מאפים מה אפשר לשנות במתכון של החלות?

אריאלוש

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי

Rachel27

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
מעניין שאף אחת עוד לא כתבה
לגבי משפר אפיה
תקבלי חלות אווריריות בצבע פנימי בהיר יותר (גם המלא והכוסמין נראים לבן)
המאפים ישארו טריים לאורך יותר זמן
אין להשוות את אותו הבצק עם ובלי
גם ההתפחה יותר מהירה

אל תנסי את רובינפלד - כי לא תקבלי שום שינוי

נסי את המשפר של שטיבל - זה פשוט מדהים
זה נראה כך:
1728477933989.png
 

לעת עתה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בייגל טוב ואמיתי, הוא נעדר שמן ומופחת סוכר.
והוא אמור לצאת דחוס יותר מחלה או לחמניה לניגוב.
 

rivkiy

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
השנקל שלי, בס”ד יוצא חלות טעימות ואוריריות מאד.
הקמח כמו שכתבו אם כוסמין אז רק שטיבל או רובינפלד.
שמה בקערה סוכר,שמרים,משפר אפיה,קמח ומים ונותנת לזה 10 דק׳ מנוחה.
מתחילה ללוש שמתחיל להתגבש בצק מוסיפה שמן ומלח לשה מינימום 10 דק׳ בד”כ לפחות 15 דק’.
בסיום הלישה עוטפת היטב להתפחה במקום נעים וכל 20 דק’ במשך שעה וחצי שעתים מורידה את הנפח.
 

בלומית

משתמש חדש
שלום לכולן,
בד"כ אני מכינה את החלות של ה. בקר ויוצאות מאוד יפות וטובות, אבל מעט דחוסות ולא אוריריות.
הילדים שלי טוענים שהחלות מאוד טעימות אבל הן לא מתאימות לנגב איתן את הטחינה מהצלחת...
עכשיו אני רוצה להכין כמות גדולה של בייגלים לצורך ארוע שאני מכינה בחול המועד סוכות, אבל חוששת שהמתכון הזה לא יהיה טוב כי לא יוכלו לחתוך ולמלא אותן.
מה יכול להיות שאני עושה לא טוב?
איך אפשר לדרום לחלות להיות קצת יותר רכות ופחות מתפוררות?
גם לצורך הניגוב של הסלטים וגם לצורך הבייגלים...
וטיפים איך לעשות בייגלים הכי טובים שיש, גם יתקבלו בברכה.
תודה!
לגבי בייגלס יש לי מתכון שנים מעיתון בתוך המשפחה, כי מוצלח שיש כל מי שטעם אותו ביקש מתכון, ואכן הוא ללא שמן.
2 וחצי כוסות מים( עוד חצי אני משאירה בצד לפי הצורך.. )
חצי כוס סוכר
כף שמרים יבשים
מערבבת קלות
מוסיפה 1 ק"ג קמח( אני משתמשת ב80 אחוז קמח חיטה של נפלאות)
וכף מלח

לשה במיקסר על מהירות 1 עשר דקות ומכסה להתפחה

כשמוכן מחממים תנור ל-220מעלות(לא טורבו)
מרתיחה סיר עם מים
קורצים כדורים( הייתי עושה 18 אבל כדאי פחות לגודל יותר גדול) מניחים על תבנית עם נייר אפייה משומן.
כשהמים רותחים, לוקחים כל כדור ובעזרת האצבעות יוצרים חור במרכז ופותחים לצדדים, שייראה כמו בייגל עם חור.
זורקים למים הרותחים, אפשר כמה ביחד אחרי כמה שניות עד דקה הופכים לאחר מכן הופכים בחזרה ומוציאים( משום מה הצד הראשון יותר חלק ויפה.. )
מפזרים מעל, שומשום/תבלין בייגל/קצח/מלח גס...
אופים עד שהבביגלס נהיים שחומים למעלה ולמטה.
 

הטעם המושלם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
בלת"ק
להוסיף משפר אפיה
להתפיח בתנור על 100 מעלות רבע שעה אחרי הקליעה
ללוש כמה שיותר
 

ROST

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מעניין שאף אחת עוד לא כתבה
לגבי משפר אפיה
תקבלי חלות אווריריות בצבע פנימי בהיר יותר (גם המלא והכוסמין נראים לבן)
המאפים ישארו טריים לאורך יותר זמן
אין להשוות את אותו הבצק עם ובלי
גם ההתפחה יותר מהירה

אל תנסי את רובינפלד - כי לא תקבלי שום שינוי

נסי את המשפר של שטיבל - זה פשוט מדהים
זה נראה כך:
כמה משפר אפיה מוסיפים? ובאיזה שלב?
 

יחשבאף

משתמש מקצוען
לגבי בייגלס יש לי מתכון שנים מעיתון בתוך המשפחה, כי מוצלח שיש כל מי שטעם אותו ביקש מתכון, ואכן הוא ללא שמן.
2 וחצי כוסות מים( עוד חצי אני משאירה בצד לפי הצורך.. )
חצי כוס סוכר
כף שמרים יבשים
מערבבת קלות
מוסיפה 1 ק"ג קמח( אני משתמשת ב80 אחוז קמח חיטה של נפלאות)
וכף מלח

לשה במיקסר על מהירות 1 עשר דקות ומכסה להתפחה

כשמוכן מחממים תנור ל-220מעלות(לא טורבו)
מרתיחה סיר עם מים
קורצים כדורים( הייתי עושה 18 אבל כדאי פחות לגודל יותר גדול) מניחים על תבנית עם נייר אפייה משומן.
כשהמים רותחים, לוקחים כל כדור ובעזרת האצבעות יוצרים חור במרכז ופותחים לצדדים, שייראה כמו בייגל עם חור.
זורקים למים הרותחים, אפשר כמה ביחד אחרי כמה שניות עד דקה הופכים לאחר מכן הופכים בחזרה ומוציאים( משום מה הצד הראשון יותר חלק ויפה.. )
מפזרים מעל, שומשום/תבלין בייגל/קצח/מלח גס...
אופים עד שהבביגלס נהיים שחומים למעלה ולמטה.
תודה.
2 שאלות:
קמח כוסמין לבן יכול ללכת?
דבר שני, לא צריך להתפיח פעם שניה לפני הבישול במים???
 

20:39

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מעניין שאף אחת עוד לא כתבה
לגבי משפר אפיה
תקבלי חלות אווריריות בצבע פנימי בהיר יותר (גם המלא והכוסמין נראים לבן)
המאפים ישארו טריים לאורך יותר זמן
אין להשוות את אותו הבצק עם ובלי
גם ההתפחה יותר מהירה

אל תנסי את רובינפלד - כי לא תקבלי שום שינוי

נסי את המשפר של שטיבל - זה פשוט מדהים
זה נראה כך:
צפה בקובץ המצורף 1794773
מה הכוונה לא לנסות את רובינפלד?
 

כבי800

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
@יחשבאף
יש לי מתכון שהורדתי מפה לפני שנים, לא זוכרת מי העלתה אבל הוא מושלם.
ניסיתי המון מתכונים בניסיון להלתקרב למרקם והטעם של הבייגליות האמריקאיות הטובות
הוא הכי קרוב שמצאתי. טעים ממש ובעל מרקם דחוס מעט מבפנים ולעיס מעט מבחוץ...
הם גם נחתכים מעולה למילוי.

עוד דבר שמקרב את הדמיון של הבייגל לזה הקנוי-
לא לפזר את הציפוי הרצוי מעל הבייגל,
אלא ישר מסיר המים הרותחים לזרוק את הבייגל לתוך צלחת עם התוספת (רק צד אחד טובלים), הופכים באוויר ומניחים בתבנית.
אישית אני אוהבת לקנות את ה'תערובת ציפוי לבייגל' של קליית בראשית, היא מעולה ופציחה.

זה המתכון. מעניין, יש בו שמן
אבל הוא מתכון ספציפי לבייגלים:
קילו קמח (אני מכינה מכוסמין 80%)
2 כפות שמרים
1.5 כפות מלח
5 כפות סוכר
רבע כוס שמן
2.5 כפות מים

מגבלים בצק נעים למגע, לא רך מידי ולא דחוס (מוסיפים את שארית הקמח בהדרגה כדי לוודא שהמרקם טוב)
מתפיחים 10 דק' גג.

יוצרים 'נחש' מהבצק ומחברים לבייגלים עגולים, מתפיחים עוד 15 דק'
בינתיים מרתיחים מים בסיר
מכניסים בעדינות את הבייגל לסיר, מבשלים חצי דקה מכל צד (זה חשוב למרקם).
שולים מהמים בעזרת כף מחוררת וזורקים ישר לצלחת הציפוי הרצוי (פרג / שומשום / בצל מטוגן יבש/ תערובת)
מוציאים והופכים ומניחים בתבנית עם הצד המצופה כלפי מעלה.
אפשר להוסיף ולפזר מעל מלח גס / זעתר / שום גבישי לתוספת טעם.

אופים בתנור מחומם מראש על 180, משהו כמו 20 דק'- עד שמזהיב.
ממלאים במה שאוהבים ועוטפים היטב בנייר שעוה.

בתאבון!
 

Rachel27

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
כמה משפר אפיה מוסיפים? ובאיזה שלב?
10 גר' משפר אפיה ל- 1 ק"ג קמח
בשטיבל - כל 10 גר' בשקית נפרדת - יותר נח.
אני שופכת בקערה את הקמח, מעל שמרים ועליו את המשפר אפיה, ורק אח"כ את הסוכר.
בוחשת עם כף ומוסיפה את כל שאר המרכיבים.
מה הכוונה לא לנסות את רובינפלד?
שמתי בכוונה בטשטוש כי זו המלצה אבל רק אישית שלי
למה לא? כי ניסיתי כמה פעמים ולא היה שום הבדל בחלות עם המשפר ובלי המשפר.
וכשניסיתי את שטיבל - פתאום הבנתי בפעם הראשונה כמה משמעותי המשפר.

עוד נקודה מאוד חשובה שיכול להיות שכבר ציינו לפני:
שמרים יבשים מאוד משנה איך מאחסנים אותם
תמיד כשפותחים חבילה חדשה המאפים יוצאים מיוחדים.

רק מה, ככל שעובר הזמן הם פחות מוצלחים
אני סוגרת ומאחסנת במקרר
אבל מרגיש לי שלא מספיק...
איך אתן מאחסנות שישאר כביום היפתחו?
 

גרעין

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
רק מה, ככל שעובר הזמן הם פחות מוצלחים
אני סוגרת ומאחסנת במקרר
אבל מרגיש לי שלא מספיק...
איך אתן מאחסנות שישאר כביום היפתחו?
אני קונה חבילה קטנה. לא שקיות אלא מספיק לי לכמה קילוגרמים בודדים
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
10 גר' משפר אפיה ל- 1 ק"ג קמח
בשטיבל - כל 10 גר' בשקית נפרדת - יותר נח.
אני שופכת בקערה את הקמח, מעל שמרים ועליו את המשפר אפיה, ורק אח"כ את הסוכר.
בוחשת עם כף ומוסיפה את כל שאר המרכיבים.

שמתי בכוונה בטשטוש כי זו המלצה אבל רק אישית שלי
למה לא? כי ניסיתי כמה פעמים ולא היה שום הבדל בחלות עם המשפר ובלי המשפר.
וכשניסיתי את שטיבל - פתאום הבנתי בפעם הראשונה כמה משמעותי המשפר.

עוד נקודה מאוד חשובה שיכול להיות שכבר ציינו לפני:
שמרים יבשים מאוד משנה איך מאחסנים אותם
תמיד כשפותחים חבילה חדשה המאפים יוצאים מיוחדים.

רק מה, ככל שעובר הזמן הם פחות מוצלחים
אני סוגרת ומאחסנת במקרר
אבל מרגיש לי שלא מספיק...
איך אתן מאחסנות שישאר כביום היפתחו?
מאחסנת בדלת הפריזר גג עד 3 חדשים מעבר לזה הם כבר לא פעילים מספיק
 

אליש 10

משתמש פעיל
בלת"ק
לי יש בעיה הפוכה
החלות של @ה. בקר יוצאות לי מדי אוריריות...;)
זה ההמתכון אצלינו, קל הכנה, בצק ממש קל לעבודה, הוא רך ונעים, ולא דורש המון זמן התפחה.
משתמשת בכוסמין לבן, וכל השאר לפי ההוראות שכתוב במתכון
 

מולטיגרפיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
להמיר חצי מכמות הסוכר ל "דבש", בדוק ומנוסה.
מצטרפת
אני שמה רק דבש
1.3 כוס במקום החצי סוכר
זה מרקם מדהים
גם אחרי יום ויומיים בחוץ
נשאר רך ואוורירי

הערה לפותחת האשכול לגבי הבייגלס
בייגלס לא נועדים לניגוב ואמורים לצאת עם קרום קשה למעלה
או שאת מתכוונת לחמניות עם חור באמצע..
 

דפה

משתמש מקצוען
@יחשבאף
אם החלות של @ה. בקר לא יוצאות לך אוריריות, אז את לא עושה אותם מדוייק לפי ההוראות.
אני עושה את המתכון שלה ויוצא עננים!!!!
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
שלום לכולן,
בד"כ אני מכינה את החלות של ה. בקר ויוצאות מאוד יפות וטובות, אבל מעט דחוסות ולא אוריריות.
הילדים שלי טוענים שהחלות מאוד טעימות אבל הן לא מתאימות לנגב איתן את הטחינה מהצלחת...
עכשיו אני רוצה להכין כמות גדולה של בייגלים לצורך ארוע שאני מכינה בחול המועד סוכות, אבל חוששת שהמתכון הזה לא יהיה טוב כי לא יוכלו לחתוך ולמלא אותן.
מה יכול להיות שאני עושה לא טוב?
איך אפשר לדרום לחלות להיות קצת יותר רכות ופחות מתפוררות?
גם לצורך הניגוב של הסלטים וגם לצורך הבייגלים...
וטיפים איך לעשות בייגלים הכי טובים שיש, גם יתקבלו בברכה.
תודה!
מעניין שיוצא לך מעט דחוס.
יוצא לי אורירי בטירוף. ומנגבים איתם כאן המון מטבלים :)
 

תותים בלבן

משתמש פעיל
מעניין שאף אחת עוד לא כתבה
לגבי משפר אפיה
תקבלי חלות אווריריות בצבע פנימי בהיר יותר (גם המלא והכוסמין נראים לבן)
המאפים ישארו טריים לאורך יותר זמן
אין להשוות את אותו הבצק עם ובלי
גם ההתפחה יותר מהירה

אל תנסי את רובינפלד - כי לא תקבלי שום שינוי

נסי את המשפר של שטיבל - זה פשוט מדהים
זה נראה כך:
צפה בקובץ המצורף 1794773
הוא באמת תותח!

כדאי לדעת שבמכירות למוצרי אפייה ביתיות הוא עולה חצי ממחיר מהחנות... לא חייבים דווקא של שטיבל
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

לוח מודעות

למעלה