אין סיבה שלא רק צריך לשים לב לכמות הנוזליםהשאלה היא אם ילך עם קמח כוסמין לבן.
אין סיבה שלא רק צריך לשים לב לכמות הנוזליםהשאלה היא אם ילך עם קמח כוסמין לבן.
לגבי בייגלס יש לי מתכון שנים מעיתון בתוך המשפחה, כי מוצלח שיש כל מי שטעם אותו ביקש מתכון, ואכן הוא ללא שמן.שלום לכולן,
בד"כ אני מכינה את החלות של ה. בקר ויוצאות מאוד יפות וטובות, אבל מעט דחוסות ולא אוריריות.
הילדים שלי טוענים שהחלות מאוד טעימות אבל הן לא מתאימות לנגב איתן את הטחינה מהצלחת...
עכשיו אני רוצה להכין כמות גדולה של בייגלים לצורך ארוע שאני מכינה בחול המועד סוכות, אבל חוששת שהמתכון הזה לא יהיה טוב כי לא יוכלו לחתוך ולמלא אותן.
מה יכול להיות שאני עושה לא טוב?
איך אפשר לדרום לחלות להיות קצת יותר רכות ופחות מתפוררות?
גם לצורך הניגוב של הסלטים וגם לצורך הבייגלים...
וטיפים איך לעשות בייגלים הכי טובים שיש, גם יתקבלו בברכה.
תודה!
כמה משפר אפיה מוסיפים? ובאיזה שלב?מעניין שאף אחת עוד לא כתבה
לגבי משפר אפיה
תקבלי חלות אווריריות בצבע פנימי בהיר יותר (גם המלא והכוסמין נראים לבן)
המאפים ישארו טריים לאורך יותר זמן
אין להשוות את אותו הבצק עם ובלי
גם ההתפחה יותר מהירה
אל תנסי את רובינפלד - כי לא תקבלי שום שינוי
נסי את המשפר של שטיבל - זה פשוט מדהים
זה נראה כך:
תודה.לגבי בייגלס יש לי מתכון שנים מעיתון בתוך המשפחה, כי מוצלח שיש כל מי שטעם אותו ביקש מתכון, ואכן הוא ללא שמן.
2 וחצי כוסות מים( עוד חצי אני משאירה בצד לפי הצורך.. )
חצי כוס סוכר
כף שמרים יבשים
מערבבת קלות
מוסיפה 1 ק"ג קמח( אני משתמשת ב80 אחוז קמח חיטה של נפלאות)
וכף מלח
לשה במיקסר על מהירות 1 עשר דקות ומכסה להתפחה
כשמוכן מחממים תנור ל-220מעלות(לא טורבו)
מרתיחה סיר עם מים
קורצים כדורים( הייתי עושה 18 אבל כדאי פחות לגודל יותר גדול) מניחים על תבנית עם נייר אפייה משומן.
כשהמים רותחים, לוקחים כל כדור ובעזרת האצבעות יוצרים חור במרכז ופותחים לצדדים, שייראה כמו בייגל עם חור.
זורקים למים הרותחים, אפשר כמה ביחד אחרי כמה שניות עד דקה הופכים לאחר מכן הופכים בחזרה ומוציאים( משום מה הצד הראשון יותר חלק ויפה.. )
מפזרים מעל, שומשום/תבלין בייגל/קצח/מלח גס...
אופים עד שהבביגלס נהיים שחומים למעלה ולמטה.
1 לקילו, אחרי השמריםכמה משפר אפיה מוסיפים? ובאיזה שלב?
מה הכוונה לא לנסות את רובינפלד?מעניין שאף אחת עוד לא כתבה
לגבי משפר אפיה
תקבלי חלות אווריריות בצבע פנימי בהיר יותר (גם המלא והכוסמין נראים לבן)
המאפים ישארו טריים לאורך יותר זמן
אין להשוות את אותו הבצק עם ובלי
גם ההתפחה יותר מהירה
אל תנסי את רובינפלד - כי לא תקבלי שום שינוי
נסי את המשפר של שטיבל - זה פשוט מדהים
זה נראה כך:
צפה בקובץ המצורף 1794773
10 גר' משפר אפיה ל- 1 ק"ג קמחכמה משפר אפיה מוסיפים? ובאיזה שלב?
שמתי בכוונה בטשטוש כי זו המלצה אבל רק אישית שלימה הכוונה לא לנסות את רובינפלד?
אני קונה חבילה קטנה. לא שקיות אלא מספיק לי לכמה קילוגרמים בודדיםרק מה, ככל שעובר הזמן הם פחות מוצלחים
אני סוגרת ומאחסנת במקרר
אבל מרגיש לי שלא מספיק...
איך אתן מאחסנות שישאר כביום היפתחו?
מאחסנת בדלת הפריזר גג עד 3 חדשים מעבר לזה הם כבר לא פעילים מספיק10 גר' משפר אפיה ל- 1 ק"ג קמח
בשטיבל - כל 10 גר' בשקית נפרדת - יותר נח.
אני שופכת בקערה את הקמח, מעל שמרים ועליו את המשפר אפיה, ורק אח"כ את הסוכר.
בוחשת עם כף ומוסיפה את כל שאר המרכיבים.
שמתי בכוונה בטשטוש כי זו המלצה אבל רק אישית שלי
למה לא? כי ניסיתי כמה פעמים ולא היה שום הבדל בחלות עם המשפר ובלי המשפר.
וכשניסיתי את שטיבל - פתאום הבנתי בפעם הראשונה כמה משמעותי המשפר.
עוד נקודה מאוד חשובה שיכול להיות שכבר ציינו לפני:
שמרים יבשים מאוד משנה איך מאחסנים אותם
תמיד כשפותחים חבילה חדשה המאפים יוצאים מיוחדים.
רק מה, ככל שעובר הזמן הם פחות מוצלחים
אני סוגרת ומאחסנת במקרר
אבל מרגיש לי שלא מספיק...
איך אתן מאחסנות שישאר כביום היפתחו?
בכוסמין לן הייתי מפחיתה את כמות המים, אין צורך בהתפחה שניה, זה תופח במים.תודה.
2 שאלות:
קמח כוסמין לבן יכול ללכת?
דבר שני, לא צריך להתפיח פעם שניה לפני הבישול במים???
מצטרפתלהמיר חצי מכמות הסוכר ל "דבש", בדוק ומנוסה.
מעניין שיוצא לך מעט דחוס.שלום לכולן,
בד"כ אני מכינה את החלות של ה. בקר ויוצאות מאוד יפות וטובות, אבל מעט דחוסות ולא אוריריות.
הילדים שלי טוענים שהחלות מאוד טעימות אבל הן לא מתאימות לנגב איתן את הטחינה מהצלחת...
עכשיו אני רוצה להכין כמות גדולה של בייגלים לצורך ארוע שאני מכינה בחול המועד סוכות, אבל חוששת שהמתכון הזה לא יהיה טוב כי לא יוכלו לחתוך ולמלא אותן.
מה יכול להיות שאני עושה לא טוב?
איך אפשר לדרום לחלות להיות קצת יותר רכות ופחות מתפוררות?
גם לצורך הניגוב של הסלטים וגם לצורך הבייגלים...
וטיפים איך לעשות בייגלים הכי טובים שיש, גם יתקבלו בברכה.
תודה!
הוא באמת תותח!מעניין שאף אחת עוד לא כתבה
לגבי משפר אפיה
תקבלי חלות אווריריות בצבע פנימי בהיר יותר (גם המלא והכוסמין נראים לבן)
המאפים ישארו טריים לאורך יותר זמן
אין להשוות את אותו הבצק עם ובלי
גם ההתפחה יותר מהירה
אל תנסי את רובינפלד - כי לא תקבלי שום שינוי
נסי את המשפר של שטיבל - זה פשוט מדהים
זה נראה כך:
צפה בקובץ המצורף 1794773
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכה
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת הַבֹּטְחִים בַּיהוָה כְּהַר צִיּוֹן לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם יֵשֵׁב:ב יְרוּשָׁלִַם הָרִים סָבִיב לָהּ וַיהוָה סָבִיב לְעַמּוֹ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:ג כִּי לֹא יָנוּחַ שֵׁבֶט הָרֶשַׁע עַל גּוֹרַל הַצַּדִּיקִים לְמַעַן לֹא יִשְׁלְחוּ הַצַּדִּיקִים בְּעַוְלָתָה יְדֵיהֶם:ד הֵיטִיבָה יי לַטּוֹבִים וְלִישָׁרִים בְּלִבּוֹתָם:ה וְהַמַּטִּים עַקַלְקַלּוֹתָם יוֹלִיכֵם יי אֶת פֹּעֲלֵי הָאָוֶן שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל: