סוכרת סוג 1 בירור

ככר השוק

משתמש מקצוען
מיץ ענבים אסור לסוכרתיים!!! (רק בהיפו) האינסולין המהיר בסך הכל יותר מהיר גם אני חשבתי שזה עוזר כי בשעה הראשונה זה נראה בסדר אבל יום שלם אחרי זה נמצאים על גבוה...
מאד תלוי מי. מנסיון אצלנו, הוא מצליח לכסות את זה ואין השפעה ארוכה (תנגודת אינסולין נמוכה מאד, ושימוש טוב במשאבה.)
 

חדזי

משתמש מקצוען
1. לחתוך תפוחים לקוביות, להוסיף מעט שיבולת שועל, לפזר קצת אגוזים מרוסקים,
לאפות עם כיסוי כשעה.
*תפוח אחד זה כולל סוכר לפי הכמות 23 גרם.
2. לקנות פתיבר ללא סוכר, לשים בינהם חתיכה של גלידה של פלדמן דיאטטית.
3. שוקולד 80% מוצקי קקאו - להמיס ולהוסיף לאגוזים.
4. עוגת גבינה עם ביצים מוקצפות וקורנפלור - להמיר סוכר.
*לחשב גם את הסוכר בגבינה.
5. אם מותר לו 2 פירות ביום אפשר להקפיא פרות כמו ענבים, דובדבנים
ולשים בקערה קטנה.
6. פופקורן בלי שמן
*עומס גליקמי נמוך (לא אינדקס גליקמי)
7. גלידת טחינה (מאתר foods dictonery)
מנות/יחידות, 88 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל המנה))
מצרכי הגלידה
  • שמנת מתוקה להקצפה 32% שומן - קופסת קרטון(250 מ"ל)
    או קצפת צמחית
  • טחינה גולמית - 1/2 כוס - סה"כ (75 גרם)
  • סילאן טהור - 1/2 כוס- סה"כ (172 גרם)
    ללא סוכר
  • קפה נמס - כפית שטוחה (1 גרם)
  • שוקולד חלב ללא תוספת סוכר - 50 גרם
    מגורד גס
  • וויסקי (לא חובה) - כפית אחת
  • הקישוט
  • סילאן טהור - 3 כפות- סה"כ (66 גרם)
    ללא סוכר
    • להקציף את השמנת המתוקה עד לקבלת קצף קשה.
    • 2לבחוש את שאר מצרכי הגלידה ביחד.
    • 3להוסיף את השמנת המוקצפת אל תערובת הטחינה בתנועות עטיפה.
    • 4להעביר את התערובת אל כלי המתאים להקפאה.
    • 5להקפיא לכמה שעות או ללילה.
    • 6למזוג לגביעים ולקשט בסילאן.
    • 7בתיאבון
8. כדורי תמרים
9. גלידת תותים מוקצפת עם חלבון (לטיפה מתיקות להוסיף סיליאן)
סילאן. תפוחים. תותים. חייבים לדעת מינונים . סילאן ממש יכול להיות בעייתי. וגם תמרים המון אנשים בטוחים שזה ממתק בריא ולא יודעים שזה פצצת סוכר בעייתית מאד
 

רנננה 10

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
לא מבינה מה שכתבת לגבי השוקולד. אין שוקולד בלי סוכר עם יותר פחמימות נשוקולד עם סוכר. בחמאת שוקולד בפני עצמה אין פחמימות. אם אין תוספת סוכר- אין פחמימות (יש ממתיקים כהליים שיש בהם פחמימות שנספרות רק בחלקן כי השאר סיבים, אבל זה כמו בסוכר, אין הבדל)
התכוונתי שההבדל בכמות הפחמימות בדרך כלל לא משמעותי שעדיף לסוג 1 לאכול שוקולד רגיל מאשר עם ממתיקים שהם בכלל לא בריאים
מפתיע. יש בתירס פחמימות
שמעתי ממישהו שהתירס בפופקורן הוא פחות נחשב פחממתי לא מסתמכת על זה אבל תכלס הפופקורן לא מעלה לי וגם לא בטווח הארוך... ומכירה עוד כמה כאלה... ושוב זה משתנה מאדם לאדם... התכוונתי שאי אפשר להגיד בכללי שפופקורן זה מקפיץ כי זה תלוי למי...
אין 2 סוגי פחמימות.
יש סוג אחד.
ההבדל בין שתיה מתוקה, סוכריות וענבים לבין הפחמימות המורכבות הוא טווח הספיגה. הפחמימות שבלחם מתפרקות יותר לאט מהפחמימות בשתיה מתוקה. סוכרתי שיודע להזריק נכון (במיוחד עם האינסולין המהיר), יכול להצליח לא לקפוץ גם עם מיץ ענבים.
זה בדיוק ההבדל בין שתי הסוגים! הפחמימות הפשוטות נספגות מהר ומעלות בבום והאינסולין מתקשה להשתלט עליהן לעומת המורכבות שנספגות לאט ואפשר להשתלט ולהשאר מאוזנים... לכן בסוג 1 מומלץ להמנע מהפשוטות והמורכבות פחות בעיתיות
 

י ס

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
נכון... אנחנו מאוד ירוקים בתחום... ולחוצים.. הוא ממש לא מאוזן:(
אויש... אני מבין אותך... נכון, זה באמת מלחיץ, אין מה לומר... כשאני פוגש במרפאה אנשים שיש להם או לבן שלהם סוכרת יוצא לי הלב... זה נראה שזה מאוד מלחיץ. (משתדל להסביר ולעזור במקרים כאלה עד כמה שידי משגת, ממליץ לכל החולים גם לעזור)

ואני לא יכול שלא להבין אותך ואת כל שאר המתמודדים, בין אם זה החולה עצמו ובין אם זה בן משפחתו. מחלה כרונית, לא מוכרת, נשמעת מגבילה ונשמעת מאוד מסורבלת. נכון.

אז דבר ראשון אני מתאפק לא לכעוס על הצוות במרפאה. הם מציגים את הסוכרת כדבר מאוד מגביל, שצריך שימת לב מדוקדקת מאוד והקפדה גדולה, שינוי כל האורח חיים וכו' וכו'...

אני רוצה לומר לך משהו. יש לי 12 שנה סוכרת סוג 1. עברתי הרבה, התחלתי עם עטי אינסולין מיושנים, התקדמתי עם הטכנולוגיה, והגעתי עד הלום, לעידן הבינה המלאכותית. מעולם - מעולם - הסוכרת לא הגבילה אותי. לא חייתי בתחושה שונה, לא חייתי בצורה מדוקדקת ולא הייתי מאוזן.

וכמוני רוב חולי הסוכרת שפגשתי, סליחה על הגילוי. לא לחינם יש במרפאה דף של מצטייני סוכרת... קשה לשמור על איזון. ואני רוצה לומר לך משהו: סיבוכי סוכרת לא מגיעים על סוכרת לא מאוזנת, אלא על שנים של סוכרת מאוד לא מאוזנת. אמנם יש אנשים שרגישים יותר ויש שפחות, אבל בגדול סוכרת לא מאוזנת, ותרשו לי לנחש שמדובר בחוסר איזון קלאסי, לא אמורה לגרום לשום דבר.

אז תשמחו שהוא קיבל אותה עכשיו, בעידן שהבינה עושה חצי מהעבודה והאינסולין המהיר עוד חצי, מה שנשאר זה ממש לא הרבה...

הייתי ממליץ לכם להכין לו דף או חוברת קטנה של המאכלים שהוא אוכל בדרך כלל והכמויות שהוא אוכל בדרך כלל, זה יעזור לו מאוד להיות מאוזן יותר.

אני מבטיח לך דבר אחד: אתם תתרגלו מהר מאוד, ובעתיד הקרוב תשכחו שיש לו סוכרת בכלל. כשקנית מחשב חדש, כמה זמן לקח לך להתרגל אליו? וטלפון חדש? ונגן? ורכב? ודירה?
לכל דבר לוקח זמן להתרגל, זה אחד הסיבות לחוסר האיזון. אבל אני מבטיח לך, עוד תלקה את עצמך על זה שהיית לחוץ בכלל. אני אומר לך את זה מנסיון, אני ברוב המכריע של שעות היום לא זוכר בכלל שיש לי סוכרת. ובשאר שכן, זה כמו נטילת ידיים - כמה לחיצות לפני האוכל.

קחו את הזמן, הכל יעבור בסוף. לכם ולו.

וכמובן...
אנחנו תמיד פה בשבילכם! הפורום הזה ענק, תוכלו להתייעץ תמיד עם כל החברים בו, כל אחד ונסיונו האישי. אתם לא לבד!

בהצלחה,

י ס
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה