אפשר להעלות את המתכון כאן?
הין לי אתרים נוספים שנפתחים...
גליליות ממולאות:
מתחילים בהכנת גליליות ממולאות:
למוס שוקולד:
- 100 גרם חלב או תחליף חלב
- 200 גרם שוקולד חלב או כמו חלבי
- 100 גרם שוקולד מריר
- 200 גרם שמנת מתוקה מוקצפת או קצפת צמחית
אופן הכנה:
1. ממיסים שוקולדים במד ליטר. מחממים חלב לסף רתיחה ויוצקים על השוקולד המומס.
2. טוחנים לקבלת מסה חלקה מאוד. מעבירים לקערה ושומרים בצד עד לשימוש.
3. מקציפים קצפת לקצפת רכה אך יציבה, מקפלים את הגנאש לקצפת ב3 פעימות פעמיים עם מטרפה ונפעם האחרונה עם מרית.
4. מכסים את קערת המוס ומעבירים למקרר עד שהמוס סמיך מספיק לזילוף בגליליות. ( כ10 עד 20 דקות) מוציאים את המוס ועם צריך מרככים אותו מעט על ידי ערבוב עם מרית (ממש מעט! לא לשבור! )
5. ממלאים את הגליליות בעזרת שקית זילוף. מוודאים שהגליליות מלאות בקו ישר. בלי גבעות או תהומות
מקפיאים את הגליליות.
מכינים גנאש לציפוי ומריחה:
-250 שוקולד חלב או שוקולד כמו חלבי
-250 גרם שוקולד מריר
-200 גרם חמאה או קצפת צמחית
אופן הכנה:
1.ממיסים הכל יחד וטוחנים למסה חלקה מכסים
2.מניחים בצד להתמצקות בטמפרטורת חדר רק עד שמתקבל מרקם נוח למריחה.
לרולדה:
- 55 גרם חלמונים ( 3 חלמונים מביצה גודל מדיום)
- 150 גרם ביצים שלמות ( 3 ביצים)
- 110 גרם סוכר (1) (כעשר כפות)
- 90 גרם חלבונים ( 3 חלבונים ביצה גודל מדיום)
- 35 גרם סוכר (2) (כ3 כפות)
- 70 גרם קמח ( כמעט כוס ח"פ קר)
אופן הכנה:
1. מחמממים תנור ל180 . מכינים תבנית תנור מרופדת בדף סיליקון או נייר אפיה
2. מקציפים חלמונים עם ביצים שלמות וסוכר (1) עד לקצף נפוח ואוורירי
3. מקפלים אליהם את הקמח בעדינות
4. מקציפים חלבונים וסוכר עד למרנג מבריק צפוף "מקור"
5. מקפלים את שני התערובות
6. מורחים על התבנית, ואופים כ10 דקות.
-שומרים עטוף בנילון נצמד בפריזר עד השימוש.
מרכיבים את הרולדה:
1. מורחים את הרולדה בקרם השוקולד
2. חותכים אותה לרצועות ברוחב 12.5. (מנקים סכין בין חיתוך לחיתוך)
3. מניחים שורת גליליות בקצה כל רצועה ומגללין את הרולדה סביב הגליליות. באותה שיטה מגלגלים את שאר הרולדות (יוצא 3 רולדות) כדאי להקפיא מעט את הרולדה לפני הציפוי.
4. מורחים שוקולד על כל רולדה בעזרת מברשת עד שהיא מצופה לגמרי.
5. מגלגלים אותה בעדינות על תערובת אגוזים ומוודאים שהיא מצופה לגמרי. מכסים בניילון נצמד ושומרים במקפיא עד החיתוך (לחיתוך יפה של הפרוסות הפרוסות חותכים עם סכין מחוממת מעט וכשהעוגה חצי קפואה).
אחסון:
עטוף במקרר או בהקפאה ( להפשיר במקרר ומעט בחוץ לפני אכילה).
הערה:
אפשר להגיש את העוגה בשני מצבים, אם העוגה תישמר בקופסה סגורה במקרר או במקפיא הגליליות ישארו פריכות. אם העוגה תישאר בחוץ הגליליות יתרככו עד שיתמזגו לגמרי בתוך העוגה.
המתכון
מכאן