפאה ומוכנים מייד לשים על השולחן:)
IMG_9291 copy.jpg

IMG_9278 copy.jpg
 

חשבתי כתבתי

משתמש פעיל
רולדה חלבית אהובה עליי
מצרפת תמונות שלה בכמה ואריאציות
צפה בקובץ המצורף 1796761

צפה בקובץ המצורף 1796994צפה בקובץ המצורף 1796989צפה בקובץ המצורף 1796991
החומרים לרולדה :
8 ביצים
1 כוס סוכר
1.5 כוס קמח
0.5 שקית א''א
4\1 כוס שמן
0.5 בקבוק תמצית וניל

החומרים למילוי :
1 ריצ' קצפת
1 כוס סוכר
3 כפות קפה נמס\קקאו
500 גרם גבינה לבנה


לקישוט : ניתן להוסיף גנאש שוקולד\ ריבת חלב\ קליק\ לפורר שוקולד או פרורי אוראו..


אופן ההכנה :
הכניסי למיקסר את הביצים בשלמותן ולהוסיף בהמשך את הסוכר למשך 10 דקות.
להוריד מהירות למינימום ולהוסיף את הקמח, א''א, שמן, ותמצית וניל ולכבות אח''כ את המיקסר.
חלקי את התערובת לשתי תבניות של תנור , ישרי אותה, ולתנור על 180 מעלות עד להזהבה.
כשהרולדות חמות לגלגל אותם על מנת לגמש אותם עד שיתקרר.
להקציף את הריצ' ולהוסיף את הסוכר, קפה, והגבינה
ולמרוח המילוי תוך כדי גלגול ולקשט בהנאה.
בתאבון!
הכנתי היום והיה מוצלח מאוד.
עשיתי כמה שינויים- כשחילקתי את התערובת לשתיים לאחת הוספתי קקאו - 2-3 וכך קיבלתי רולדה לבנה וחומה
על הרולדה הלבנה מרחתי ריבת חלב(שחממתי מעט ע"מ שתמרח חלק)
את המילוי עשיתי עם שמנת מתוקה ולא ריצ' - הקצפתי שתיים עם סוכר, בערך חצי כוס(אפשר מעט פחות)
השתמשתי בשמנת לבד על העוגה החומה , ולקערה הוספתי גביע גבינה קטן ואת זה מרחתי על העוגה הלבנה.

הערה אחת הכמות לא הספיקה לשתי תבניות תנור ענקיות .
תודה רבה
 

וילה

משתמש פעיל
הכנתי היום והיה מוצלח מאוד.
עשיתי כמה שינויים- כשחילקתי את התערובת לשתיים לאחת הוספתי קקאו - 2-3 וכך קיבלתי רולדה לבנה וחומה
על הרולדה הלבנה מרחתי ריבת חלב(שחממתי מעט ע"מ שתמרח חלק)
את המילוי עשיתי עם שמנת מתוקה ולא ריצ' - הקצפתי שתיים עם סוכר, בערך חצי כוס(אפשר מעט פחות)
השתמשתי בשמנת לבד על העוגה החומה , ולקערה הוספתי גביע גבינה קטן ואת זה מרחתי על העוגה הלבנה.

הערה אחת הכמות לא הספיקה לשתי תבניות תנור ענקיות .
תודה רבה
אני שמחה לשמוע שיצא טוב!
לגבי הכמות זה אמור להיות מאוד דק ואז זה מספיק ( עשיתי את המתכון הזה אינספור פעמים בחיי..)
יש לך תמונה?
 

**Moko**

משתמש מקצוען
טוב אז אחרי שעברתי פה על האשכול מימין לשמאל .. ומצאתי כאן רעיונות מבריקים מלפני 5 שנים (!)
החלטתי לתרום גם את חלקי בעניין הקינוחים, למרות שממש לא חסר אבל בכל אופן תמיד נחמד לרענן את המלאי.
הכנתי לר"ה מוס מנגו בכוסיות אישיות , יוצא בערך 12 לפי הכמות הזו.
יצא מאוד מוצלח וגם נשמר טוב בהקפאה. הרעיון הוא להפשיר את זה בערך שעה וחצי לפני שרוצים להגיש,
שיהיה אפשר לאכול בקלות.
המתכון מכאן
IMG_2784.JPG
 

מתייעצת

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
אני רק שאלה,
עדיין מחפשת גיוון לתוספת עיקרית ליד המנה העיקרית (לשון או שניצל)
אפשרי תפוחי אדמה אבל לא פירה ולא אפויים וכן לא פשטידות. יש רעיון?
 

כבי800

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אני רק שאלה,
עדיין מחפשת גיוון לתוספת עיקרית ליד המנה העיקרית (לשון או שניצל)
אפשרי תפוחי אדמה אבל לא פירה ולא אפויים וכן לא פשטידות. יש רעיון?
שעועית ירוקה מוקפצת עם בצל ופטריות נגיסות
כרובית בתנור עם שום ופטרוזיליה / כרובית מתובלת עם פירורי לחם
רוגאלך פילאס ממולאים בירקות ופסטרמה (כמו דלי רול רק באישי ומשודרג)
פשטידת תפו"א דמוי קניש (ממש לא קוגל תפו"א. יוצא טעם דומה מאד לקניש)
פסטה פפיונים עם כרוב ובצל
אורז עם ירקות בתנור/ אורז עם תוספת חגיגית של אפרת- קישואים, פסטרמה, חמוציות וכו'
 
נערך לאחרונה ב:

רבקה אנשין

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
שעועית ירוקה מוקפצת עם בצל ופטריות נגיסות
כרובית בתנור עם שום ופטרוזיליה / כרובית מתובלת עם פירורי לחם
רוגאלך פילאס ממולאים בירקות ופסטרמה (כמו דלי רול רק באישי ומשודרג)
פשטידת תפו"א דמוי קניש (ממש לא קוגל תפו"א. יוצא טעם דומה מאד לקניש)
פסטה פפיונים עם כרוב ובצל
אפשר מתכון לכרובית בפירורי לחם?
 

אינסוף

משתמש מקצוען
שעועית ירוקה מוקפצת עם בצל ופטריות נגיסות
כרובית בתנור עם שום ופטרוזיליה / כרובית מתובלת עם פירורי לחם
רוגאלך פילאס ממולאים בירקות ופסטרמה (כמו דלי רול רק באישי ומשודרג)
פשטידת תפו"א דמוי קניש (ממש לא קוגל תפו"א. יוצא טעם דומה מאד לקניש)
פסטה פפיונים עם כרוב ובצל
אורז עם ירקות בתנור/ אורז עם תוספת חגיגית של אפרת- קישואים, פסטרמה, חמוציות וכו'
אפשר מתכון יותר מדויק לרוגעלך כמו דלי רול?
או לפחות תמונה
אשמח להכוונה.
 

tzivya7

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אני רק שאלה,
עדיין מחפשת גיוון לתוספת עיקרית ליד המנה העיקרית (לשון או שניצל)
אפשרי תפוחי אדמה אבל לא פירה ולא אפויים וכן לא פשטידות. יש רעיון?
זה נראה מיוחד-
 

כבי800

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אפשר מתכון לכרובית בפירורי לחם?
שמים את הכרובית בקערה
מוסיפים 2 כפות שמן זית ותבלינים (מלח, פלפ"ש, שום גבישי) ומערבבים היטב.
מוסיפים לקערה 1/3 כוס פירורי לחם ומערבבים שוב
מקשקשים ביצה בקערה קטנה ומוסיפים לקערת הכרובית, מערבבים היטב שתצפה את כל חלקי הכרובית.
אמורה לצאת תערובת כרובית דביקה...

משטחים את הכרוביות על נייר אפיה בתבנית תנור
אופים על 200 מעלות טורבו 25-40 דק' (תלוי תנור)
מידי 10 דק' ניגשים לתנור ומערבבים את הכרוביות שתיצלינה במידה שווה.
מוצאים כשקצוות קריספיים ושחומים.
 

טורינו

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
שמים את הכרובית בקערה
מוסיפים 2 כפות שמן זית ותבלינים (מלח, פלפ"ש, שום גבישי) ומערבבים היטב.
מוסיפים לקערה 1/3 כוס פירורי לחם ומערבבים שוב
מקשקשים ביצה בקערה קטנה ומוסיפים לקערת הכרובית, מערבבים היטב שתצפה את כל חלקי הכרובית.
אמורה לצאת תערובת כרובית דביקה...

משטחים את הכרוביות על נייר אפיה בתבנית תנור
אופים על 200 מעלות טורבו 25-40 דק' (תלוי תנור)
מידי 10 דק' ניגשים לתנור ומערבבים את הכרוביות שתיצלינה במידה שווה.
מוצאים כשקצוות קריספיים ושחומים.
אם משתמשים בכרובית קפואה צריך להפשיר קודם?

יהיה טעים גם מחר?
 

כבי800

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אפשר מתכון יותר מדויק לרוגעלך כמו דלי רול?
או לפחות תמונה
אשמח להכוונה.
בעיקרון המתכון הוא על בצק עלים
משתמשים בעיגול מלוואח, מרדדים אותו מעט
מורחים על כל עלה בחרדל (הכמות תלויה בכמה חרדל אתם אוהבים. אני אוהבת שכבה דקיקה ממש רק למעט טעם)
מחלקים למשולשים כמו רוגאלאך
עליו מניחים תערובת ירקות ופסטרמות (פירוט עוד שניה למטה)
ומגלגלים לרוגאלאך.
אני שיניתי השנה והשתמשתי בבצק פילאס, שהוא עדין יותר ונחשב גם בריא יותר.
חתכתי מהבצק ריבוע בגודל עיגול מלאווח, ומשם המשכתי כרגיל, פשוט בריבוע במקום בעיגול.


מניחים בתבנית במרווחים סבירים, אופים על 180 מעלות עד לכמעט השחמה.

בינתיים מכינים קערית קטנה עם דאק סוס ומברשת למריחה.
אם אין דאק סוס מערבבים מעט ריבה או צ'ילי מתוק עם מיץ לימון וטיפה חומץ, לתערובת חמוץ-מתוק.
כשהרוגאלאך מתחילים טיפה להזהיב מוציאים את התבנית, מושחים כל יחידה בשפע רוטב,
ואופים לעוד 3-4 דק' להזהבה מלאה.
מקררים בפינה נסתרת במטבח כי אם לא הכל נחטף עוד לפני שהחג נכנס...:)

*לתערובת הירקות:
חותכים בצל גדול או שניים קטנים- לרבעי טבעות. מטגנים במחבת עם מעט שמן עד לתחילת הזהבה בקצוות. מוסיפים לקט ירקות חתוך של כרוב לבן וגזר, ממשיכים לטגן עד להזהבה מלאה, מערבבים מידי פעם. מוסיפים פלפל שחור, מלח, וכפית א. מרק, ממשיכים לערבב ולטגן. חותכים חבילת פסטרמה לרצועות קצרות ומוסיפים למחבת. מגביהים את האש ומעבבים נמרצות לעוד 2-3 דק'.
מכבים את האש ומקררים מעט, ואז ממשיכים למילוי הבצק.
יש לי תמונות, מקווה להעלות עוד מעט
 

כבי800

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אם משתמשים בכרובית קפואה צריך להפשיר קודם?

יהיה טעים גם מחר?
משתמשת בכרובית קפואה לא מופשרת, יוצא מעולה.
הכי טעים אם אפשר לכוון טיימר לתנור שיידלק ויכבה בחג, ומכניסים את התבנית כשזה דלוק.
אם אי אפשר משטחים את הכרוביות על תבנית ומניחים ישירות על הפלטה (לא מכוסה כמובן), מערבבים מידי פעם עד להגשה.
יוצא גם טעים מאד, אולי טיפה פחות קריספי.
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  28  פעמים

לוח מודעות

למעלה