משובחת. טעימה. חגיגית.
והכי חשוב- למרות שנראית מורכבת, היא רק נראית.
קלה להכנה.
לעוגה:
10 ביצים מופרדות
2 כוסות סוכר
1 אבקת אפיה
2 כוסות קמח
4 כפות שמן
קמצוץ מלח
2 סוכר וניל
3 כפות אבקת קפה נמס
2 כפות קקאו
לקרם:
1 ריצ' 250 מ"ל
150 גרם שוקולד בטעם פירות יער [כרמית, פרווה]
3 כפות אבקת פודינג בטעם פירות יער
1 כף שמן
לציפוי:
150 גרם שוקולד בטעם פירות יער
100 גרם שוקולד לבן פרווה
3 כפות ריצ'
מקציפים חלבונים לקצף יציב. מוסיפים 1 כוס סוכר בהדרגה עד לקבלת קצף קשה.
בקערה נפרדת מקציפים חלמונים עם 1 כוס סוכר לקבלת תערובת במרקם קצפי ובהיר.
מוסיפים שמן.
מקפלים עם החלבונים.
מוסיפים בהקצפה נמוכה ביותר קמח, אבקת אפיה, וניל ומלח
מחלקים לשליש ושני שליש.
שליש יוצקים בתבנית A4 מרופדת בניר אפיה
לשני שליש הנותרים מוסיפים אבקת קפה נמס ושוב מחלקים ל-2.
מחצית יוצקים לתבנית A4 מרופדת בניר אפיה
למחצית הנותרת [מהשני שליש], מוסיפים קקאו ויוצקים לתבנית A4 נוספת, שלישית, מרופדת בניר אפיה.
אופים את העוגות כ-18-20 דקות עד שהן אפויות ויציבות.
מקררים את העוגות.
מכינים קרם:
מקציפים ריצ' לקצף יציב
ממיסים שוקולד בטעם פירות יער עם שמן ומוסיפים לריצ' המוקצף. מוסיפים פודינג. מערבבים לקרם חלק.
מרכיבים את העוגה:
השכבה התחתונה היא העוגה הכהה.
מורחים מעליה מחצית מהקרם
מחלצים בזהירות את העוגה בגוון החום בהיר ומניחים מעל לקרם. מורחים את יצרת הקרם ומסיימים בעוגה הלבנה.
מכינים ציפוי:
ממיסים את רכיבי הציפוי לגנאש חלק ויוצקים על העוגה. מורחים על כל העוגה
אפשר לקשט בזילופים של שוקולד בטעם פירות יער ו/או שוקולד מריר.
מקפיאים.
פורסים את העוגה כשהיא קפואה למחצה בסכין חדה ולא משוננת.
והכי חשוב- למרות שנראית מורכבת, היא רק נראית.
קלה להכנה.
לעוגה:
10 ביצים מופרדות
2 כוסות סוכר
1 אבקת אפיה
2 כוסות קמח
4 כפות שמן
קמצוץ מלח
2 סוכר וניל
3 כפות אבקת קפה נמס
2 כפות קקאו
לקרם:
1 ריצ' 250 מ"ל
150 גרם שוקולד בטעם פירות יער [כרמית, פרווה]
3 כפות אבקת פודינג בטעם פירות יער
1 כף שמן
לציפוי:
150 גרם שוקולד בטעם פירות יער
100 גרם שוקולד לבן פרווה
3 כפות ריצ'
מקציפים חלבונים לקצף יציב. מוסיפים 1 כוס סוכר בהדרגה עד לקבלת קצף קשה.
בקערה נפרדת מקציפים חלמונים עם 1 כוס סוכר לקבלת תערובת במרקם קצפי ובהיר.
מוסיפים שמן.
מקפלים עם החלבונים.
מוסיפים בהקצפה נמוכה ביותר קמח, אבקת אפיה, וניל ומלח
מחלקים לשליש ושני שליש.
שליש יוצקים בתבנית A4 מרופדת בניר אפיה
לשני שליש הנותרים מוסיפים אבקת קפה נמס ושוב מחלקים ל-2.
מחצית יוצקים לתבנית A4 מרופדת בניר אפיה
למחצית הנותרת [מהשני שליש], מוסיפים קקאו ויוצקים לתבנית A4 נוספת, שלישית, מרופדת בניר אפיה.
אופים את העוגות כ-18-20 דקות עד שהן אפויות ויציבות.
מקררים את העוגות.
מכינים קרם:
מקציפים ריצ' לקצף יציב
ממיסים שוקולד בטעם פירות יער עם שמן ומוסיפים לריצ' המוקצף. מוסיפים פודינג. מערבבים לקרם חלק.
מרכיבים את העוגה:
השכבה התחתונה היא העוגה הכהה.
מורחים מעליה מחצית מהקרם
מחלצים בזהירות את העוגה בגוון החום בהיר ומניחים מעל לקרם. מורחים את יצרת הקרם ומסיימים בעוגה הלבנה.
מכינים ציפוי:
ממיסים את רכיבי הציפוי לגנאש חלק ויוצקים על העוגה. מורחים על כל העוגה
אפשר לקשט בזילופים של שוקולד בטעם פירות יער ו/או שוקולד מריר.
מקפיאים.
פורסים את העוגה כשהיא קפואה למחצה בסכין חדה ולא משוננת.